22/1/12

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0, επιστροφή στην κορυφή και... εδραίωση με Λιβαδειά την Τετάρτη!

  Με χρυσό σκόρερ του Κουίνσι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου και πέρασε στην πρώτη θέση, εκμεταλλευόμενος την ήττα του Ολυμπιακού στη Ξάνθη και έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.
 

 Νίκη που εάν συνδυαστεί με νίκη επί του Λεβαδειακού την Τετάρτη δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο, πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ατρόμητου με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Απέναντι στους αξιόμαχους Περιστεριώτες, οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχαν καλή απόδοση, αλλά δυσκολεύτηκαν αρκετά για να ξεπεράσουν το εμπόδιο τους. Ωστόσο μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Ξάνθη, η διαφορά πήγε στο +2 με ένα ματς λιγότερο... Το γκολ του Κουίνσι στο 72' δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στο Τριφύλλι πλέον.
 Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε ψηλά και είχε πάθος και τακτικό σχέδιο. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του, δικαιολόγησε την μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα και είχε καλή εμφάνιση. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις καρδιοχτύπησε το Ολυμπιακό Στάδιο.
 Πλέον, ο Παναθηναϊκός επανήρθε στην πρώτη θέση και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η παραμονή του είναι καθαρά στα χέρια του. Ο Ολυμπιακός παραπαίει και μόλις αρχίσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα χάσει και άλλους βαθμούς. Αυτός ο τίτλος είναι πράσινος και κανείς στην Παιανία δεν είναι διατεθειμένος να τον χαρίσει...

 Μέτριο πρώτο μέρος
 Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, όμως η μία με το πρεσάρισμα της εξουδετέρωσε την άλλη. Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 15', αλλά ο Καρνέζης είπε όχι στο κοντινό σουτ του Μήτρογλου. Στη συνέχεια, η ομάδα του Γιώργου Δώνη εξακολουθούσε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να δείχνει επικίνδυνη.
 Ο Παναθηναϊκός μπήκε για πρώτη φορά με αξιώσει στην περιοχή του Ατρόμητου στο 21', αλλά η σέντρα του Ζέκα δεν αξιοποιήθηκε. Όμως ο Ατρόμητος συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό. Η αναγκαστική αλλαγή του Βιτόλο με τον Κατσουράνη στο 28' δεν άλλαξε το σχήμα του Τριφυλλιού.
 Μετά το 30' ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Στο 34', ο Κουίνσι με ένα εντυπωσιακό σλάλομ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά αστόχησε για λίγο. Στα επόμενα λεπτά, το Τριφύλλι προσπαθούσε να επιτεθεί, αλλά έλειπε η φαντασία και η σωστή τελική προσπάθεια.
 Το γήπεδο πήρε "φωτιά" στο 44', όταν ο Ζέκα μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε, όμως ο διαιτητής Παππάς έδειξε παίζεται και του έκανε νόημα να σηκωθεί. Μερικά καπνογόνα έπεσαν από τις κερκίδες, αλλά δεν σημειώθηκε άλλο απρόοπτο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-0.

 Δυνατή εκκίνηση
 Ο Παναθηναϊκός βγήκε από τα αποδυτήρια με διάθεση να κλείσει τον Ατρόμητο και τα κατάφερε.  Με δυναμισμό, πρεσάρισμα και καλή κυκλοφορία τα κατάφερε, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο. Στο 50' το σουτ του Κλέιτον απέκρουσε ο Ιτάνζ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βύντρα δεν βρήκε τέρμα από κοντινή απόσταση.
 Στο 60' ο Τοτσέ αντικατέστησε τον Κλέιτον, με στόχο να γεμίσει την περιοχή του Ατρόμητου και να κρατήσει χαμηλά την άμυνα. Οι πράσινοι ανέβασαν και άλλο ταχύτητα και πρέσινγκ, με τον Λέτο να απειλεί δις και του Κουίνσι μία. Στο 68' ο Ατρόμητος έκανε μία φαρμακερή αντεπίθεση με τον Μπάλλα, όμως ο Καρνέζης είπε όχι και απέκρουσε σε κόρνερ.
 Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε... στο 71', όταν ο Βύντρα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λέτο διεκδίκησε την κεφαλιά με τους Τομάς και Φυτανίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Κουίνσι στο πέναλτι και αυτός εκτέλεσε τον Ιτάνζ.
 Ακολούθως, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να ελέγξει το ρυθμό και σιγουρέψει τη νίκη του, αλλά ο Ατρόμητος παρά λίγο να ισοφαρίσει στο 84'. Ο Αναστασάκος μόνος του έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και έπειτα το σουτ του Τάτου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0, αλλά ο Τοτσέ μετά από πάσα του Σπυρόπουλου, αστόχησε.
 Τα τελευταία λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς καμία... παρεμβολή, αφού ο Παναθηναϊκός κράτησε το πολύτιμο 1-0 και τώρα υποδέχεται την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Λεβαδειακό. Με νίκη θα αυξήσει τη διαφορά στο +5 και θα έχει καθαρό προβάδισμα για τη μάχη του τίτλου...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σαριέγκι, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα (86' Μαρίνος), Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης (28' λ.τ. Βιτόλο), Σπυρόπουλος, Κλέιτον ( 61' Τοτσέ).

 Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος, Επστάιν, Καραγκούνης (64' Μπάλλας), Γιαννούλης (77' Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (77' Αναστασάκος), Δημούτσος, Μήτρογλου.

 Από prasinanea

 *  Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος, στο δεύτερο όμως η ομάδα ανέβηκε, πίεσε αρκετά, έχασε φάσεις και τελικά κατάφερε με το δυνατό σουτ του Κουίνσι να πετύχει το γκολ της νίκης, που τον επανέφερε στην κορυφή. Μάλιστα την Τετάρτη υποδεχόμενο το Λεβαδειακό, το Τριφύλλι έχει σπουδαία ευκαιρία να φτάσει στο +5 από τον ΟΣΦΠ και ουσιαστικά να ακουμπήσει την κούπα του πρωταθλητή.
 Το κλίμα βέβαια είχε φτιάξει για τα καλά πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ατρόμητο, αφού ο Ολυμπιακός δέχτηκε ηχηρό χαστούκι στην Ξάνθη (1-0), αδυνατώντας για ακόμη μία φορά φέτος να επικρατήσει απέναντι σε παράρτημα και αποκαλύπτοντας τις πάμπολλες αδυναμίες που έχει ως ομάδα.
 Σημαντική και η παρουσία του κόσμου απόψε, που αν εξακολουθήσει να είναι δίπλα στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να πάρει το πιο αντρίκειο και μάγκικο πρωτάθλημα σε όλα αυτά τα χρόνια της σαπίλας και του γαύρικου κατεστημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: