30/11/12

Παναθηναϊκός - Προοδευτική 4-0, «τρελός» καιρός τρελά πράγματα! / ΠΑΟ-Ολίμπια Λ. 80-72, προκρίθηκε, «κοιτάει» 2η θέση

 

 Σε μία τρελή μέρα απ' τον καιρό μέχρι τους πρωταγωνιστές του αγώνα ο Παναθηναϊκός νίκησε την Προοδευτική με 4-0 στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου. 2 γκολ ο Φορναρόλι(!), σκόραρε στο ντεμπούτο ο Σο.

 Στο πρώτο ημίχρονο όλα κυλούσαν χαλαρά. Οι ουρανοί στο ΟΑΚΑ δεν είχαν ακόμη ανοίξει και το χόρτο βρισκόταν σε καλή κατάσταση όμως ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε το γνωστό του βαριεστημένο πρόσωπο. Βέβαια για να τα λέμε όλα ο Ρότσα κατέβασε τη δεύτερη ομάδα πλην των Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλο. Κοτσόλης, Μαρίνος, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Χουχούμης, Φουρλάνος, Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι και Πετρόπουλος ήταν οι εννιά αναπληρωματικοί, κίνηση βέβαια αναμενόμενη καθώς και το ματς εθεωρείτο εύκολο και κούραση υφίσταται απ' τους συνεχόμενους αγώνες ενώ υπάρχει και ρεβάνς στον Κορυδαλλό συν τις απουσίες εξαιτίας τραυματισμών. 
 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαρος επιθετικά αφού ουσιαστικά δεν έχασε κάποια ευκαιρία μέχρι το 44' όταν και άνοιξε το σκορ με πολύ καλή λόμπα του Φορναρόλι! Αμέσως μετά έκανε και το 2-0 με ατομική ενέργεια του Λάζαρου.

 Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε... χαλασμός! Οι ουρανοί άνοιξαν, μπόρα ξέσπασε και το ΟΑΚΑ πλημμύρισε! Λακκούβες δημιουργήθηκαν, η μπάλα κολλούσε και οι παίκτες αφενός δυσκολεύονταν να κλωτσήσουν αφετέρου κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. Ωστόσο οι διαιτητές δε διέκοψαν το ματς παρά μόνο στο 74'. 
 Μέχρι τότε τα δύο αξιοσημείωτα ήταν το ντεμπούτο του Χαμπίμπ Σο με την πράσινη φανέλα, ο οποίος μπήκε αντί του Βιτόλο στο 64' και φυσικά το 3-0, απ' τον Φορναρόλι ξανά, ο οποίος μετά από βαθιά μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου και λάθος εκτίμηση του Μουκέα πλάσαρε εύστοχα στην κενή εστία.

 Μετά τη διακοπή για περίπου ένα τέταρτο ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο 4-0 με σκόρερ τον Σο! Ο Σενεγαλέζος βρήκε την μπάλα λίγο με το κεφάλι λίγο με την πλάτη από κοντινή απόσταση ύστερα από κόρνερ του Μπαρμπαρούση στο 84'. Νωρίτερα είχαν περάσει στο ματς ο Αποστολόπουλος, που επίσης ντεμπούταρε με την αντρική ομάδα ενώ είχε και δοκάρι, αντί του Φορναρόλι και ο Δώνης αντί του Λάζαρου. 

 Το τελικό σκορ σφραγίζει την πρόκριση του Παναθηναϊκού, με τη ρεβάνς να είναι πλέον καθαρά τυπική.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Χουχούμης, Βιτόλο (64' Σο), Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος (79' Δώνης), Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι (84' Αποστολόπουλος), Πετρόπουλος.
 Προοδευτική: Μουκέας, Κολιός, Παπανικόλας, Κουσούρης, Κακαράς, Λάζουρας (66' Χόρτσας), Μακαρονάς, Λέκκας (30' λ.τ. Επιτροπάκης), Αργυρίου, Παναγιωτόπουλος, Βασιλάκος (69' Γρίβας).


  

 Για την 8η αγωνιστική της Euroleague ο Παναθηναϊκός νίκησε έστω και δύσκολα την Ολίμπια Λουμπλιάνας με 80-72 στο ΟΑΚΑ, βρίσκεται ήδη στο Top-16 και κοιτάζει πλέον τη 2η θέση!

 Κόντρα σε έναν υποδεέστερο και φυσικά, αποκλεισμένο αντίπαλο ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη για να σφραγίσει την πρόκρισή του στο Top-16. Βέβαια λίγο νωρίτερα η Χίμκι είχε νικήσει την Καντού κι έτσι το Τριφύλλι είχε περάσει μαθηματικά. Ωστόσο ήθελε τη νίκη για ένα καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο, όπου πλέον μπορεί νικώντας την Φενέρ την προτελευταία αγωνιστική να είναι σίγουρα 3ος και να πάει στη Ρωσία να «κλέψει» τη 2η θέση!

 Αν και ξεκίνησε καλά στο β' δεκάλεπτο ζορίστηκε με τους Σλοβένους να μειώνουν στο καλάθι. Στο γ' όμως δεκάλεπτο ο Μπανκς οδήγησε σε διψήφια νούμερα τη διαφορά, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά και του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνοντας ψυχραιμία στο φινάλε, όπου οι μαχητικοί φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 4, πήρε τελικώς τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση.

 Τα δεκάλεπτα: 15-11, 35-33, 62-49, 80-72.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11(3), Πάνκο 8(1), Ματσιούλις 10(2), Ούκιτς 14, Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Κίτσεν , Μπανκς 14(2), Σκορδίλης.
 Ολίμπια Λ. (Φιλιπόφσκι): Γουότερς 2, Πρέπελιτς 11(3), Μπλάζιτς 17(2), Ράνικο 5(1), Σαλίν 5(1), Μούριτς 16, Μπέινς 7, Μπούμπνιτς, Μότσνικ 5(1), Όμιτς 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: