3/1/12

Νιώθει καλά στα πράσινα ο Λέτο


Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, ακούει στο όνομα Σεμπαστιάν Λέτο και διανύει μία από τις πιο φορμαρισμένες περιόδους του στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντινός άσος του τριφυλλιού παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ole” της πατρίδας του και μεταξύ πολλών, τόνισε πόσο ευχαριστημένος είναι από την αναγνώριση και την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, χωρίς παράλληλα να κρύβει και την επιθυμία του κάποια στιγμή να αγωνιστεί και σε ένα πρωτάθλημα μεγαλύτερων δυνατοτήτων από αυτό της Ελλάδος.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν συνειδητοποιεί και ο ίδιος τη φορμαρισμένη του κατάσταση, ο Αργεντινός συμφώνησε λέγοντας: «Έτσι είναι. Έχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή, που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Πόρτο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είδε τις αρετές μου και την ικανότητά μου να προσφέρω στην επίθεση. Με ρώτησε, απάντησα θετικά και όλα πήγαν καλά».

Το στοίχημα της αγάπης του κόσμου πάντως φαίνεται πως το έχει κερδίσει και αυτό τον χαροποιεί ιδιαίτερα, τονίζοντας: «Η αλήθεια είναι πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με αγαπούν. Κάθε φορά που σκοράρω τραγουδούν ένα σύνθημα με το όνομά μου. Με έχουν βοηθήσει πολύ».

Σχετικά με το γιατί δεν έχει ακόμα επιλεχθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του, παρά τις πολύ καλές του εμφανίσεις, ο ίδιος απαντάει πως στην Αργεντινή υπάρχουν χιλιάδες αξιόλογοι παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ελπίδα του να του δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να δείξει την καλή του κατάσταση, προσφέροντας στην εθνική Αργεντινής.

Τα αποτελέσματα ποδοσφαίρου αλλά και τα αγωνιστικά δεδομένα στην Ελλάδα, φαίνεται πως τον βοήθησαν μεν να πειραματιστεί και ο ίδιος επιτυχώς με τις θέσεις στις οποίες παίζει και να εξελιχθεί ως παίκτης, ωστόσο θα το  επιθυμούσε και ο ίδιος να ανοίξει τα φτερά του για κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον.

Τονίζει χαρακτηριστικά: «Θέλω να αγωνιστώ στο Champions League. Προφανώς είναι στο μυαλό μου να αγωνιστώ σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα για να διαπιστώσω αν μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό το επίπεδο. Το πρόβλημα που υπήρχε στην Αγγλία με τα χαρτιά μου άφησε μία εκκρεμότητα για μένα».

Τέλος, σε σύγκριση που του ζητήθηκε ανάμεσα στην οικονομική κρίση Ελλάδας και Αργεντινής ο ίδιος δήλωσε: «Μοιάζει με ό,τι είχε συμβεί στο Μπουένος Άιρες, αλλά δεν έχουν φτάσει ούτε στο 1% από ό,τι έγινε σε μας».

 Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: