6/1/10

Νικηφόρο ξεκίνημα στο 2010 για τον Παναθηναϊκό και ξόρκισμα του κακού δαίμονα, Εργοτέλη!



 Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ξόρκισε τον κακό του δαίμονα, τον Εργοτέλη, ο Παναθηναϊκός! Απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια είχε κάνει ζημιές στους πράσινους, τόσο στην Κρήτη όσο και στο ΟΑΚΑ, τη φετινή χρονιά το κοντέρ έγραψε 7-1 στα δύο ματς, 0-3 στην Κρήτη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και 4-1 απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί παράλληλα και ιδανικό ξεκίνημα για το 2010!

 Μάλιστα, λίγη ώρα μετά, ο Νάτσο Σκόκο και η ΑΕΚ ξεφτύλισαν τον Θρήνο μέσα στο Φάληρο και πλέον η διαφορά έφτασε στους 5 βαθμούς για τον Παναθηναϊκό που σκοπεύει να μείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος και όλοι ευελπιστούμε ότι θα το κάνει!

 Το 4-1 πάντως ήρθε με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, που βρέθηκε με 0-1 πίσω στο σκορ μόλις από το 8΄ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, που όμως θα έπρεπε να είχε ανακοπεί με φάουλ από τους αμυντικούς!

 Το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που βγήκαν αμέσως μπροστά, πίεσαν τον Εργοτέλη και σχετικά γρήγορα, πριν το ημίχρονο έφτασαν στην ανατροπή. Αρχικά, στο 27΄ ο Σισέ μετά από κόντρε πήρε τη μπάλα και εκτέλεσε τον Αθανασίου γράφοντας με υπέροχο διαγώνιο σουτ το 1-1. Εν συνεχεία, στο 43΄ ο Καραγκούνης από γύρισμα του Κατσουράνη πλάσαρε από κοντά για το 2-1 και την ανατροπή.

 Στο 62΄ ο Σεμπάστιαν Λέτο πήρε τη θέση του Γιώργου Καραγκούνη και πέντε λεπτά μετά, στο 67΄ σέντραρε από αριστερά στα... πόδια του Σισέ και φυσικά ο Γάλλος παιχταράς δεν αστόχησε από κοντά,πετυχαίνοντας το 3-1 και ουσιαστικά κλειδώνοντας τη νίκη!
 Στις καθυστερήσεις ο Λέτο με υπέροχη ατομική ενέργεια, διέσχισε το μισό γήπεδο, πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 4-1!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσαρούνης, Καραγκούνης (63'Λέτο), Νίνης (72' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (83’ Τζιόλης), Σισέ.

Εργοτέλης
(Καραγεωργίου): Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (72’ Μπούντιμιρ), Ορφανός (71' Λεάλ), Τζούνιορ, Μπερτόσα, Φραγκουλάκης, Τσεσνάουσκις (87’ Καρέλης), Σασιασβίλι.


* Περίπου 25000 κόσμος βρέθηκε απόψε στο ΟΑΚΑ.
* Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μπήκε ως αλλαγή προς το τέλος και αποδοκιμάστηκε στην εμφάνισή του μετά από πολλούς μήνες.
* Το Σάββατο στην Ξάνθη έχουμε... πόλεμο! Μία ομάδα - παράρτημα που έχει κάνει τα μύρια όσα τόσα χρόνια, φέτος που μάχεται να αποφύγει τον υποβιβασμό, θα "σκυλιάσει" στο ματς με τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι θα είναι από τα πιο "καυτά" και εχθρικά ματς μέχρι το τέλος!'
* Με τον... αέρα λοιπόν των 5 βαθμών από τον δεύτερο ΟΣΦΠ, ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του την έκβαση του τίτλου. Εάν οι πράσινοι διατηρήσουν μια συνέπεια στα υπόλοιπα παιχνίδια, ίδια με αυτή που είχαν στις 16 αγωνιστικές μέχρι σήμερα, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: