26/10/12

Παναθηναϊκός - Λάτσιο 1-1

Ο παραλίγο αυτόχειρας Παναθηναϊκός, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Λάτσιο, ισοφαρίζοντας με τον Τοτσέ στο 90' το αυτογκόλ του Σεϊταρίδη στο πρώτο ημίχρονο.
O Παναθηναϊκός της σεζόν 2012-2013 μας είχε κάνει να πιστέψουμε ότι τα είδαμε όλα... Όμως δεν είχε καταφέρει να ηττηθεί με τον τρόπο που παραλίγο να ηττηθεί από τη Λάτσιο το βράδυ της Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο... Δηλαδή με ένα αυτογκόλ του Σεϊταρίδη στο 26', το οποίο δεν δέχεται ούτε ομάδα του παιδικού πρωταθλήματος...
Ευτυχώς όμως, για άλλη μία φορά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και με τον αδικημένο αλλά φιλότιμο και απαραίτητο στη φετινή ομάδα, Χοσέ Τοτσέ, έφτασε στην ισοφάριση στο 90'. Ο Ισπανός την πρώτη φορά απέναντι από τον Μπιζάρι αστόχησε, ωστόσο τη δεύτερη δεν του χαρίστηκε και έδωσε τον πόντο και το δεύτερο διαδοχικό εντός έδρα 1-1 στον Παναθηναϊκό.
Η απόδοση του δεν είχε καμία σχέση με το ματς με τον Άρη από πλευράς διάθεσης και προσπάθειας, αλλά απουσίαζε εκ νέου ο τρόπος επίθεσης και δημιουργίας. Οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα εξαρτιόνταν απόλυτα από τις ατομικές ενέργειες των Σισοκό, Χριστοδουλόπουλου και Κουίνσι στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να απειλήσουν, κάτι που τους καθιστούσε προβλέψιμους.
Το ζητούμενο πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι να παρουσιάζει ανάλογη διάθεση στα ματς της Superleague, όπου η ποιότητα του αρκεί για να δώσει λύσεις. Διότι η διαφορά της Ελλάδας από την Ευρώπη έγκειται στην όρεξη και στο πάθος που δεν βγάζουν οι πράσινοι. Ναι μεν απέναντι στη Λάτσιο και την Τότεναμ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, αλλά εάν έχει διάθεση εντός της χώρας, φαινόμενα τύπου Άρη δεν πρόκειται να επαναληφθούν...
Από βαθμολογικής άποψης, η ισοπαλία 1-1 στο Μάριμπορ - Τότεναμ αφήνει ανοιχτό τον όμιλο για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ρεαλιστικά, με εκτός έδρας αγώνες σε Ρώμη και Λονδίνο, είναι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εάν πάντως ο Παναθηναϊκός καταφέρει, επιτέλους, να βελτιωθεί, τότε μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητες του...
Το έβαλε μόνος του
Ο Φερέιρα άρχισε στην ενδεκάδα τον νεαρό Σπύρο Φουρλάνο, τοποθετώντας τον ως τρίτο χαφ δίπλα στους Ζέκα και Βιτόλο. Τερματοφύλακας ήταν ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Πίντο, Βελάσκες, Σειταρίδης, Σπυρόπουλος και στην επίθεση οι Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι.
Η Λάτσιο μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 2' ο Καντρέβα με "κεραυνό" από 30 μέτρα, ανάγκασε τον Καρνέζη να αποκρούσει εντυπωσιακά. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγαίνει από το... καβούκι του μετά το 10' και στο 15' ο Φουρλάνος σούταρε άουτ από το ημικύκλιο.
Στο 18' η Λάτσιο έχασε διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Σιανί έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Καντρέβα γύρισε από αριστερά, όμως ο Βελάσκες έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχει, ο ίδιος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντίας στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα τετ α τετ του Σισοκό.
Όμως η ψυχρολουσία ήρθε στο 26', από εκεί που δεν το φανταζόταν κανένας... Από βαθιά μπαλιά της Λάτσιο, ο Βελάσκες έκανε κακό διώξιμο, ο Καρνέζης απομάκρυνε ασταθώς προς τον Σεϊταρίδη, αυτός γύρισε τη μπάλα στην εστία, αλλά ο Καρνέζης δεν είχε γυρίσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα...
Αυτό το γκολ μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό, αφού ακύρωσε την καλή προσπάθεια που έκανε... Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν κατάφερε να συνέλθει και να απειλήσει, αφού μερικές ατομικές ενέργειες των Σισοκό και Χριστοδουλόπουλου δεν έφεραν αποτέλεσμα. Από την άλλη, η Λάτσιο αρκέστηκε να ελέγχει το ρυθμό και να κρατά τη μπάλα μακρυά από την εστία της.
Με δράστη τον Τοτσέ
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, αλλά και με την ατμόσφαιρα βαριά από τα χημικά που έπεσαν στο ημίχρονο από αστυνομικές δυνάμεις στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Έξω από τη θύρα που εισήλθαν οι οπαδοί της Λάτσιο, συγκρούστηκαν ΜΑΤ με αγνώστους, οι οποίοι επιχείρησαν να εισβάλουν.
Στο 50' ο Φορναρόλι σούταρε πάνω στα πόδια των αμυντικών και στην επόμενη φάση, η κεφαλιά του Φλοκάρι πέρασε ελάχιστα εκατοστά από την εστία του Καρνέζη. Ωστόσο, ένα μικρό νέφος από τα χημικά έφτασε στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής διέκοψε το ματς για λίγα λεπτά, ώστε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και το ματς άρχισε εκ νέου στο 58'. Στο 63' ο Σισοκό έκανε τη σέντρα, αλλά ο Φορναρόλι έπιασε τόσο αδύναμη κεφαλιά που ο Μπιζάρι δεν αγχώθηκε καν...
Ο Φερέιρα απέσυρε στο 67' τον Φουρλάνο για τον Κουίνσι, θέλοντας να κάνει επιθετική την ομάδα. Η Λάτσιο απείλησε στο 70', με τον Καρνέζη να αποκρούει το τετ α τετ του Ζάρατε και στην αντεπίθεση, ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε λίγο άουτ από το ημικύκλιο. Την ίδια κατάληξη είχε το σου του Κουίνσι ένα λεπτό αργότερα από την ίδια θέση.
Στο 73' ο Ερνάνες σούταρε άουτ και στο 75' πέρασε στο παιχνίδι ο Τοτσέ αντί του Φορναρόλι. Τρία λεπτά μετά, ο Μαυρίας αντικατέστησε τον κουρασμένο Σισοκό. Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 81, όταν μετά από ένα εντυπωσιακό σλάλομ, ο Κουίνσι πάσαρε στον Τοτσέ, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Μπιζάρι.
Στο 89' το σουτ του Χριστοδουλόπουλου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ η λύτρωση ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Βιτόλο έκανε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι, ο Τοτσέ στόπαρε και πλάσαρε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μπιζάρι. Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν μεταβλήθηκε το παραμικρό και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες...

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος (67' Κουίνσι), Σισοκό (78' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι (75' Τοτσέ).
Λάτσιο: Μπιζάρι, Σιάνι, Ντίας, Κόνκο, Καβάντα, Λεντέσμα, Ερνάνες (76' Ονάζι), Γκονζάλες (86' Τσάνα), Μάουρι (46' Ζάρατε), Καντρέβα, Φλοκάρι.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: