4/6/11

Η παραμονή Φερέιρα, ο football manager, ο μεταγραφικός σχεδιασμός και... η κάθαρσις του Πιλάβιου!


 Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές μέρες, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Πολλά ακούστηκαν ότι φεύγει από μόνος του, ότι θα τον διώξουν για να προσλάβουν στη θέση του τον Κούπερ ή το Δώνη, όμως ο Πορτογάλος αποφασίστηκε τελικώς ότι θα είναι ο προπονητής της ομάδας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ανακοινώθηκε επίσημα μετά το meeting Γόντικα, Πολέμη, Νίκα.

 Επόμενο θέμα, αυτό του football manager ή τεχνικού διευθυντή ή εν πάσει περιπτώσει ενός ανθρώπου που θα «τρέχει» όλα τα ποδοσφαιρικά ζητήματα. Ακούστηκαν πολλά ονόματα, ενώ βιάστηκε να γραφεί από μερίδα του Τύπου ότι έχει κλείσει ο Ζήσης Βρύζας και θα ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό μετά το ματς της Ελλάδας με τη Μάλτα, καθώς αργότερα ενεπλάκη στην υπόθεση ο ΠΑΟΚ, με το Βρύζα να μην έχει αποφασίσει πού θα πάει.

 Ωστόσο και ενώ ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει σιγά σιγά τα πλάνα του για την καλοκαιρινή προετοιμασία, το βασικό μέρος της οποίας θα γίνει στην Αυστρία, η ανάγκη απόκτησης ενός ανθρώπου που θα τρέξει τα μεταγραφικά κυρίως θέματα, κρίνεται επιτακτική. Έχουμε ξαναπεί, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν σε όσες υπερβολές ακούγονται και γράφονται. Το (υπαρκτό) έλλειμμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δε σηκώνει απαγορευτικό για ορισμένες μεταγραφές και βεβαίως, δεν αναφέρομαι σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης (δυστυχώς Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ξαναφέρουμε σε πολλά χρόνια και αν), αλλά σε εφικτούς στόχους από την ελληνική αγορά (Αμπντούν, Ντουγκλάο), που παράλληλα αξίζουν να παίζουν στο Τριφύλλι, όπως και από το εξωτερικό και μερικές αγορές, όπου βρίσκεις αρκετές συμφέρουσες οικονομικά περιπτώσεις.
 Η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς έχει ήδη κάνει κάποιες κινήσεις, δείγμα του ότι οι «οικονομικές δυσκολίες» δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για στασιμότητα στο θέμα των μεταγραφών. Κατά τη γνώμη θα έπρεπε ΗΔΗ να έχουμε κλείσει 1-2 παίκτες από την Ελλάδα...

 Σαφώς το σημαντικότερο είναι να κρατήσουμε τον κορμό καλών παικτών που έχουμε (Σισέ, Λέτο, Νίνης, Σιμάο, Τζόρβας) για να χτίσουμε δίπλα τους τη νέα ομάδα. 1-2 πιθανές μεταγραφές δε θα μας ΣΩΣΟΥΝ οικονομικά, αλλά αντίθετα θα συρρικνώσουν αγωνιστικά την ομάδα. 

 Τέλος, τα περί «κάθαρσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου δια στόματος κυρίου Σοφοκλή Πιλάβιου, καθώς και το «έμπρακτο μέτρο» του λουκέτου στην ΕΠΟ, μόνο ως αστειότητες μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο επικεφαλής της ελληνικής ομοσπονδίας δε μπορεί να έμαθε... χθες τι συμβαίνει στο σάπιο χώρο του ποδοσφαίρου μας, το οποίο όπως πολύ σωστά είπε κυβερνάται από μπράβους και μαφιόζους. Το ερώτημα είναι γιατί ΤΩΡΑ, μετά από τόσα χρόνια σαπίλας, διαφθοράς κλπ, αποφασίστηκε η αναστολή μέχρι νεωτέρας των αρμοδιοτήτων της ΕΠΟ και εν μέσω καλοκαιριού, δηλαδή ΧΩΡΙΣ αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το βέβαιο είναι ότι για τη βελτίωση του προϊόντος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο απαιτείται αναδιάρθρωση σε όλους τους τομείς. Αυτό το ξέρει και ο τελευταίος φίλαθλος, που δεν πολυασχολείται, όμως έχει απηυδήσει από την όλη ΑΗΔΙΑ, που επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού μας. Το θέμα είναι να μην περιοριστούμε στα ευχολόγια και κάποια στιγμή (ΑΜΕΣΑ) οι υπεύθυνοι να λάβουν τα απαραίτητα -και αν χρειαστεί δραστικά- μέτρα, για να ξαναγίνει το ποδόσφαιρο η χαρά και διασκέδαση των Ελλήνων και όχι πεδίο μαχών, επεισοδίων, ανάπτυξης πολιτικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων κ.ά..

 Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Σ. Πιλάβιος είναι στα αλήθεια αποφασισμένος και το κυριότερο ικανός, να πατάξει τα παραπάνω φαινόμενα και να φέρει την περιβόητη «κάθαρση» στο ελλ. ποδόσφαιρο;
 Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος (ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ) πρέπει να το κάνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

1 σχόλιο:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
εχει καταντησει ανεκδοτο η παε μας

πρωτα βρισκουν προπονητη,μετα football manager κ στο τελος θα βρουν κ προεδρο...δεν γινεται να συνεχιστει αλλο αυτο,ας βγει επιτελους καποιος μπροστα

στα της ΕΠΟ: δεν τρεφω αυταπατες..χλωμο να θελει να δωσει λυσεις..