9/12/12

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2, τον εξαφάνισε στο β' ημίχρονο, άξιζε τη νίκη!

 

  Παίζοντας με τρομερό πάθος για τη νίκη ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, όμως παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον κατώτερο και τυχερό Ολυμπιακό.

 Ο Ολυμπιακός μπορεί να διαθέτει πληρέστερο ρόστερ και ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές, όμως ο αναγεννημένος Παναθηναϊκός του Χουάν Ρότσα φάνηκε μια κλάση ανώτερος απόψε στο ΟΑΚΑ και από ατυχία σε συνδυασμό με κάποια ατομικά λάθη δεν πήρε μια σπουδαία νίκη, που άξιζε βάση απόδοσης.

 Με MVP έναν απίστευτο Χάρη Μαυρία, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 17', έβγαλε την ασίστ για το 2-2, «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα και μοίρασε σακούλες στους αντίπαλους αμυντικούς, ιδιαίτερα στον Χολέμπας, εξαιρετικό τον Ζέκα και πολύ καλούς τους Βιτόλο, Σπυρόπουλο και -στο β' ημίχρονο- Σισοκό, το Τριφύλλι «πάτησε» τον πολυδιαφημισμένο διορισμένο ψευτοπρωταθλητή κι έδειξε ότι παρά το ελλιπές ρόστερ, αν είχε κανονικό προπονητή απ' την αρχή της χρονιάς και τους Μπουμσόνγκ, Σο, Κατσουράνη (και Λέτο βέβαια) στη σύνθεσή του, θα έτριζε για τα καλά την παράγκα!

 Το 1-0 ήρθε μόλις στο 17', όταν ο Σπυρόπουλος έβγαλε φαρμακερή σέντρα, ο Σιόβας έκανε λάθος εκτίμηση και ο Μαυρίας πλάσαρε εύστοχα νικώντας τον Κάρολ. Δυστυχώς όμως ο Παναθηναϊκός, αν και είχε τον έλεγχο του ματς, είχε κάποιες στιγμές αδράνειας, τις οποίες πλήρωσε αδρά. Αρχικά στο 22', μόλις 5' μετά το προβάδισμα, ο Αμπντούν μπήκε στην περιοχή μετά από λάθος της άμυνας και πάσαρε στον Τζιμπούρ, ο οποίος ισοφάρισε με κοντινό πλασέ. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 1-2 στο 34' με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από κόρνερ του Φουστέρ. 

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι. Απ' το 57'-58' μέχρι και τη λήξη του αγώνα η πίεση των πρασίνων ήταν ασφυκτική και οι χαμένες ευκαιρίες πολλές. Στο 66' ήρθε το 2-2 με πλασέ από κοντά του Τοτσέ μετά από ωραία σέντρα του Μαυρία, ο οποίος πήρε ωραία διαγώνια πάσα απ' τον Σισοκό. 

 Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε μόνο μια καλή στιγμή με τον Φουστέρ, σουτ του οποίου αποσώβησε ο Καρνέζης. Ο Παναθηναϊκός έχασε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη με τους Λάζαρο, Πετρόπουλο (μπήκε αλλαγή αντί του Τοτσέ), Μαυρία και Ζέκα, αλλά η κωλοφαρδία του γαύρου μέτρησε ξανά και η "ομάδα μοντέλο" γλύτωσε παίρνοντας ισοπαλία που δεν άξιζε.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης (84’ τρ. Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (87’ Σο), Μαυρίας, Τοτσέ (82’ Πετρόπουλος).
 Ολυμπιακός: Κάρολ, Σιόβας (89’ τρ. Κοντρέρας), Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μοντεστό (76’ Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα (62’ Μασάντο), Αμπντούν, Φουστέρ, Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: