7/2/10

Άνοιξε ο δρόμος της Εθνικής για τη συμμετοχή σε ακόμη ένα Euro, μετά την βατή κλήρωση που έγινε στη Βαρσοβία!


 Νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την προκριματική φάση του Euro 2012 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Και είναι γεγονός ότι η κληρωτίδα ήταν ευνοϊκή απέναντι στην Εθνική μας ομάδα, αφού για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια μας έφερε αντιμέτωπους με ομάδες που είτε γνωρίζουμε, είτε είναι στα μέτρα μας, είτε αποτελούν πολύ αδύναμους αντιπάλους και κατά συνέπεια μας άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση σε ακόμη ένα Euro, το 4ο στην ιστορία μας!

 Κροατία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία, Μάλτα απαρτίζουν τον 6ο όμιλο, που φυσικά έχει ως ξεκάθαρα φαβορί την Κροατία και την Ελλάδα για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων.

Αναλυτικά οι 9 όμιλοι
1ος όμιλος:
Γερμανία, Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν
2ος όμιλος: Ρωσία, Σλοβακία, ΕΪΡΕ, ΠΓΔΜ, Αρμενία, Ανδόρα
3ος όμιλος: Ιταλία, Σερβία, Βόρεια Ιρλανδία, Σλοβενία, Εσθονία, Νησιά Φερόε
4ος όμιλος: Γαλλία, Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Αλβανία, Λουξεμβούργο
5ος όμιλος: Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
6ος όμιλος: Κροατία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία, Μάλτα
7ος όμιλος: Αγγλία, Ελβετία, Βουλγαρία, Ουαλία, Μαυροβούνιο
8ος όμιλος: Πορτογαλία, Δανία, Νορβηγία, Κύπρος, Ισλανδία
9ος όμιλος: Ισπανία, Τσεχία, Σκωτία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν

Στην τελική φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι επικεφαλής των 9 ομίλων και η καλύτερη δεύτερη.
Οι υπόλοιπες 8 ομάδες που θα τερματίσουν στις δεύτερες των ομίλων τους θα διαμορφώσουν 4 ζευγάρια και θα δώσουν αγώνες μπαράζ, εντός και εκτός έδρας, για τα εναπομείναντα 4 εισιτήρια.
Πολωνία και Ουκρανία έχουν προκριθεί αυτόματα στην τελική φάση ως διοργανώτριες.

Οι ημερομηνίες της προκριματικής φάσης:
3/4 και 7 Σεπτεμβρίου 2010
8/9 και 12 Οκτωβρίου 2010
25/26 και 29 Μαρτίου 2011
3/4 και 7 Ιουνίου 2011
2/3 και 6 Σεπτεμβρίου 2011
7/8 και 11 Οκτωβρίου 2011 

Ημερομηνίες μπαράζ:
11/12 και 15 Νοεμβρίου 2011

 
 Αντικειμενικά λοιπόν κληρωθήκαμε σε βατό όμιλο. Το ότι πήραμε την Κροατία από το πρώτο γκρουπ, των μεγαθηρίων, είναι καλό, αφού οποιαδήποτε άλλη εκ των Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισπανία (εξαίρεση ίσως μόνο η Πορτογαλία) απλά δεν παίζεται και λογικά θα καταλάμβανε την πρώτη θέση του ομίλου. Ενώ τώρα θα διεκδικήσουμε την πρωτιά απ' τους Κροάτες και μάλιστα με αξιώσεις. Και ακόμη κι αν η Κροατία έρθει πρώτη (είναι το φαβορί όπως και να το κάνουμε) έχουμε όλα τα φόντα να κερδίσουμε όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους του ομίλου μας και να προκριθούμε μαζί με τους Κροάτες απευθείας στα τελικά του Euro ως η καλύτερη 2η ομάδα των 9 ομίλων!

 Όλα αυτά βέβαια μοιάζουν και είναι πολύ μακρυά, άλλωστε μια πρώτη ματιά ρίχνουμε και τίποτα περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι η Εθνική Ελλάδος πριν ασχοληθεί με το... επόμενο Euro, έχει να παίξει ένα Mundial το καλοκαίρι που έρχεται στη Νότια Αφρική, όπου θέλει όσο τίποτε άλλο να "ξεπλύνει" τη ντροπή που κουβαλάει από τη μία και μοναδική παρουσία της σε τελική φάση Mundial, εκείνο του 1994 στην Αμερική...

 Μετά το Mundial, θα έχουμε χρόνο να αναλύσουμε τους αντιπάλους μας και να ασχοληθούμε με τα προκριματικά του επόμενου Euro, ίσως μάλιστα και με το "χτίσιμο" μίας καινούριας ομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: