3/1/10

Μεγάλο διπλό στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 76-80!



 Με τον Νίκολα Πέκοβιτς να είναι αμφίβολος λίγο πριν το ματς, τον Ομπράντοβιτς να τον παίρνει στην αποστολή για το ματς της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο και τον Μαυροβούνιο σέντερ τελικά να είναι ένα απ' τα κλειδιά της πράσινης επικράτησης, ο Παναθηναϊκός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, κάνοντας έτσι ποδαρικό με το δεξί στο νέο χρόνο.
 Σε μία δύσκολη αποστολή, κόντρα στον εντός έδρας αήττητο μέχρι απόψε Πανιώνιο, οι πράσινοι κατάφεραν στο τέλος να πετύχουν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη σε ένα απ' τα ματς-κλειδιά για την πρωτιά στην κανονική περίοδο όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Δημήτρης Ιτούδης. Λίγες μέρες πριν, τον... προηγούμενο χρόνο ο Πανιώνιος είχε "πατήσει" τον ΟΣΦΠ και φυσικά δεν ήθελαν να πάθουν το ίδιο και οι Πρωταθλητές.
 Απ' την αρχή αποδείχθηκε και στο παρκέ του κλειστού της "Αρτάκης" ότι οι φιλοξενούμενοι θα δυσκολεύονταν αφάνταστα για να αποδράσουν με το διπλό. Με τον ενθουσιασμό της έδρας μάλιστα ο Πανιώνιος πήρε από νωρίς το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι και προς το τέλος του ημιχρόνου!

 Για πρώτη φορά στον αγώνα, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε στο σκορ 33-36 με τρίποντο του Νίκολας 1΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου και ενώ λίγα μόλις δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε ισοφαρίσει σε 33-33 επίσης για πρώτη φορά!
 Από εκεί και πέρα οι παίχτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έβρισκαν τον τρόπο και απαντούσαν στη μείωση του σκορ από πλευράς Πανιωνίου, δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα, φθάνοντας στο τελικό 76-80 και την κατάκτηση των 2 βαθμών, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της Α1 μαζί με τον αιώνιο αντίπαλό τους, τον οποίο πια περιμένουν πώς και πώς στο κλειστό του ΟΑΚΑ!

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 40-42, 61-64, 76-80.
 
Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 12 (2), Μπράιαντ 10 (1), Ζορόσκι 5 (1), Παπανικολάου 21 (3/5δίπ., 4/8τρίπ.), Ευθίμοφ, Χαριτόπουλος 4, Καλαμπόκης 5 (1), Έρτσεγκ 8, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Έλντερ 11 (1).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 18 (1/1δίπ., 4/7τρίπ.), Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 9, Φώτσης 9 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 4, Γιασικεβίτσιους 13 (2/4δίπ., 2/3τρίπ., 5ασ.), Πέκοβιτς 19 (8/11δίπ., 5ρ.), Καλάθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: