9/11/12

Λάτσιο - Παναθηναϊκός 3-0, ανύπαρκτος...

Εκτρωμα και στη Ρώμη 
 
 Λίγος αποδείχτηκε στο Ολίμπικο ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από την Λάτσιο με κατεβασμένα τα χέρια. Οι απουσίες του Τριφυλλιού σίγουρα δεν αποτελούν δικαιολογία καθώς και οι Ιταλοί παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους καθώς ο Πέτκοβιτς ήθελε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει Ρόμα.
Ο Φερέιρα παρέταξε την καλύτερη δυνατή ομάδα αλλά σίγουρα έκανε λάθος με την χρησιμοποίηση του Χουχούμη σε ρόλο αριστερού εσωτερικού μέσου. Και αυτό γιατί ο νεαρός άσος δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση και σίγουρα το να τον δοκιμάσει στο ματς με την Λάτσιο ήταν μεγάλο ρίσκο το οποίο δεν του βγήκε.
Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν άτολμη και χωρίς πάθος και είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν μόλις μια ουσιαστική φάση σε όλο το παιχνίδι και αυτή στο πρώτο μέρος.
Άτυχος από νωρίς
Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο σοβαρά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά έδειξε ότι οι παίκτες του είχαν διάθεση και όρεξη να χτυπήσουν στα ίδια το ματς. Οι ατυχίες για το Τριφύλλι ήρθαν από το 10' κιόλας όταν ο Τοτσέ σε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Σιανί έδειξε να μην μπορεί να συνεχίσει.
Ο Ισπανός παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο αλλά ήταν φανερό ότι δεν πατούσε καλά το πόδι του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη πρώτη καλή στιγμή του αγώνα η οποία ήταν από τον Παναθηναϊκό ο φορ από την Καρταχένα να μην μπορεί να ανοίξει το σκορ. Οι Χουχούμης και Σπυρόπουλος συνδυάστηκαν όμορφα με τον τελευταίο να βγάζει γλυκιά σέντρα από τα αριστερά αλλά τον Τοτσέ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή. Μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο Ισπανός ζήτησε αλλαγή από τον Φερέιρα.
Οι πράσινοι δεν πρόλαβαν να κάνουν την αλλαγή και από ένα λάθος τακουνάκι του Κουίνσι στο 23' στο χώρο του κέντρο οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα και αυτή έφτασε στον Κόζακ μέσα στη περιοχή. Ο φορ των Ιταλών ξέφυγε από τον Βύντρα ο οποίος δεν μπόρεσε να τον μαρκάρει και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Καρνέζη ο οποίος ήταν λίγο πιο έξω από την εστία του. Γκολ δώρο από τον Παναθηναϊκό με τον Βύντρα να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Την ίδια στιγμή ο Πετρόπουλος αντικατέστησε τον Τοτσέ και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγει και πάλι μπροστά χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει τους Ιταλούς με την Λάτσιο να ρίχνει τον ρυθμό και να αρκείται σε αυτό το 1-0.
Δεύτερο λάθος, δεύτερο γκολ
Στο 40' όμως ήρθε ένα λάθος λόγω της απειρίας του Χουχούμη το οποίο έδωσε το δικαίωμα στους Ιταλούς να "τελειώσουν" ουσιαστικά από το πρώτο μέρος το παιχνίδι. Ο νεαρός άσος ο οποίος έπαιξε ως εσωτερικός αριστερός μέσος, θέση στην οποία δεν έχει παίξει σχεδόν ποτέ στο Τριφύλλι, έγινε κάτοχος της μπάλας, κλείστηκε και αντί να απομακρύνει προσπάθησε με παράλληλη μπαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής να βρει τον Βύντρα.
Ο Κόζακ εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα βγήκε πρώτος στην πορεία της μπάλας και με εύστοχο πλασέ έκανε το 2-0 νικώντας για δεύτερη φορά τον Καρνέζη.
Λίγος και στο δεύτερο
Ο Φερέιρα μην έχοντας πολλές λύσεις στον πράσινο πάγκο παρέταξε χωρίς αλλαγές την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και διατηρώντας το σχήμα του πρώτου μέρους. Η Λάτσιο έδειξε να αρκείται στο 2-0 που είχε από το πρώτο 45λεπτο και δεν πίεζε. Προσπαθούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Ο Καρνέζης ήταν εκεί όμως στο 51' και έδιωξε σουτ του Ζάρατε ενώ στο 56' σε εκτέλεση φάουλ και πάλι του μέσου της Λάτσιο η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.
Από την πλευρά του το Τριφύλλι φάνηκε ανήμπορο και λίγο να βγει μπροστά και να απειλήσει τους Ιταλούς μειώνοντας το σκορ και μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι.
Εύκολα το 3-0
Οι γηπεδούχοι χωρίς να ανεβάσουν ρυθμό κατάφεραν και έκαναν το 3-0 κόντρα σε έναν ανήμπορο να αντιδράσει Παναθηναϊκό. Ήταν το 59' όταν ο Σάρατε εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Φλοκάρι πήρε προ των Βύντρα και Βελάσκες την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη.
Στο σημείο εκείνο ο Φερέιρα έκανε την δεύτερη αλλαγή του βγάζοντας από το ματς τον Χουχούμη και ρίχνοντας στην μάχη τον Μαυρία στην προσπάθεια το Τριφύλλι να βγει μπροστά και να απειλήσει.
Κάτι το οποίο δεν κατάφερε μέχρι και το τέλος του αγώνα με την Λάτσιο να ρίχνει τους ρυθμούς μετά το 60' και απλά να κυκλοφορεί την μπάλα και τον Παναθηναϊκό να επιχειρεί όλα και όλα δυο σουτ με τους Σεϊταρίδη και Χριστοδουλόπουλο χωρίς όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Από prasinanea

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σκαλόνι, Σιανί, Τσάνα, Ράντου, Γκονσάλες (67' Ερνάνες), Λεντέσμα (80' Λούλιτς), Ονάζι, Ζάρατε, Κόζακ (76' Κλόζε), Φλόκαρι.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα (78' Λαγός), Χουχούμης (59' Χουχούμης), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (24' Πετρόπουλος).

* Θεωρώ πως εδώ και καιρό δε χρειάζεται το παραμικρό σχόλιο για τους αγώνες του Παναθηναϊκού. Η ομάδα είναι βαριά άρρωστη, φάρμακο δε βρίσκεται και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Με τη μοναδική σημείωση πως αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, τότε πολύ φοβάμαι ότι αυτό το έκτρωμα θα καταγράψει μια σειρά από αρνητικές επιδόσεις και παράλληλα ορισμένες από τις πιο μαύρες σελίδες αυτού του περήφανου Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: