7/5/12

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0, τραγικός...







 Ένας τραγικός Παναθηναϊκός ο οποίος πλήρωσε και πάλι το κακό πρόσωπο του πρώτου μέρους, κυρίως, ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ και πλέον έχασε την... αυτοδυναμία που είχε στα πλέι οφ.


 Οι πράσινοι ναι μεν παραμένουν πρώτου με πέντε βαθμούς αλλά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πλέον βρίσκονται σε απόσταση βολής και μόνο αν αλλάξουν πρόσωπο θα καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση.
 Για το αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ και την εικόνα των πράσινων ρόλο σίγουρα έπαιξαν και οι δυο τραυματισμοί του Σπυρόπουλου και Νίνη πριν την συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα.

 Με αλλαγές στην ενδεκάδα
 Το Τριφύλλι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς καθώς ο Φερέιρα επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Σαριέγκι, Βιτόλο, Κουίνσι και Νίνη αφήνοντας στον πάγκο τους Καντέ, Κατσουρανης, Ζέκα και εκτός αποστολής τον Κλέιτον.
 Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με το ματς με τον Ατρόμητο μπήκε πιο δυνατά από τον αντίπαλο του στο γήπεδο καθώς είχε την υπεροχή και μεγαλύτερη διάθεση στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.
 Εν συνεχεία όμως τα προβλήματα με τους τραυματισμούς και τις αλλαγές αρχικά του Σπυρόπουλου από τον Σεϊταρίδη στο 12' και κυρίως του Νίνη από τον Καραγκούνη στο 23' λόγω του τραυματισμού του 21χρονου άσου επηρέασαν τον Παναθηναϊκό. Με αποτέλεσμα να χάσει αρχικά την μάχη στο κέντρο αλλά και τα πατήματα του έως ότου Σεϊταρίδης και Καραγκούνης να μπουν στο ματς.
 Όλο αυτό το διάστημα η μόνη καλή στιγμή του αγώνα ήταν η εκτέλεση φάουλ του Τοτσέ, όταν τραυματίστηκε ο Νίνης, με τον Κωνσταντόπουλο όμως να λέει όχι.

 Τρίτωσε το κακό...
 Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα ήρθε το... κακό για το Τριφύλλι τρίτωσε. Η ΑΕΚ προηγήθηκε μετά από υπέροχο γκολ του Μάκου και αδράνεια του Βιτόλο ο οποίος άργησε να βγει πάνω του μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και του έδωσε τη δυνατότητα να κεραυνοβολήσει τον Καρνέζη.
 Η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 38' όταν ο Λεονάρντο από τα αριστερά εκτέλεσε φάουλ πολύ έξυπνο ο Λυμπερόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας δεν τη βρήκε και ο Καρνέζης με εκτίναξη στο αριστερό γάμα έβγαλε σε κόρνερ.
 Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να απειλήσει και πάλι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σε δυο φάσεις. Αρχικά στο 45' ο Κουίνσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Κωνσταντόπουλος.
 Στο 47' οι πράσινοι βγήκαν από τα δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος γύρισε αλλά ο Τοτσέ δεν πρόλαβε να μπει στην φάση με τον Μανωλά να κόβει.

 Κακός και στην επανάληψη
 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος έχοντας και πάλι την υπεροχή και προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 52' μάλιστα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά έπιασε το μονοκόμματο σουτ αλλά ο Κωνσταντόπουλος είπε όχι.
 Οι πράσινοι εκτέλεσαν δυο διαδοχικά κόρνερ και μάλιστα στο δεύτερο από τα δεξιά ο Τοτσέ πήρε μόνος του την κεφαλιά αλλά την έστειλε ψηλά άουτ.
 Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός είχε ένα νεκρό δεκαπεντάλεπτο με την ΑΕΚ να κρατάει την μπάλα αλλά και αυτή με την σειρά της να μην μπορεί να απειλήσει.
 Στο 67' ο Τοτσέ έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά την γύρισε στον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος απέφυγε τον Μπουγαίδη, σούταρε αλλά και πάλι ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε.
 Ο Φερέιρα έκανε και την τρίτη του αλλαγή με τον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ στο 68' και στο επόμενο λεπτό ο Σεϊταρίδης από τα δεξιά έκανε την σέντρα αλλά ο Κωνσταντόπουλος προ του Πετρόπουλου μπλόκαρε την μπάλα.

 Δοκάρι και γκολ για την ΑΕΚ
 Στο 74' η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Κοντοές από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Λεονάρντο πήδηξε ψηλότερα από όλους στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
 Αυτό ήταν η προειδοποιητική βολή από πλευράς ΑΕΚ καθώς στο 80' ο Κλωναρίδης από τα αριστερά πέρασε αρχικά τον Μπουμσόνγκ, εν συνεχεία τον Βιτόλο στο σπριντ, ντρίμπλαρε και τον Σαριέγκι και με ένα υπέροχο πλασέ από πλάγια νίκησε και τον Καρνέζη.
 Έκανε έτσι το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ καθώς εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει τους κίτρινους.

  Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μπουγαίδης, Μανωλάς, Καράμπελας, Γεώργεας, Μάκος (63' Ρίκκα), Καφές, Σιαλμάς (46’ Κλωναρίδης), Λύμπερόπουλος (72' Λυμπερόπουλος), Λεονάρντο.

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος (12’ Σεϊταρίδης), Βιτόλο, Σιμάο, Νίνης (23’ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Τοτσέ (68' Πετρόπουλος).

 * Γίνεται κατανοητό ότι με τέτοιο χάλι δεν πάμε πουθενά. Είναι επίσης, ηλίου φαεινότερο ότι αυτό το αίσχος που παρακολουθήσαμε (και) σήμερα δεν μπορεί να λέγεται Παναθηναϊκός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: