4/1/12

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-1, κακός αλλά σώθηκε στις καθυστερήσεις, αν και έπαιζε με δέκα για 20'!



Μαύρη αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό η πρώτη έξοδος του 2012... Μένοντας μακριά από τον καλό εαυτό του, αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και έχασε έδαφος στη μάχη για τον τίτλο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φαίνεται πως θα χάσει τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού ο Γάλλος αποχώρησε σοβαρά τραυματίας.
Όντας λαβωμένος από τις απουσίες των Λέτο και Κουίνσι, αλλά και από την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να διεκδικήσει τη νίκη στο Αγρίνιο. Στην αρχή ενός μαραθωνίου αγώνων, η πράσινη μηχανή έδειξε αρρυθμίες και είναι σημαντικό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να τις διορθώσει, προτού αποβούν μοιραίες.
Τίποτα δεν έχει χαθεί στη μάχη για τον τίτλο, όμως εάν αυτό το πρόσωπο παραμείνει, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα παραμείνει στη διεκδίκηση. Τουλάχιστον το γκολ του Καμαρά στο 62' βρήκε απάντηση από τον Τοτσέ στις καθυστερήσεις του αγώνα και από το τίποτα, διασώθηκε ο ένας βαθμός ο οποίος ίσως αποδειχθεί πολύτιμος.
Χωρίς δημιουργία
O Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με σκοπό να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τα κατάφερε. Είχε τον έλεγχο της μπάλας παρά το πειραματικό της μεσοεπιθετικής γραμμής, δημιούργησε δύο καλές στιγμές με τον Κλέιτον στο 5' και στο 10'. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα με τον Καμαρά από αριστερά και σε δύο περιπτώσεις, αυτός ανησύχησε τον Καπίνο.
Στο 20' το γήπεδο ξεσηκώθηκε στο πόδι, διότι ο Εντζεγκέλε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνου, αλλά το έκανε από εμφανή θέση οφσάιντ. Με εξαίρεση την πλευρά του Καμαρά, που δημιουργούνταν ρήγματα, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, αλλά δημιουργικά υπήρχε αδυναμία και έλλειψη συνεννόησης για να έρθει το πράσινο γκολ.
Μετά το 25' ο Παναιτωλικός έπαιξε πιο παθιασμένα και εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να διατηρήσει κατοχή. Ο μοναδικός ο οποίος έπαιρνε ατομικές προσπάθειες ήταν ο Μαυρίας, ενώ σε τρεις φάσεις ο Μπουμσόνγκ προώθησε τη μπάλα σαν χαφ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσα να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.
Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 41', όταν ο Ζέκα έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή, ο Βύντρα σπρώχτηκε από τον Άντι, αλλά ο διαιτητής Βοσκάκης έδειξε παίζεται. Το ημίχρονο έληξε χώρις άλλη αξιόλογη ευκαιρία και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
Στο ίδιο μοτίβο
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να πάρει τα ηνία και να πιέσει ψηλά, κάτι που κατάφερε. Ωστόσο πάλι ήταν ανεπαρκής δημιουργικά, τη στιγμή που ο Παναιτωλικός έψαχνε χώρους στην αντεπίθεση. Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους ήταν ένα σουτ του Κλέιτον, ενώ στο 58' πέρασε στο ματς ο Πετρόπουλος για να δώσει όγκο στην επίθεση.
Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 62', εκμεταλλευόμενος ότι ο Παναθηναϊκός είχε βγει όλος μπροστά. Ο Ρότσα έκανε την κάθετη στην πλάτη των Μπουμσόνγκ και Καντέ και ο Καμαρά πέρασε τον Καπίνο, σκοράροντας σε κενή εστία.
Στο 66' ο Μαρίνος αντικατέστησε τον Ζέκα, σε μία προσπάθεια να δώσει πνοή στη μεσαία γραμμή. Πάντως ο Πορτογάλος ήταν επικίνδυνος και σίγουρα ο Φερέιρα δεν έκανε την καλύτερη επιλογή...
Έχασε τον Μπουμσόνγκ
Στο διάστημα μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά έχασε και τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος στόπερ τραυματίστηκε σοβαρά στο 81' και έδειξε ότι χτύπησε αρκετά, διότι αποχώρησε υποβασταζόμενος. Μέχρι το τέλος, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για το Τριφύλλι.
Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 87', όταν ο Τοτσέ εξ' επαφής απέτυχε να νικήσει τον Μπλάζιτς. Χαρακτηριστικό είναι πως ούτε ο Ισπανός πίστευε τι έχασε...
Τελικά, ο 29χρονος φορ φρόντισε να εξιλεωθεί στις καθυστερήσεις όταν βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, δέχτηκε την πολύ καλή ασίστ του Κλέιτον και και ισοφάρισε, δίνοντας τον ένα βαθμό στο Τριφύλλι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναιτωλικός: Μπλάζιτς, Μουμίν, Ρότσα, Μπουμάλ, Ετζενγκελέ, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης, Σιόντης, Άντι, Καμαρά.

 Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Μαυρία, Καραγκούνης, Κλέιτον.

 Από prasinanea

* Φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα στο Αγρίνιο ότι ο Παναθηναϊκός χωρίς τους Λέτο, Κουίνσι δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες και καλό θα ήταν να μας ενημέρωνε κάποιος από τη διοίκηση(;) γιατί επιλέχθηκε ένα τόσο δύσκολο ματς να εκτίσει την ποινή του ο Αργεντινός. Με την αναμενόμενη απουσία του Μπουμσόνγκ το επόμενο διάστημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Πάλι καλά που απόψε η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στο τέλος και τουλάχιστον πήρε το βαθμό, που σημαίνει ότι κατακτώντας τα δύο χρωστούμενα ματς θα μείνει στην κορυφή. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε απουσίες βασικών παικτών στη συνέχεια γιατί όπως φάνηκε ακόμη μία φορά, λύσεις δεν υπάρχουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: