10/5/12

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0


Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα χάρη σε γκολ του Σαλπιγγίδη στο 32' και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση των πλέι οφ, πίσω από το σημερινό αντίπαλο του και την ΑΕΚ. Χωρίς νεύρο και τσαμπουκά οι πράσινοι.
 


 
 Η αναιμική παρουσία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ συνεχίζεται, αφού γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα του, αυτή τη φορά με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μόνο που πλέον το βαθμολογικό πλεονέκτημα του +4 που είχε στην αρχή της διαδικασίας, εξανεμίστηκε ολοκληρωτικά χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη στο 32' και από την κορυφή, έπεσε στην τρίτη θέση.
Οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα παρουσιάζουν οικτρή εικόνα και δείχνουν ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλό στα παιχνίδια τους. Αυτό συνέβη και στη Θεσσαλονίκη, αφού οι γηπεδούχοι χωρίς να παίξουν ποδόσφαιρο, πήραν τους τρεις βαθμούς και κράτησαν το μηδέν στην εστία τους με άνεση.
Εάν ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει την πρώτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οφείλει να αφυπνιστεί άμεσα και να πετύχει το 3 στα 3 στο δεύτερο γύρο των πλέι οφ, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο "Σπύρος Λούης". Σε παρόμοια θέση είχε βρεθεί πέρυσι, αλλά τελικά έσωσε την παρτίδα στο φινάλε και μπόρεσε να πετύχει τον τελευταίο και μίνιμουμ στόχο της σεζόν.
Το σίγουρο είναι πως πλέον οι εξελίξεις στο διοικητικό και στο ιδιοκτησιακό δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για τους πράσινους, αφού αντιμετωπίζουν αντιπάλους οι οποίοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση. Ο Φερέιρα και οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο σύλλογο και τους οπαδούς και έστω και τώρα, να τιμήσουν τη φανέλα με το Τριφύλλι.
Γκολ από το πουθενά
Τίποτα δεν προμήνυε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στα αποδυτήρια της Τούμπας όντας πίσω στο σκορ, αφού μέχρι το 30' ήταν αυτός ο οποίος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και ο μοναδικός με τον οποίο απειλούσε, ήταν ο ορεξάτος Σαλπιγγίδης από δεξιά.
Κατσουράνης, Βιτόλο και Σιμάο είχαν κερδίσει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Κουίνσι και Κλέιτον με τις ατομικές ενέργειες του αναστάτωναν την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 10' ο Κατσουράνης σούταρε από το ημικύκλιο και ο Χαλκιάς απέκρουσε με γροθιές, στο 19' ο Κλέιτον μπλέχτηκε μπροστά στην εστία και έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 26' ο Κουίνσι έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να βρεθεί τετ α τετ.
Ξαφνικά στο 32' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε από το πουθενά και το ματς άλλαξε μορφή. Ο αφύλακτος Σταφυλίδης μπήκε στην περιοχή, πάσαρε παράλληλα και ο επερχόμενος Σαλπιγγίδης εξ' επαφής άνοιξε το σκορ. Ο Παναθηναϊκός βραχυκύκλωσε και στο 37' ο Γεωργιάδης από πλεονεκτική θέση, σούταρε άουτ. Το Τριφύλλι απείλησε στο 44' με τον Κλέιτον, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και μοιραία, έμεινε στο 1-0.
Ουσία μηδέν...
Ο Παναθηναϊκός θέλησε να αναζητήσει γρήγορα την ισοφάριση και μπήκε φουριόζος μετά το ημίχρονο. Όμως είχε το ίδιο πρόβλημα με το πρώτο μέρος, αφού έφτανε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και από εκεί και πέρα, δεν είχε λύσεις. Το ίδιο διάστημα, ο ΠΑΟΚ αμυνόταν αποτελεσματικά, χωρίς όμως να μπορεί να φύγει στην κόντρα. Στο 61' ο Φερέιρα έκανε την πρώτη παρέμβαση του, με τον Λάζαρο στη θέση του Μαρίνου.
Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλος δεν άλλαξε το παραμικρό και στο 68' πέρασε στο ματς ο Τοτσέ, αντί του Μαρίνου. Χαρακτηριστικό του πόσο ανούσιος ήταν ο Παναθηναϊκός ήταν το γεγονός ότι η πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 74', με ένα κρεμαστό σουτ του Κλέιτον. Απέλπιδα κίνηση του Φερέιρα να αλλάξει κάτι ήταν η χρησιμοποίηση του Καραγκούνη στο 80'.
Αντί όμως να απειλήσει ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός ο οποίος έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, με δύο καλά σου του Φωτάκη στο 83' και στο 88', αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις ο Καρνέζης είπε όχι. Τελικά, το δεύτερο πράσινο σουτ ήρθε στο 91', όμως ο Καραγκούνης από μακρινή απόσταση δεν μπόρεσε να "νικήσει" τον Χαλκιά, ενώ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Κατσουράνη...

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
 ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (90+3' Παπάζογλου), Ίβιτς (77' Φωτάκης), Γεωργιάδης (84' Νιμανί), Αθανασιάδης.

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος (61' Χριστοδουλόπουλος), Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο (69' Τοτσέ), Βιτόλο, Κατσουράνης, Κλέιτον (80' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι.

* Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός νικώντας τα επόμενα δύο εντός έδρας ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ θα πάρει την 1η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι όμως όπως παίζει, με την τραγική εικόνα που έχει δείξει στο πρώτο μισό των πλέι οφ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει αυτό το 2χ2...
 Ας βρεθεί τουλάχιστον λύση στα οικονομικά ώστε αυτή να είναι και η τελευταία χαμένη χρονιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: