2/5/12

Παναθηναϊκός -Ατρόμητος 1-1

 



 Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.
 Σπαταλώντας για πολλοστή φορά στη φετινή σεζόν ολόκληρο ημίχρονο, το Τριφύλλι κυνηγούσε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο το φιναλίστ του Κυπέλλου και κατάφερε να ισοφαρίσει, όχι όμως και να γυρίσει το ματς αποκτώντας έτσι απ' την αρχή τεράστιο προβάδισμα για την πρώτη θέση.

 Έχουμε βαρεθεί φέτος να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να σπαταλάει τα περισσότερα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του. Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής τα διπλάσια γκολ που πέτυχε στα δεύτερα ημίχρονα της κανονικής περιόδου σε σχέση με τα πρώτα και συγκεκριμένα 36 έναντι 18.

 Αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, μόλις στο 3' με γκολ του Πίτου Γκαρσία, να προσπαθούν οι παίκτες του Φερέιρα να γυρίσουν ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν πολύ καλά οργανωμένο και με αρκετά τρεξίματα και σφικτό πρέσινγκ Ατρόμητο.

 Ο ίδιος ο Πορτογάλος έκανε πολύ καλή διαχείριση υλικού απ' τον πάγκο, κλείνοντας μάλιστα τις αλλαγές του απ' το 64' και περνώντας στο ματς Κουίνσι (ήταν να ξεκινήσει ο Γκανέζος, δεν κρίθηκε απόλυτα έτοιμος), Καραγκούνη και Νίνη αντί Κλέιτον (αρνητικός), Βύντρα (πήγε ο Ζέκα δεξί μπακ) και Κατσουράνη (ξανά εκνευριστικός). Ο Παναθηναϊκός άλλαξε ταχύτητα, ο Καραγκούνης δεν έκανε λάθη και μοίραζε ωραία την μπάλα και οι πράσινοι πίεσαν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους φθάνοντας στην ισοφάριση με τον Τοτσέ στο 55'. Ο Ισπανός όμως έχασε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να δώσει τη νίκη στην ομάδα, ενώ ο Κουκουλάκης δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Κουίνσι απ' τον Σκόνδρα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα χάθηκαν οι δύο τελευταίες φάσεις, το 1-1 έμεινε και ο Παναθηναϊκός έχασε χρυσή ευκαιρία να ξεφύγει στους 7 βαθμούς και ουσιαστικά να αγκαλιάσει την πρώτη θέση.

 Ακόμη κι έτσι όμως, με τους 5 πόντους τα πάντα εξαρτώνται απ' το Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές του και πολλά θα κριθούν στις δύο επόμενες αγωνιστικές, διαδοχικά εκτός έδρας ματς με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα (60' Βύντρα), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (65' Νίνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (46' Κούινσι), Τοτσέ.

 Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυντανίδης, Τόμας, Οικονόμου (65' Νάστος), Δημούτσος, Σφακιανάκης, Πίτου (57' Μήτρογλου), Μπρίτο (57' Ιγκλέσιας), Επστάιν, Καραμάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: