10/2/10

Ντιναμό Μόσχας - Παναθηναϊκός 3-0, την μεγάλη ανατροπή ψάχνουν πλέον οι πράσινοι την ερχόμενη Πέμπτη στη Γλυφάδα


 Ο Παναθηναϊκός μετά από μία κάτω του μετρίου εμφάνιση ηττήθηκε με 3-0 σετ στη Μόσχα από τη Ντιναμό για την φάση των "12" του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, τα πράγματα όσον αφορά την πρόκριση είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα του Στέλιου Καζάζη, αφού την ερχόμενη Πέμπτη στη Γλυφάδα θα κηνυγήσουν μία πραγματικά... επική ανατροπή, καθώς θα πρέπει να επικρατήσουν των Ρώσων με 3-0 αλλά και να πάρουν το golden set που θα προκύψει.

 Ο Παναθηναϊκός απόψε ξεκίνησε καλά το ματς. Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και ισοβαθμούσαν σε όλα τα στατιστικά: επιθέσεις, μπλοκ, άσους, λάθη. Όπως αναμενόταν, το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπου δυστυχώς για το Τριφύλλι, βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 25-23 και το σκορ στο 1-0. Στο δεύτερο σετ και με την ψυχολογία υπέρ τους, οι Ρώσοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να είναι αναγκασμένος να κηνυγάει. Ο Καζάζης πήρε και τα δύο τάιμ άουτ και αμέσως μετά οι πράσινοι κάλυψαν τη διαφορά των 2-3 πόντων. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν στην ολοκληρωτική ανατροπή με τη Ντιναμό να κατακτά και το 2ο σετ με 25-21.
 Εμφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη των 2 πρώτων σετ, οι παίχτες του Καζάζη έδειξαν στο τρίτο σετ ότι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ξαναμπούν στο παιχνίδι, παρά τις φωνές του προπονητή τους, και οι Ρώσοι έκαναν ότι ήθελαν σε αυτό το σετ, το οποίο και κατέκτησαν πολύ εύκολα με 25-19 για το εντυπωσιακό από κάθε άποψη 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό και φυσικά πλέον, η Ντιναμό Μόσχας είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στους "6" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα σετ: 25-23, 25-21, 25-19.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
 
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Τσιριγκνί): Ντάντε 13, Γκράνκιν 4, Μπερεσκό 9, Βολκόφ 10, Γιάκοβλεφ 10, Σκερμπίνιν 4, Σαλπάροφ λ. 72%, Πολτάφσκι 1, Σαμουλένκο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Αγκάμεζ 16, Σαμικά 9, Χριστοφιδέλης 1, Πανταλέων 4, Σμαραγδής 8, Παπαδημητρίου λ. 60%, Ψάρρας, Λάππας 1, Μηνούδης, Χατζηαντωνίου.

* Την ερχόμενη Πέμπτη είναι η ρεβάνς, στη Γλυφάδα, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να επικρατήσει της Ντιναμό Μόσχας με... 4-0!

Δεν υπάρχουν σχόλια: