19/12/12

Προοδευτική - Παναθηναϊκός 1-2

Νίκη-παυσίπονο στις πληγές του, πέτυχε ο Παναθηναϊκός με 1-2 επί της Προοδευτικής στο γήπεδο του Κορυδαλλού και  προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αντίο με γκολ από τον Πετρόπουλο, κορυφαίος ο Μαυρίας.
 
 
Μέσα στην καταιγίδα των ημερών, ο Παναθηναϊκός είχε να δώσει ένα παιχνίδι στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική, για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας. Μοιραία, το παιχνίδι πέρασε σε τρίτο και τέταρτο πλάνο, ωστόσο ακόμα και έτσι, επικράτησε με 2-1, βελτίωσε την ψυχολογία των νεαρών πράσινων και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση σίγουρα θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού με εξαίρεση ορισμένες παραμέτρους, δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να προσφέρει. Πρακτικά, ο Ρότσα θα κρατήσει κυρίως, τη χρησιμοποίηση πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών και το επίσημο ντεμπούτο των Γιαννιτσάνη και Μουζακίτη με τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος. Οι μικροί πράσινοι έδειξαν ότι έχουν ταλέντο, παράλληλα όμως χρειάζονται δουλειά για να ανταποκριθούν στο επίπεδο του Παναθηναϊκού.
Ιδιαίτερο ήταν το ματς για τον Αντώνη Πετρόπουλο, το τελευταίο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μετά από τέσσερα χρόνια. Το συνδύασε ιδανικά με γκολ και καλή εμφάνιση και πλέον, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.
Επίσης, ο Χάρης Μαυρίας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και δείχνει ότι έχει τα προσόντα να αρχίσει να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, πετυχαίνοντας ένα γκολ και δημιουργώντας άλλο ένα. Τέλος, καλό βαθμό πήρε στην εμφάνιση του ο Χαμπίμπ Σο, ο οποίος έδειξε ότι έχει επανέρθει πλήρως και από το νέο έτος θα βοηθήσει σε φουλ ρυθμούς τον Παναθηναϊκό.
Νωθρό ξεκίνημα
Μία ενδεκάδα που άνετα θα μπορούσε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Κ20 της Superleague παρέταξε ο Χουάν Ρότσα στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με την Προοδευτική στον Κορυδαλλό. Τέρμα έπαιξε ο Καπίνος, στην άμυνα οι Μαρίνος, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, στη μεσαία γραμμή οι Σο, Φουρλάνος, Δώνης και στην επίθεση οι Μπαρμπαρούσης, Μαυρίας, Πετρόπουλος.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, έχοντας το κίνητρο να αποδείξουν την αξία τους απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και να αποχαιρετήσουν το Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι. Μόλις στο 2' κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σο, όμως ο Καπίνο απέκρουσε την εκτέλεση του Λέκκα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο πλασέ του Παναγιωτόπουλου και η Προοδευτική άνοιξε το σκορ.
Χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να συνέρθει ο Παναθηναϊκός και να απειλήσει για πρώτη φορά στο ματς. Ο Μαυρίας στο 24' μπήκε στην περιοχή της Προοδευτικής, όμως έχασε το κοντρόλ. Ένα λεπτό αργότερα, από κόρνερ του Φουρλάνου, ο Δώνης στην μικρή περιοχή αιφνιδιάστηκε και δεν σούταρε. Στο 37', ο Πετρόπουλος έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Ζήνωνος μπλόκαρε, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαυρίας βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε, αλλά δεν υπολόγισε καλά και η μπάλα πέρασε άουτ.
Ανατροπή με Μαυρία
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι νωθρός και στηριζόταν κυρίως στις ατομικές ενέργειες για να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ήρθε στο 58' με ένα καλό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου και στο επόμενο λεπτό, ήρθε η ισοφάριση. Ο Μαυρίας με ωραία πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Πετρόπουλο και αυτός "νίκησε" τον Ζήνωνος.
Στο 65' ο Παναθηναϊκός άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά ο Ζήνωνος απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Σο. Η Προοδευτική παραλίγο να προηγηθεί ξανά στο 79', αλλά η κοντινή κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου πέρασε άουτ. Ενδιάμεσα στο 73', ο Ζέκα είχε αντικαταστήσει τον Χρήστο Δώνη.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο 83', με τον Μαυρία να περνάει από τη θέση του δημιουργού σε αυτή του σκόρερ. Με ατομική ενέργεια ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με φαλτσαριστό σουτ από διαγώνια θέση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζήνωνος. Στο 85' το μακρινό σουτ του Μπαρμπαρούση κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Προοδευτικής και στο 88' ο Γιαννιτσάνης αντικατέστησε τον Μπαρμπαρούση.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 89', με τον Μουζακίτη να αντικαθιστά τον κορυφαίο του Τριφυλλιού, Χάρη Μαυρία. Η Προοδευτική άγγιξε το 2-2 στο 91', αλλά ο Καπίνος απέκρουσε με τα δάχτυλα το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Παναγιωτόπουλου. Στο 93' ο Λαγός στην προσπάθεια του να απομακρύνει, παραλίγο να βάλει αυτογκόλ και αυτή ουσιαστικά, ήταν η τελευταία φάση...

Προοδευτική: Ζήνωνος, Κουσούρης, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Κακαράς, Βασιλάκος Μακαρονάς (60' Τζώρτζης), Λέκας, Επιτροπάκης, Παναγιωτόπουλος.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος, Λαγός, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σο, Φουρλάνος, Δώνης (73' Ζέκα), Μπαρμπαρούσης (87' Γιαννιτσάνης), Μαυρίας (89' Μουζακίτης), Πετρόπουλος.

 Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: