5/6/11

Ελλάδα - Μάλτα 3-1, πέρασε 1η και ελπίζει να μείνει εκεί


 Η Εθνική Ελλάδας νίκησε την αντίστοιχη της Μάλτας 3-1 το βράδυ του Σαββάτου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκις» και πέρασε στην 1η θέση του 6ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2012.

 Το ματς δεν επιδέχεται κριτικής μιας και η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων είναι εμφανής και αποτυπώθηκε εμπράκτως στο φαληρικό γήπεδο. Αν και πάλι, υπήρξαν κάποια προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, με τους φιλοξενούμενους όχι μόνο να μειώνουν στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και να χάνουν μια δυο ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν το σκορ.
 Οι Φετφατζίδης (6', 64') και Κυριάκος Παπαδόπουλος (26', γκολ στο ντεμπούτο του) τα γκολ της Ελλάδας, η οποία είχε φρεσκάδα και όρεξη στο παιχνίδι της, όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι έπιασε μεγάλη απόδοση, καθώς η Μάλτα είναι από τους αντιπάλους εκείνους, που δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα.

 Ωστόσο τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, μιας και η Ελλάδα έχει 14 βαθμούς, η Κροατία και το Ισραήλ από 13 και η Γεωργία 9, αλλά η Εθνική μας ομάδα έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα: εκτός έδρας με Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και εντός μόνο με Κροατία!

 Οι δύο πρώτες θέσεις (απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012 και η θέση των μπαράζ) θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό στα επόμενα δύο ματς του Σεπτεμβρίου, όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέσα σε τέσσερις μέρες το Ισραήλ και τη Λετονία εκτός έδρας και αν καταφέρει να κάνει το 2χ2, τότε θα έχει κάνει και το σημαντικότερο βήμα κατάληψης μίας εκ των δύο θέσεων, πριν το αποφασιστικό ματς με την Κροατία.

 Οι συνθέσεις του αγώνα:

 Ελλάδα (Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Νίνης (79' Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (90' Μήτρογλου).

 Μάλτα (Μπούτιγκιεγκ): Χογκ, Καρουάνα, Σκιμπέρας, Άγκιους, Ρ. Φένεκ, Μπογκντάνοβιτς (59' Κοέν), Μπρίφα, Μίφσουντ, Χάτσινσον (87' Π. Φένεκ), Σκέμπρι, Μπαγιάντα (80' Φάιλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: