12/2/10

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 83-71


 Ακόμη μία κακή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό και ήττα στη Βαρκελώνη με 83-71 από τη Μπαρτσελόνα. Τρίτη ήττα για το Τριφύλλι σε ισάριθμα ματς στο Top-16, που ευτυχώς, το Μαρούσι κέρδισε την Παρτίζαν γιατί σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα λέγαμε αντίο στη διοργάνωση από χθες...

 Εντάξει, μπορεί να πιστεύαμε στην ομαδάρα μας και να τρέφαμε κρυφές ελπίδες ότι θα μπορούσαμε χθες να ανακάμψουμε με ένα "μπαμ", αλλά η αλήθεια είναι ότι μέσα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" η Μπαρτσελόνα απλά δεν χάνει... Αφενός αυτό βέβαια, γιατί αφετέρου για να σημείωνε το διπλό χθες ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, σε σχέση με τα έως εκείνη τη στιγμή, παιχνίδια του. Κάτι που φυσικά ήταν αδύνατο να συμβεί σε μία βραδιά, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης τουλάχιστον, να γλιτώνουν στο τέλος τη συντιβή...

 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν και εχθές ήταν τρομερά άστοχος. Επιθετικά, οι παίχτες του Ομπράντοβιτς δεν έβρισκαν λύσεις, για μία ακόμη φορά δεν σούταραν πολλά τρίποντα, ενώ εξακολουθούν όλοι σα τρελοί να ψάχνουν μονοδιάστατα τον Πέκοβιτς, αν και βλέπουν ότι δεν γίνεται να παίζει μόνος του ο Μαυροβούνιος!

 Αλλά πέρα από τα κακά επιθετικά ποσοστά του, ο Παναθηναϊκός τελευταία δέχεται και αδικαιολόγητα πολλούς πόντους. Η παλιά "άμυνα για σεμινάριο" που μας είχε συνηθίσει έχει ξεχαστεί και σε ακόμη ένα ματς, το χθεσινό, δεχόμασταν με εκνευριστικά εύκολο τρόπο καλάθια.

 Από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, οι Καταλανοί ξέφυγαν στο σκορ και ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς των γηπεδούχων και δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα.
 Η διαφορά έφτασε και το +20 στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε τη συντριβή, αν και το τελικό 83-71 κάθε άλλο παρά τιμητικό μπορεί να χαρακτηριστεί για τους πρωταθλητές...

Tα δεκάλεπτα: 29-16, 47-38, 68-54, 83-71.

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Ρούμπιο 9 (1), Λάκοβιτς, Ναβάρο 11 (1), Βάσκεθ 2, Εντόνγκ 16, Μόρις 6 (1), Σάδα, Λόρμπεκ 14 (2), Μάικλ 5 (1), Γκριμάου 17.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 5, Μπατίστ 19, Φώτσης 1, Χέισλιπ 6, Νίκολας 11 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Πέκοβιτς 11, Καλάθης.

* Τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στους "8" της Ευρωλίγκα, θα πρέπει να κερδίσει και τα επόμενα τρία παιχνίδια του ομίλου του. Αρχής γενομένης βέβαια, με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, στο πιο δύσκολο και αποφασιστικό...

* Πέρα από την πορεία του στην Ευρώπη, μέχρι το τέλος του μήνα θα καθοριστεί και η πορεία του Παναθηναϊκού στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο τελικός κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ο αγώνας πρωταθλήματος επίσης με τον "αιώνιο" στο ΟΑΚΑ, για την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: