26/1/12

Τσαρτσαρής: «Να συνεχίσουμε με την... έκτη ταχύτητα»

 

Αγώνες μπάσκετ όπως ο χθεσινός του Παναθηναϊκού με την Ούνιξ Καζάν χρησιμεύουν πάντοτε για να εξερευνούνται οι αδυναμίες του «τριφυλλιού» ώστε να γίνονται ορατοί οι τομείς που χρειάζονται βελτίωση ενόψει της συνέχειας.

Ο 200άρης σε συμμετοχές στην Euroleague Κώστας Τσαρτσαρής επιχείρησε μία πρώτη ανάλυση της ήττας από τους Ρώσους, ζητώντας από την ομάδα του να ξεχάσει το αποτέλεσμα αλλά όχι και τους λόγους που την προκάλεσαν, στους οποίους σίγουρα άμεσα πρέπει να βρεθούν οι λύσεις.


«Είναι στο χέρι μας να διαγράψουμε την ήττα. Η ομάδα έχασε και τώρα πρέπει να δούμε τι έφταιξε για να το διορθώσουμε. Έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε όμως πρέπει να πάρουμε νίκες.


Τα πάντα απόψε μας πήγαν στραβά. Δεν κάναμε αυτά που είχαμε προγραμματίσει στην προετοιμασία όλη τη βδομάδα και σε αυτά τα παιχνίδια όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Η Ούνιξ επισκέφτηκε καλά διαβασμένη το ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» την ίδια στιγμή να δείχνουν ανήμποροι να δώσουν απαντήσεις και να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκηνικό.


Ο 32χρονος φόργουορντ περίμενε από τον Παναθηναϊκό να δείξει χαρακτήρα πρωταθλητή Ευρώπης και να γυρίσει το ματς, πράγμα όμως που δεν έγινε.

Η προσοχή πλέον στρέφεται στον επόμενο αγώνα του Top 16 με τη Φενέρμπαχτσε, όπου με νίκη του σίγουρα αυξάνεις τις πιθανότητες πρόκρισης.


«Το ματς αυτό ήταν μια κακή παρένθεση. Πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε την… έκτη ταχύτητα. Τα λόγια όμως είναι εύκολα, οι πράξεις είναι δύσκολες. Πρέπει αυτό να το δείξουμε στο παρκέ», δήλωσε χαρακτηριστικά δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη αλλά και στο πρωτάθλημα μπάσκετ Α1 και στο κύπελλο.

Όσο για το δικό του ρεκόρ, αυτό μικρή σημασία έχει όταν δε συνοδεύεται με ανάλογες επιτυχίες της ομάδας.


«Δεν είναι σωστό ειδικά τέτοιες στιγμές να μιλάμε για κάτι προσωπικό. Συνέβη και είμαι χαρούμενος. Πρόκειται για ένα όμορφο και μεγάλο ταξίδι. Οι τίτλοι μένουν χαραγμένοι στη μνήμη όλα αυτά τα χρόνια. Κρατάμε τις εμπειρίες και τις γνωριμίες. Οι στόχοι μου συμπίπτουν με αυτούς της ομάδας οπότε νίκη στα επόμενα ματς είναι αυτό που θέλω».

 Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: