22/10/12

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 60-64, νίκησε η πιο έτοιμη και δεμένη ομάδα..

 

 Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν κατέληξε στον ΟΣΦΠ (60-64) και κρίθηκε ακριβώς στα σημεία εκείνα που τονίζαμε από την κλήρωση κιόλας της φετινής Α1.

 Ποια είναι αυτά τα στοιχεία; Πολύ απλά το επίπεδο ετοιμότητας και η ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός, ως γνωστόν, διατήρησε τον περσινό του κορμό ενισχυόμενος μάλιστα με τον Περπέρογλου. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο προπονητής, όπου βέβαια άλλο Μπαρτζώκας κι άλλο Ίβκοβιτς αλλά τουλάχιστον διατήρησε τους ίδιους παίκτες. 
 Αντίθετα, όπως επίσης είναι γνωστό, ο Παναθηναϊκός άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα, όπου πέραν του Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν αντικαθίσταται όχι απ' τον Πεδουλάκη αλλά από κανέναν, έφυγαν όλοι οι περσινοί παίκτες πλην των Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή.

 Αν σε αυτά προσθέσουμε την καλοκαιρινή προετοιμασία των δύο ομάδων, όπου ο μεν ΟΣΦΠ είχε εξ αρχής συγκεντρώσει όλο το έμψυχο δυναμικό, ο δε ΠΑΟ ολοκλήρωσε τελευταία στιγμή το δικό του ρόστερ, τότε εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα και τελικώς πήρε το πρώτο ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να είχε ως μόνο ατού την πανίσχυρη έδρα του καθώς και τη μεγάλη εντός έδρα παράδοση κόντρα στον αιώνιο δευτερότριτο του ελληνικού μπάσκετ, ωστόσο να μην αρκούν για να βάψει πράσινο το ματς.

 Ο Διαμαντίδης πάντως για ακόμη μία φορά ήταν ο καλύτερος πράσινος, αλλά δυστυχώς ο Σχορτσανίτης δεν μπόρεσε να επαναλάβει ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση. Ο Ούκιτς έδωσε λύσεις επιθετικά όμως έκανε λάθη, όπως και ο Τσαρτσαρής, ο Λάσμε θα βοηθήσει σίγουρα στο μέλλον, ενώ ξανά αρνητικοί ήταν οι Άρμστρονγκ, Κίτσεν, οι οποίοι μάλλον αποδεικνύονται λανθασμένες επιλογές.

 Τώρα ξεκινάει η σεζόν, ο ΟΣΦΠ βέβαια πήρε ένα προβάδισμα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και μια ασφαλή εικόνα για τον Εξάστερο θα έχουμε μετά από κανά δίμηνο, όταν και η ομάδα θα έχει δέσει και θα βγάζει ομοιογένεια στο παρκέ.

 Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6 (1), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 19 (3), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 6.
 Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 5 (1), Άντιτς, Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 12 (2), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6 (2), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: