18/4/12

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-2, Ό,τι κι αν συμβεί κρατήστε τον Φερέιρα!

Μετά από μέτρια εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 0-2 του Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας και συνεχίζει με νίκες την πορεία του προς τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ πέτυχε οι Κλέιτον στο 58' και Χριστοδουλόπουλος στο 93'.
Ο γνωστός Παναθηναϊκός των τελευταίων μηνών παρουσιάστηκε στην Τρίπολη και έκανε τα απαραίτητα προκειμένου να κερδίσει 0-2 τον Αστέρα και να συνεχίσει με νίκες την πορεία του προς τα πλέι οφ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός, χωρίς να κινδυνεύσει και στο δεύτερο μέρος στο 58', βρήκε δύο τέρματα, ένα από ατομική ενέργεια του Κλέιτον  στο 58' και έναν ωραίο συνδυασμό των Χριστοδουλόπουλο, Μαυρία στο 93', οι οποίες ήταν αρκετές για να του δώσουν τους τρεις βαθμούς.
Σε μία μέρα που το ενδιαφέρον των οπαδών είναι ολοκληρωτικά στραμμένο στα διοικητικά, οι πράσινοι έκαναν το καθήκον τους και έφυγαν νικητές από την Αρκαδία. Οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη και παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν, δεν είχαν δημιουργία και φαντασία. Αλλά και οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα ήταν φλύαροι επιθετικά και δεν έφτιαξαν ούτε μία οργανωμένη επίθεση.
Πλέον απομένει μία αγωνιστική για το φινάλε της κανονικής περιόδου και την έναρξη των πλέι οφ. Την Κυριακή στις 19:00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο "Σπύρος Λούης" τον Παναιτωλικό και θέλει να κλείσει με νίκη, ώστε να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις. Για την ώρα αρχίζει τη μίνι-διοργάνωση με 3 βαθμούς και θα προσπαθήσει να το διατηρήσει.
Χαμένο ημίχρονο
Με πειραματική ενδεκάδα λόγω των απουσιών και των επιλογών του Ζεσουάλδο Φερέιρα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη. Η πιο αξιοπρόσεκτη παρουσία ήταν του Σεϊταρίδη, για πρώτη φορά μετά την 3η αγωνιστική και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ακόμα, ο Πετρόπουλος πήρε ευκαιρία, ενώ ο Μαρίνος επανήρθε ως δεξί χαφ.
Η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού ήταν ημιτελής, αφού είχε κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να περάσει τελική πάσα. Χαρακτηριστικό είναι πως η μοναδική καλή στιγμή σημειώθηκε στο 8', όταν από γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου, ο Μπαντής πρόλαβε τον Κλέιτον και στην επαναφορά σε άδεια εστία, ο Σπυρόπουλος αστόχησε. Ακολούθησε ένα καλό σουτ του Νίνη στο 15' και έκτοτε ο γκολκίπερ του Αστέρα ήταν θεατής.
Οι Αρκάδες από την πλευρά τους, μετά το 25' πήραν τον έλεγχο, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Καρνέζη. Μπλόκαραν πάντως αποτελεσματικά τους Νίνη, Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλο, στερώντας από τον Παναθηναϊκό την ατομική ενέργεια που μπορούν να κάνουν οι τρεις ποδοσφαιριστές.
"Χτύπησε" ο Κλέιτον
Το δεύτερο ημίχρονο είχε εικόνα παρόμοια με το πρώτο και ήταν φανερό ότι θα χρειαστεί μία ατομική ενέργεια για να έρθει το γκολ. Αυτή ήρθε στο 58', όταν ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Κλέιτον στο ύψος της μικρής περιοχής κοντρόλαρε ωραία, απέφυγε τον Χουανίτο αρχικά και τον Μπαντή κατόπιν και σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθως, ο Φερέιρα πέρασε στο ματς τους Καραγκούνη και Μαυρία, αντί των Μαρίνου και Κλέιτον.
Έπειτα, ο Αστέρας επιχείρησε να βγει μπροστά, χωρίς όμως επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τους επιθετικούς μακριά από τον Καρνέζη χωρίς δυσκολία και απειλήθηκε μόνο στο 71' από στημένη μπάλα. Ο Χουανίτο βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν σημάδεψε σωστά.
Στο 74' ο Παναθηναϊκός είχε καλή στιγμή με ένα δυνατό σουτ του Καραγκούνη, όμως  ο Μπαντής απέκρουσε ασταθώς. Ένα λεπτό αργότερα, ο Φουρλάνος αντικατέστησε τον Νίνη. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς να συμβεί κάτι συγκλονιστικό, αφού ο Αστέρας ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 93', όταν Χριστοδουλόπουλος και Μαυρίας έπαιξαν το "ένα-δύο" και ο πρώτος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 0-2.

 Από prasinanea.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Πουλίδο, Χουανίτο, Αλβαρεζ (75' Σολάκης), Ουσέρο, Ναβάρο (79' Μπρέσκα), Ράγιος, Φρανκού (46' Ροτζέριο), Περόνε.

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Νίνης (75' Φουρλάνος), Μαρίνος (60' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον (59' Καραγκούνης), Πετρόπουλος.

 * Τη στιγμή που δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος διαλύουν τον Παναθηναϊκό και τον οδηγούν στην πτώχευση, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σεβόμενος την ιστορία του συλλόγου και οι ποδοσφαιριστές οδηγούν το Τριφύλλι προς το Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη κι αν δεν αγωνιστεί ποτέ εξαιτίας ενός πιθανού αποκλεισμού. Ό,τι κι αν γίνει στα διοικητικά μακάρι αυτός ο Άνθρωπος να μείνει στον πάγκο της ομάδας και να χτίσει τον αυριανό Παναθηναϊκό, αποτελούμενο ακόμη κι από πιτσιρίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: