25/1/12

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0, +5 και... πρωτάθλημα!

 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με 3-0 του Λεβαδειακού στο "Σπύρος Λούης" και αύξησε τη διαφορά του στους 5 βαθμούς από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Φανταστικός ο Λέτο, δύο γκολ από τον Τοτσέ και ένα από τον Σαριέγκι.
 
Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Λεβαδειακό ήταν να νικήσει και να αυξήσει στους 5 βαθμούς τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο το πέτυχε, επικρατώντας 3-0, αλλά επέστρεψε στις άνετες νίκες μετά από αρκετό καιρό. Διότι και απέναντι σε Δόξα Δράμας και Ατρόμητο ήταν πειστικός και κυρίαρχος, όμως του έλειπε το εύκολο γκολ, που δεν θα τον άγχωνε και θα του επέτρεπε να ικανοποιήσει τους οπαδούς του.
Με τα δύο γκολ του Τοτσέ και το ένα του Σαριέγκι, ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά περισσότερα απ' όσα φανταζόταν... Το ματς με τον Λεβαδειακό δημιουργεί εξαιρετική αύρα και πολύ καλή ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Με ανάλογη εικόνα, ο τίτλος δεν χάνεται και μάλιστα θα κατακτηθεί με διψήφια διαφορά πόντων από τον Ολυμπιακό.
Στα παράπλευρα κέρδη η επάνοδος του Λέτο στις ηγετικές εμφανίσεις, αφού τα έκανε όλα εκτός από το γκολ. Επίσης, ο Τοτσέ κέρδισε χρόνο στις συνειδήσεις των οπαδών, ενώ το δίδυμο Σιμάο και Βιτόλο στα χαφ κάνει τον Παναθηναϊκό μία πιεστική και ενεργητική ομάδα. Στα πλην η απουσία του κόσμου από το "Σπύρος Λούης", αφού οι περίπου 10.000 οπαδοί δεν αρκούν για το σύνολο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που παλεύει μόνο του απέναντι στο κόκκινο σύστημα.
Η μάχη για τον τίτλο μπαίνει στην τελική της ευθεία και ο Παναθηναϊκός κρατάει την κατάσταση στα... πόδια του. Μετά την είσοδο του 2012 αρχίζει να ανεβάζει στροφές, εκπέμπει υγεία και σε κάθε παιχνίδι ,έχει έναν νέο πρωταγωνιστή. Με τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους 5 βαθμούς και με πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, όλα είναι υπέρ του.
Βάσικο χτύπημα
Ο Παναθηναϊκός άρχισε με 4-4-2, με τον Κατσουράνη δίπλα στον Σαριέγκι, τον Μαρίνο δεξί μπακ και τον Σπυρόπουλο αριστερό, τους Σιμάο, Βιτόλο ως αμυντικά χαφ, δεξιά τον Ζέκα, αριστερά τον Κουίνσι, τον Λέτο σε ελεύθερο ρόλο και τον Τοτσέ στην κορυφή.
Από την αρχή πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και με κύριο εκφραστή τον Λέτο, προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Δεν κατάφερε όμως να απειλήσει, αντίθετα παρά λίγο να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 15'. Ο Βασιλείου έφυγε στην πλάτη του Σαριέγκι, αλλά στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Καρνέζη...
Η απάντηση ήρθε στο 18', όταν ο Κουίνσι με ατομική ενέργεια έφτασε στο ημικύκλιο και σούταρε, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του και στο 21' ο Ζέκα σκόραρε, αλλά υποδείχτηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ. Στο 27' ο Λέτο μπήκε στην περιοχή "χορεύοντας" τέσσερις αμυντικούς και ανατράπηκε, αλλά ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αργεντινός σούταρε συρτά, ο Κυριακίδης απέκρουσε ασταθώς, όμως ο Τοτσέ βρήκε... αέρα προ κενής εστίας.
Το κρεσέντο του Λέτο συνεχίστηκε και στο 31' σούταρε δυνατά, με τον Κυριακίδη να αποκρούει σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης πάντως, δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0. Ο Λέτο εκτέλεσε εξαιρετικά στο πρώτο δοκάρι, ο Σαριέγκι έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στην άλλη γωνία, ανοίγοντας το σκορ. Ακολούθως, ο ρυθμός έπεσε και με εξαίρεση μία εκτέλεση φάουλ του Κουίνσι, ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε να ελέγχει την κατοχή.
Καθάρισε νωρίς
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ημίχρονο με διάθεση να πετύχει το δεύτερο γκολ και να κλειδώσει το "τρίποντο". Στα πρώτα λεπτά ήταν φλύαρος και δεν απείλησε, όμως στο 59' πήρε αυτό που ο Φερέιρα περιμένει από τον φορ του: τελείωμα στην περιοχή. Ο Κουίνσι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λέτο επιχείρησε να σούταρε χωρίς επιτυχία, η μπάλα έφτασε στον Τοτσέ και αυτός από κοντά, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.
Όμως ο Ισπανός φύλαγε και άλλο γκολ... Στο 63' ο Λέτο έκανε την κάθετη πάσα, ο Τοτσέ έσπασε το οφσάιντ και με πολύ καλό τελείωμα σημείωσε το 3-0. Κατόπιν, το ματς μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με τον Λεβαδειακό απλά να περιμένει τη λήξη... Στο 72' ο Τοτσέ έχασε την ευκαιρία για χατ τρικ, αλλά για λίγο δεν μπόρεσε να παρεμβληθεί στην παράλληλη πάσα του Λέτο.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι επιθετικός και να ψάχνει το τέταρτο γκολ, αλλά παράλληλα ο Φερέιρα θέλησε να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές του. Για αυτό αντικατέστησε τους Βιτόλο, που προέρχεται και από ελαφρύ τραυματισμό, Τοτσέ και Κουίνσι με τους Καραγκούνη, Μαυρία και Πετρόπουλο. Ωστόσο ο ρυθμός δεν έπεσε και δημιουργήθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κυριακίδη.
Περισσότερο το γκολ έψαξε ο Πετρόπουλος, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις στο 85' και στο 88', ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού του είπε όχι. Παράλληλα, ο Ζέκα είχε ένα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από κόντρα σε αμυντικό. Στο 91' ο Καρνέζης είπε όχι σε συρτό σουτ του Σουμπίνιο, κερδίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς... Μετά από τρία λεπτά καθυστερήσεων, το ματς έληξε με τους 10.000 οπαδούς να απαιτούν εν χορώ την κατάκτηση του τίτλου...

 Από prasinanea

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο (71' Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ (78' Πετρόπουλος).

 Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Βιάνα, Μαχαίρας, Κοιλιάρας (60' Παπαδόπουλος), Βασιλείου (72' Ζάουι), Αλεξίου, Ιωάννου, Κουτσόπουλος (60' Σάντσεζ), Μεντί, Σουμπίνιο, Πόποβιτς.

 * Πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τους τρελάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: