16/11/12

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 79-68, αυτός είναι ο Εξάστερος Βασιλιάς!

 

 Παίζοντας εκπληκτικά για τρία δεκάλεπτα και θυμίζοντας για πρώτη φορά στη νέα εποχή τον Εξάστερο Βασιλιά της Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Ρεάλ Μαδρίτης με 79-68 και παράλληλα έκανε άλμα πρόκρισης στο Top-16 της Euroleague!

 Στο πρώτο δεκάλεπτο το άγχος του... τελικού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές στους παίκτες του Παναθηναϊκού και αποδεικνυόταν από χαζά λάθη αλλά και πολλά άστοχα σουτ. Η Ρεάλ από την άλλη σούταρε πολλά τρίποντα, κάποια εκ των οποίων μπήκαν και της έδωσαν διαφορά 7 πόντων (9-16), πριν απαντήσουν οι πράσινοι και κλείσουν το δεκάλεπτο στο -4, 12-16.

 Αυτά που είδαμε όμως στη συνέχεια αυτής της τιτανομαχίας θύμισαν τον Εξάστερο που λατρέψαμε και που έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει τα τελευταία 15 χρόνια. Με την παλιά άμυνα για σεμινάριο κι ένα σχετικό πλουραλισμό στην επίθεση, με πρωταγωνιστές ωστόσο τους Μπράμος (εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση), Λάσμε, Ματσιούλης, ο Παναθηναϊκός, αν και δε βοηθήθηκε απ' τον Σχορτσιανίτη, ενώ ούτε ο Διαμαντίδης πήγε καλά επιθετικά (τρομερός όμως στην άμυνα), κατάφερε σταδιακά με απανωτά σερί να χτίσει διψήφια διαφορά πόντων, την οποία κράτησε απ' τα μέσα του β' δεκαλέπτου μέχρι και λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Σημαντικές βοήθειες πρόσφεραν και οι Ούκιτς, Πάνκο, αλλά και ο Κίτσεν.

 Έτσι ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ξανά απ' τη Ρεάλ, καθώς η απίστευτη άμυνα που έπαιξε τον έσπρωξε εκ του ασφαλούς στη νίκη και εν τέλει στη διαφορά πόντων έναντι της μεγάλης αντιπάλου του, που ωστόσο δύσκολα αναμένεται να παίξει ρόλο μιας και η Ρεάλ έχει βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα και δύσκολα θα κάνει άλλη ήττα. Φυσικά αυτό έχει ελάχιστη σημασία, αφού πριν το τζάμπολ του ματς ο Παναθηναϊκός ήθελε απλώς μια νίκη που θα τον κρατούσε ζωντανό για την πρόκριση κι επ' ουδενί λόγο είχε κατά νου να καλύψει τη διαφορά της ήττας στη Μαδρίτη.

 Αυτή ήρθε τελικώς ως επιστέγασμα μιας σπουδαίας εμφάνισης βγαλμένη απ' τις παλιές μέρες δόξας του Αυτοκράτορα.

 Πλέον ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Ιταλία, όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει την Καντού και με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά την πρόκριση. Σημειωτέον η ιταλική ομάδα αυτοκτόνησε απόψε χάνοντας απ' την ουραγό Ολίμπια στη Λουμπλιάνα, αποτέλεσμα που τη φέρνει στο μεταξύ μας παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο.

 Τα δεκάλεπτα: 12-16, 42-35, 65-52, 79-68

 Οι πόντοι και τα στατιστικά των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος  9 (1), Πάνκο 12, Ματσιούλις 12, Άρμστρονγκ, Ούκιτς 11 (1), Λάσμε 15, Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9 (1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 2.
 Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 3 (1), Φερνάντεθ 3 (1), Πότσιους 5 (1), Σουάρεθ 16 (4), Ρέγες 4, Μίροτιτς 6 (2), Ροντρίγκεθ 3 (1), Ερνανγκόμεζ, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 9 (1), Γιούλ 8, Σλότερ 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: