27/10/10

Σάκοτα: "Είχα λίγες πιθανότητες για να ζήσω"


Ο Ντούσαν Σάκοτα τραυματίστηκε σε αγώνα της Σκαβολίνι όπου αγωνιζόταν με την Τεράμο στις 25 Απριλίου και έμεινε 49 ημέρες στο νοσοκομείο, τις επτά από αυτές σε κώμα.

Σήμερα μιλάει στην εφημερίδα "Πράσινη" για εκείνη του την περιπέτεια και δηλώνει ότι από θαύμα έζησε...

«Σαν χαρακτήρας δεν αλλάζεις, αλλά σίγουρα αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι αξίες σου. Αυτά που θεωρούσα δεδομένα θέλω να τα απολαύσω. Πριν σκεφτόμουν μόνο την προπόνηση, ενώ τώρα θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να ζω πιο πολύ το σήμερα και λιγότερο το αύριο», τονίζει.

Συμπληρώνει πως... «Έφυγα από τον Παναθηναϊκό λόγω έλλειψης εμπειρίας και ποιότητας.  Όταν έφυγα ήθελα να χτίσω την ιστορία μου. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα μπορέσω να το καταφέρω για να γυρίσω μια μέρα σπίτι μου, τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, με όσα πέρασα, απέκτησα μια άλλη σχέση και με την Σκαβολίνι και αυτή η ομάδα θα είναι μέσα μου για μια ζωή»

Όσο για το τι θυμάται πιο έντονα από την περιπέτειά του λέει πως «Αυτό που μου έχει μείνει πιο πολύ στο μυαλό είναι η περίοδος μεταξύ των δύο χειρουργείων όπου είχα εσωτερική αιμορραγία και οι γιατροί είπαν ότι οι πιθανότητες να ζήσω ήταν 15%. Το άλλο 85% ήταν να μην τα καταφέρω».

Τέλος λέει ότι «Εκείνες τις στιγμές δεν φοβήθηκα. Δεν είχα καν καθαρό μυαλό για να φοβηθώ. Το μόνο που ήθελα ήταν να βγω από την ενταντική. Δεν υπήρχε χώρος ή χρόνος για φόβο», ενώ «Πάρα πολλές φορές έχει περάσει από το μυαλό μου το τελευταίο διάσημα. Ότι είχα βάλει ως στόχο μέχρι τώρα το κατάφερα. Πιστεύω το ίδιο να συμβεί και με την επιστροφή μου. Αυτό θα γίνει χωρίς βιασύνη ή πίεση . Τον χρόνο μου θα τον αφιερώσω στον εαυτό μου, τους φίλους και τους αγαπημένους μου και παράλληλα θα αφοσιωθώ στο σώμα μου για να μπορέσω να επιστρέψω στο επίπεδο που πρέπει και να ασχοληθώ ξανά επαγγελματικά με το μπάσκετ».

 Από εδώ.

* Σιδερένιος Ντούσαν και πάντα δυνατός από 'δω και πέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: