24/2/12

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 58-67, ήταν κάκιστος, γλίτωσε όμως τα χειρότερα, σφράγισε την πρόκριση και πάει για την πρωτιά στη Ρωσία


 Ο Παναθηναϊκός σε μία τραγική βραδιά, εξασφάλισε την πρόκριση του στα προημιτελικά... λόγω Φενέρ. Με νίκη στο Καζάν με ένα πόντο είναι και μαθηματικά πρώτος...

 

 Εντάξει ο Παναθηναϊκός.. προκρίθηκε στην επόμενη φάση και μαθηματικά. Λόγω Φενέρ όμως και όχι λόγω της καλής του χθεσινής απόδοσης... Η τούρκικη ομάδα κέρδισε στην παράταση της Ούνιξ και έτσι παρά την ήττα του ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με τους Ρώσους στην πρώτη θέση με 3 νίκες και πάει στην Μόσχα για να κερδίσει απλά με έναν πόντο για να πάρει την πρώτη θέση.
 Αν κινδυνεύει να αποκλειστεί; ΟΧΙ. Γιατί η Αρμάνι με την Φενέρ που παίζουν μεταξύ τους έχουν από δύο νίκες και υστερούν σε κάθε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό.
 Έτσι αυτό που είχε σημασία στο τέλος είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχασε με 22 πόντους... Γιατί κατά τα άλλα, η εμφάνιση του ήταν τραγική και το φανερώνουν και τα οικτρά ποσοστά του. 19/47 στα δίποντα και 2/18 στα τρίποντα...
 Σε ένα ματς που θα μας μείνει μόνο για την επιστροφή του Φώτση αλλά και για την διαμαρτυρία με τα μπλουζάκια κατά της Τρόιτα των οπαδών των πρασίνων.

 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 Τα δεκάλεπτα: 11-16, 21-18, 14-19, 12-14

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου, Μπατίστ, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Καλάθης, Σμιθ, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους.

 Αρμάνι (Σκαριόλο): Μαντσινέλι, Χέρστον, Φώτσης, Κουκ, Ρόκκα, Μπουρούσης, Μέλλι, Μπρέμερ, Τζεντίλε, Ραντόσεβιτς.

 O ΑΓΩΝΑΣ
 Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός από την αρχή του αγώνα... Όχι όσον αφορά τις επιλογές του, αλλά κυρίως όσον αφορά την επιπολαιότητα με την οποία οι πράσινοι "τελείωναν" τις φάσεις. Η Αρμάνι ήξερε πολύ καλά τι θέλει στο γήπεδο και πως θα το πάρει. Με τρίποντα του Κουκ προηγήθηκε από νωρίς... Με 2-7 και 11-18 στο 11' με τους πράσινους να σουτάρουν με πολύ άσχημα ποσοστά.
Αντίθετα η Αρμάνι έβρισκε λύσεις από παντού... Όπως για παράδειγμα από το νεαρό Νίκολα Μέλι που με δύο τρίποντα έφερε την διαφορά στο +10 με τους πράσινους να μην απειλούν. Ο Ζοτς πήρε τάιμ άουτ, έδωσε εντολή για πίεση σε όλο το γήπεδο και με τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ να παίζουν άψογα το πικ εν ρολ αλλά κυρίως με τον Λόγκαν να δημιουργεί φάσεις αλλά και να σκοράρει, ο Παναθηναϊκός όχι απλά μείωσε αλλά ισοφάρισε σε 29-29 στο 17'.
 Μέχρι εκεί όμως γιατί μετά πάλι ξεκίνησε το... ντεμαράζ αστοχίας. Η Μιλάνο μπήκε μυαλωμένα στο δεύτερο ημίχρονο και όχι απλά πήρε το προβάδισμα αλλά έκανε το 39-51 στο 27' βάζοντας σε μπελάδες τον Παναθηναϊκό που κυνηγούσε στο σκορ...
 Η τελική αντεπίθεση ξεκίνησε με τον Βουγιούκα να ποστάρει τους ψηλούς της Αρμάνι και να τους φορτώνει με φάουλ, την άμυνα να κλείνει τους διαδρόμους και τον Διαμαντίδη να παίρνει στις πλάτες του, τον Παναθηναϊκό.
 Αποτέλεσμα; Η διαφορά έπεσε κάτω από τους δέκα και με την Αρμάνι να χάνει και τον Τζεντίλε οι λύσεις της περιορίστηκαν... Ο Παναθηναϊκός όμως δεν ήταν προσεχτικός και ο Μέλι με τον Μπρέμερ βρίσκοντας και πάλι τον στόχο από την περιφέρεια έδωσαν πάλι λύσεις από το πουθενά... Το σκορ έγινε 51-65 στο 36' και στο μυαλό των πρασίνων ήταν και να μην χάσουν με πάνω από 21 πόντους ώστε τουλάχιστον να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στα προημιτελικά.
 Ο Μέλι έκανε το σκορ 52-67 στο 38' αλλά οι πράσινοι έπαιξαν τις άμυνες που... χρειαζόντουσαν, ο Σάτο πέτυχε τους πόντους του στο τέλος και η διαφορά έπεσε και κάτω από τους 10 πόντους στο τέλος.

 Από prasinanea

 * Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα φετινά του παιχνίδια και μπορεί να έχασε ξανά στο ΟΑΚΑ, από τη Μιλάνο αυτήν τη φορά, αλλά απ' τη στιμγή που κράτησε το +21 του πρώτου ματς δε ζημιώθηκε βαθμολογικά. Πλέον, ο Εξάστερος Βασιλιάς της Ευρώπης καλείται να νικήσει την Ούνιξ Καζάν στη Ρωσία, έστω με ένα πόντο, για να κερδίσει την πρωτιά στον όμιλο και να βάλει έτσι τις βάσεις για πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: