23/2/13

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-1, έκανε τα βασικά και νίκησε. Με νίκη συνέχισε το πόλο

 Ένας υποφερτός Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα και διατηρήθηκε ζωντανός στη διεκδίκηση της εισόδου στα πλέι οφ. Δύο γκολ ο Τοτσέ, σκόρερ ο Μαρίνος, εξαιρετικοί οι Μαυρίας, Σισοκό και Ζέκα.
 Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός επέδειξε τη στοιχειώδη σοβαρότητα, επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ και έβαλε τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων στο "Σπύρος Λούης"... Χαρακτηριστικό είναι πως είχε να νικήσει στην έδρα του από το 2012 και το 2-0 επί του ΠΑΟΚ, όταν ακόμα στον πάγκο καθόταν ο Χουάν Ρότσα... Με τα δύο γκολ του Τοτσέ και ένα του Μαρίνου, έσπασε το σερί και σημείωσε το δεύτερο "τρίποντο" στη διάρκεια του 2013.
Μία νίκη που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο στον Παναθηναϊκό από μία προσωρινή βαθμολογική ανάσα, τον διατηρεί στη διεκδίκηση της εισόδου στα πλέι οφ και της εξασφάλισης της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τονώνει κάπως την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού μετά από τις "σφαλιάρες" από την Ξάνθη και τον Άρη.
Εξυπακούεται πως ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε, δεν εντυπωσίασε και δεν ξεπέρασε τα προβλήματα που παρουσιάζει από την αρχή της σεζόν. Απλώς, ήταν υποφερτός, είχε πλάνο το οποίο ακολούθησε και συνάντησε έναν αποδυναμωμένο αντίπαλο, ο οποίος δεν είχε τη δυναμική και την ποιότητα να τον απειλήσει.
Η συνέχεια δεν απομακρύνει τον Παναθηναϊκό από το "Σπύρος Λούης", αφού τον φέρνει αντιμέτωπο με την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι. Η Ένωση έχει ανέβει πάρα πολύ σε σύγκριση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου και η αποστολή του Τριφυλλιού προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Σαφώς έχει τον πρώτο λόγο, αλλά πρέπει να ιδρώσει προκειμένου να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του.
Περιθώρια για χαρά, για θριαμβολογίες και για εφησυχασμό δεν υπάρχουν, διότι ο φετινός Παναθηναϊκός τα έχει απολέσει. Επιβάλλεται να διατηρηθούν οι χαμηλοί τόνοι, να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά και να καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια στα επόμενα παιχνίδια. Από το ματς με τον ΟΦΗ, μόνο η νίκη αξίζει να κρατηθεί και τίποτα παραπάνω...
Με τύχη και με Τοτσέ
Ο Φάμπρι άρχισε στο παιχνίδι την ενδεκάδα που δοκίμαζε στις προπονήσεις όλης της εβδομάδας. Ο Καρνέζης έπαιξε γκολκίπερ, οι Μπουμσόνγκ και Πίντο, ο Σεϊταρίδης δεξί μπακ, ο Μαρίνος αριστερό, οι Βιτόλο και Σο αμυντικοί μέσοι, ο Φουρλάνος επιτελικός χαφ, ο Σισοκό δεξί εξτρέμ, ο Μαυρίας αριστερό και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.
Με τη σέντρα, ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κουρδάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Κουτσιανικούλης δεν πρόλαβε για χιλιοστά. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο καλά σουτ από τον Σισοκό, το ένα εκτός περιοχής και το δεύτερο εντός, που κατέληξε κόρνερ. Στο 20', ο Παπάζογλου μπήκε στην περιοχή και σούταρε ψηλά άουτ. Η τρίτη καλή πράσινη στιγμή είχε πρωταγωνιστή πάλι τον Σισοκό, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε στο 25' δεν βρήκε στόχο.
Ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 29', όταν ο Μαρίνος επιχείρησε να σεντράρει, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και μπήκε γκολ! Η χαρά των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού κράτησε δύο λεπτά, αφού ο Παπάζογλου έκανε την κάθετη πάσα, ο Κουτσιανικούλης βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα τον Καρνέζη. Στο 35', ο Φάμπρι αντικατέστησε τον Φουρλάνο με τον Ζέκα, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με τον νεαρό μέσο.
Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε και προηγήθηκε εκ νέου στο 39' με σκόρερ τον Χοσέ Τοτσέ. Ο Σεϊταρίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαυρίας στο δεύτερο δοκάρι τη γύρισε και ο Ισπανός εξ΄επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι το 45' και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος.
"Καθάρισε" ο Τοτσέ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς άλλη αλλαγή και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 53', όταν ο Σο επιχείρησε "ψαλιδάκι", αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 62' το τρίτο γκολ πλησίασε, αλλά από το κόρνερ του Σισοκό, το σουτ του Μπουμσόνγκ βρήκε το εξωτερικό οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ιβοριανός βγήκε τετ α τετ, αλλά αντί να σουτάρει, έκανε ντρίμπλα...
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και στο 66' έχασε διπλή ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη του. Ο Μαυριας έκανε το σουτ από το ημικύκλιο, ο Αγριμάκης απέκρουσε ασταθώς και ο Μαρίνος σούταρε αμέσως, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε εκ νέου. Στο 69', ο Ζέκα άλλαξε τη μπάλα με τον Σισοκό και στο τετ α τετ πλάσαρε, αλλά ο Αγριμάκης τον σταμάτησε.
Ότι δεν έγινε στο δίλεπτο, έγινε στο 75' με "δράστη" για δεύτερη φορά στη βραδιά, τον Χοσέ Τοτσέ. Ο Σισοκό του έκανε την κάθετη πάσα, ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε, "νικώντας" τον Αγριμάκη. Στη συνέχεια, ο Εσπάρθα άλλαξε τον Μαυρία και ο Φορναρόλι τον Τοτσέ, ενώ στο 88' ο Σισοκό πέρασε διαδοχικά τέσσερις αντιπάλους και από πλάγια θέση, σούταρε, με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ. Αυτό ήταν ουσιαστικά το κύκνειο άσμα του αγώνα...

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Φουρλάνος (35' Ζέκα), Σισοκό, Μαυρίας (79' Εσπάρθα), Τοτσέ (82' Φορναρόλι).
 ΟΦΗ: Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Κυζιρίδης (80' Καnaneaπουράνης), Κουρδάκης (52' Ζαχαράκης), Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (68' Βιτωρος), Σόουζα, Μακρής.

Από prasinanea

* Ο Παναθηναϊκός βρήκε το ιδανικό θύμα, για να επιστρέψει στις νίκες και να μείνει εντός στόχου, που είναι φυσικά η συμμετοχή στα πλέι οφ. Κάνοντας... τα βασικά, οι πράσινοι πέτυχαν την 3η εντός έδρας νίκη (πρώτη στο 2013!) και πλέον θα στραφούν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου με ακόμη ένα τρίποντο θα κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την πεντάδα.

* Για την Α1 πόλο ανδρών ο Παναθηναϊκός, μετά το σκορ-ρεκόρ 31-4 επί της Πάτρας, νίκησε εύκολα και την Κέρκυρα με 12-5 στο ΟΑΚΑ κι έμεινε κοντά στον ΠΑΟΚ και την 4η θέση της κανονικής περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 5-2, 3-2, 3-1.

Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Κουρλιάφτης 2, Δερμιτζάκης Χ. 1, Αφρουδάκης Γ. 3, Δερμιτζάκης Δ. 1, Κόχειλας Ν. 1, Παπαδόγκωνας 2, Γερακούδης 1, Σιδέρης 1.   

ΝΑΟ Κέρκυρας (Μίλαν Τζόρτζεβιτς): Μεζίλης 1, Παυλίδης 1, Ζαρκαντζάς 2, Γαλανός 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: