9/1/10

Πολύ μεγάλο διπλό - τίτλου στην Ξάνθη, με 1-2 για τον Παναθηναϊκό!




 Ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής από ένα πολύ δύσκολο ματς, επικρατώντας της SKODA Ξάνθης στα "Πηγάδια" με 1-2, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του απέναντι στο γνωστό παράρτημα, και εκτοξέυοντας τη διαφορά στο +8 με το ματς ΟΣΦΠ - ΑΕΛ να διεξάγεται αύριο το μεσημέρι.

 Για ένα ακόμη παιχνίδι πάντως, τη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός φάνηκε ασύνδετος στο κέντρο. Με τους Κατσουράνη, Καραγκούνη να μην τρέχουν και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να καλύπτει όσο μπορεί... παντού, το κέντρο του Τριφυλλιού ήταν αποκομμένο απ' τις υπόλοιπες γραμμές.

 Το σκορ άνοιξε νωρίς. Μόλις στο 26' ο Γάλλος παιχταράς από... τσαφ του Βάλλα, πήρε τη μπάλα και από κοντά κεραυνοβόλησε τον Γκσπούρνινγκ για το 0-1. Τέσσερα λεπτά πριν μάλιστα, ο Σισέ είχε και δοκάρι σε μακρινό σουτ!
Το ημίχρονο κύλισε χαλαρά για τους πράσινους που δεν απειλήθηκαν απ' τη γηπεδούχο ομάδα. Στο β' ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου το σκηνικό άλλαξε. Λογικό ήταν η Ξάνθη να πιέσει και ο Παναθηναϊκός να οπισθοχωρήσει και να ψάξει την κόντρα επίθεση. Σε μία τέτοια που ξεδιπλώθηκε υποδειγματικά προς το τέλος του αγώνα, στο 88', ο Σισέ έδωσε στο Νίνη, ο μικρός την πέταξε ωραία στον κενό χώρο και ο Γάλλος βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, και αφού τον τρίπλαρε έσπρωξε τη μπαλα στα δίχτυα για το 0-2. Κάπου εκεί όλοι πανηγυρίσαμε ένα μεγάλο διπλό, αλλά χωρίς καν να το δούμε, αφού βλέπαμε ακόμη το replay του γκολ του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι με μία βαθιά μπαλιά βρήκαν το Σουάνη, ο οποίος με δόση τύχης πλάσαρε τον Τζόρβα για το 1-2 στο 89'! Σχετική πίεση υπήρξε και μετά το γκολ αλλά οι πράσινοι δεν την "πάτησαν" και πανηγύρισαν τελικά το σπουδαίο διπλό!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (80’ Βασιλακάκης), Κωστούλας, Τζάγκι, Λέιτε (72' Λέιτε), Στρμπα, Έλινγκτον, Πόι, Βάλλας, Λουτσιάνο (64' Φαμπιανέσι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (85’ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης (73' Νίνης), Λέτο (78’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

 * 15 γκολ σε 17 ματς για τον Σισέ, που φυσικά ούτε λόγος για τον πρώτο σκόρες του πρωταθλήματος!
* Με Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ το επόμενο ματς, όπου θα εκτείσουν και τις ποινές τους οι Σισέ, Κατσουράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: