29/10/10

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-60, ακόμη μία νίκη επί της Ευρωπαίας πελάτισσας!


 Με σούπερ δεύτερο ημίχρονο και πρωταγωνιστές τους Νίκολας και Σάτο (18 και 17 πόντους αντίστοιχα) ο Παναθηναϊκός «πάτησε» την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και ουσιαστικά έκανε το μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον 4ο όμιλο!

 Οι πράσινοι πάντως ξεκίνησαν νωθρά το ματς και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν εκνευριστικά άστοχοι, τόσο απ' τη γραμμή των 6,75μ. (2.13 τρ.), όσο και απ' τις βολές. Ωστόσο το γεγονός ότι οι Ρώσοι έκαναν πάρα πολλά λάθη (σε αντίθεση με τα ελάχιστα του ΠΑΟ) έδωσε στους γηπεδούχους το προβάδισμα με 13-12 στο 9' και 15-14 στο α' δεκάλεπτο, ενώ το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 31-31.

 Στην επανάληψη όμως είδαμε έναν Παναθηναϊκό μεταμορφωμένο προς το καλύτερο. Με ένα εκπληκτικό γ' δεκάλεπτο, όπου κυρίως οι Νίκολας, Σάτο ανέλαβαν το σκοράρισμα αλλά και όλη η ομάδα έπαιξε τρομερή άμυνα, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ με 8 (53-45) με τρίποντο του Περπέρογλου στο 28', με τον Γκόρντον να παλεύει μόνος του για την ΤΣΣΚΑ. Η συμπλήρωση του τριανταλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με διψήφια διαφορά (58-47) και το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε διαδικαστικό, μιας και οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στον αγώνα. Μείωσαν απλώς στους 5 (60-55) στο 34' αλλά μέχρις εκεί. Ένα σερί 9-0 των πρασίνων έφερε το 69-55 και ουσιαστικά το τέλος του αγώνα, με τον κόσμο να ζητά εκστασιασμένος το 6ο Ευρωπαϊκό!
 Το τελικό 74-60 σφράγισε ακόμη μία νίκη του ΠΑΟ επί της Ευρωπαίας πελάτισσας ΤΣΣΚΑ και δίνει τεράστιο αβαντάζ στο Τριφύλλι για κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο, μιας και αφενός το +14 μετράει σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφετέρου η ΤΣΣΚΑ έχει και την ήττα απ' τη Μιλάνο!

 Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 58-47, 74-60.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4 , Περπέρογλου 8(1), Μπατίστ 6, Φώτσης 4(1), Σάτο 17(2), Νίκολας 18(4/5 τριπ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.

 ΤΣΣΚΑ (Βουγιόσεβιτς): Κουρμπάνοφ, Μπικόφ, Σμόντις 9, Σισκάουσκας 3(1), Χόλντεν 5(1), Βοροντσέβιτς 5, Λάνγκτον 9(1), Μαριάνοβιτς 5, Σβεντ, Σοκολόφ 2, Γκόρντον 20(1).

 * 5 χρόνια συμπληρώσαμε αήττητοι με την Ευρωπαία πελάτισσα!!

 *  Αν και είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, ο Παναθηναϊκός έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα, τόσο στη Βαλένθια, όσο και στη Ρόδο στο κύπελλο, αλλά και απόψε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

 * Τρομερός ο κόσμος για μία ακόμη φορά. 12000 οπαδοί κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, όπως μόνοι αυτοί ξέρουν!

 * Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το 6ο για παρέα!!

 * Για να μην ξεχνιόμαστε, Μπάμπεεεεεεργκ!!

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Δεν πήγα σήμερα στο γήπεδο, ειχα δουλειά να κάνω αλλα θα πάω τις επόμενες φορές.
Ωραίο ματς, με αγωνία.
Δεν μ' αρέσουν οι χαρακτηρισμοί "πελάτισσα" και τέτοια ... μας δυσκόλεψαν αρκετά οι ρώσοι ε ;
Αντε, μπράβο, καλό ξεκίνημα !

Και ναι ΜΠΑΑΑΑΑΜΜΠΕΡΓΚΚΚΚΚΚΚΚ !

Mike είπε...

ενταξει φιλε, ο λογος που το γραφω ειναι επειδη ακριβως προκειται για την μεγαλη ΤΣΣΚΑ, με την οποια φτασαμε αισιως τα 5,5 χρονια χωρις ηττα! Δεν ειναι και λιγα, ε;
Φυσικα μας δυσκολεψαν, σχεδον παντα το κανουν. Αλλα στο τελος, χανουν! Γι' αυτο εχει ισχυ το «προσωνυμιο» :))