7/2/10

Επιστροφή στις νίκες με μεγάλη εμφάνιση στην Κυψέλη, Πανελλήνιος - Παναθηναϊκός 63-75. Μόνο πρώτο το Τριφύλλι μετά την ήττα του ΟΣΦΠ στο Μαρούσι!

 

  Ο Παναθηναϊκός μετά τις ήττες στην Ευρωλίγκα από Παρτίζαν και Μαρούσι, τη σχετική "ανακατωσούρα" που ακολούθησε αλλά με τον κόσμο στο πλευρό του μετά και το συγκλονιστικό παρών στην προπόνηση της Παρασκευής και την δήλωση στήριξης σε παίχτες και Ομπράντοβιτς, πέρασε εύκολα απ' την Κυψέλη, όπου με κύριο ατού την γνωστή καλή του άμυνα, κέρδισε τον Πανελλήνιο με 75-63 και μετά την ήττα του ΟΣΦΠ από το Μαρούσι, πέρασε μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Α1!

 Ο Παναθηναϊκός ήταν και απόψε κακός επιθετικά, ωστόσο επανήλθε στις πολύ καλές εμφανίσεις του αμυντικά. Με σούπερ άμυνα, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι μόλις 63 πόντοι που δέχτηκε, οι πράσινοι βρήκαν με πολλούς τρόπους το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και υπερέχοντας αισθητά και καθόλη την αναμέτρηση του μαχητικού Πανελληνίου, έφυγαν απ' την Κυψέλη με το ροζ φύλλο αγώνα. 
 Καλύτερος παίχτης για το Τριφύλλι ο Νίκολα Πέκοβιτς με 14 πόντους, ενώ και ο Βασίλης Σπανούλης ευστόχησε σε κρίσιμα σουτ τριών πόντων και σημείωσε συνολικά 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 29-36, 50-59, 63-75.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 6 (2), Χαραλαμπίδης 12 (2), Καλαϊτζής, Τζόνσεν 2, Όστοϊτς 2, Πέτρουλας, Γεωργαλής 4, Μπλάκνεϊ 21 (4), Ντέιβις 10 (1), Βουγιούκας 6.
 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 11 (3), Περπέρογλου 10 (1), Μπατίστ 10, Φώτσης 7, Χέισλιπ 8, Νίκολας 10 (2), Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 14, Καλάθης.

* 300 περίπου φίλοι των πρασίνων κατέκλυσαν το κλειστό της Κυψέλης σπρώχνοντας "Ζοτς" και παίχτες προς το διπλό, ενώ ζήτησαν και την κατάκτηση των τριών τίτλων με το γνωστό σύνθημα, αποθέωσαν τον Ομπράντοβιτς και εμψύχωσαν για μία ακόμη φορά τους παίχτες του Παναθηναϊκού δείχνοντας ότι φυσικά και θα μείνουν δίπλα στην ομάδα μέχρι το τέλος.

* Το μεγάλο ματς για την Ευρωλίγκα πλησιάζει πια, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται την Πέμπτη από τη Μπαρτσελόνα και να ψάχνει μία σπουδαία νίκη που θα επαναφέρει κατά πολύ και τις ελπίδες πρόκρισης στους "8".

* Νίκη σήμερα και για τις γυναίκες, όπου για την 16η αγωνιστική της Α1, επικράτησαν του Ολυμπιακού Βόλου στη Λεωφόρο και μείωσαν τη διαφορά από τις δεύτερες Εσπερίδες στον 1 βαθμό!

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 33-27, 43-39, 60-52.


Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουίλσον 10 (2), Χαλιβελάκη 9, Ξάνθου 8, Νικολαΐδου 5, Πανταζή 4, Ζικυρίδου 6, Μεντιόλα 14 (2), Ίλιτς 4.
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Λότφι): Λυμπερίδου 4, Μαγαλιού 3, Κουτσουνούρη 7, Χάρις 14 (1), Γκαβριλόσκα 2, Ζέρβα 4, Μίλκοβα 18, Κυριατζίδου.

* Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει ρεπό.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Μουαααχαχαχ ... το "ΦΩΣ" προχτές πριν το ματς Μαρούσι-ΟΣΦΠ έγραφε :
"Μάχη με το Μαρούσι που ταπείνωσε τον Παναθηναϊκό" !
Πού να ξεραν :)))
Αντε να βρει τα πατήματα η ομάδα μας να μην κάνει ξανά ουτε μια ήττα !

Mike είπε...

Αντε να δουμε, μεθαυριο με τη Μπαρτσα στην Ισπανια, με ενα διπλο θα τους τρελανουμε ολους!