3/10/10

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 1-4, επιβλητικό come back για τον νταμπλούχο, αλλά και παραίτηση Νιόπλια, που τελικά ανακάλεσε λόγω Πατέρα!


 Με εντυπωσιακό τρόπο επανήλθε δυνατά ο Παναθηναϊκός περνώντας δια περιπάτου απ' το Παγκρήτιο. Οι νταμπλούχοι με πάθος και ωραίο ποδόσφαιρο κέρδισαν πανεύκολα τον Εργοτέλη 1-4 (0-3 ημίχρονο) και παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή!

 2 γκολ ο Τζιμπρίλ Σισέ, 1 ο Κατσουράνης που είχε και 3(!) ασίστ, ενώ  το σκορ είχε ανοίξει ο Σπυρόπουλος στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό.
 Μπορεί να έλειπαν Νίνης, Γκοβού, όμως ο Κατσουράνης βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και βοήθησε πολύ με τις ασίστ του αλλά και με το γενικά καλό δημιουργικά παιχνίδι του. Ο Σισέ έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι και φέτος θα βγει άνετα πρώτος σκόρερ της Superleague. Από 'κει και πέρα Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι πάλι μπερδεύτηκαν στο γκολ του Εργοτέλη, με το μόνιμο πρόβλημα στην άμυνα να παραμένει άλυτο...

 Ουσιαστικά το ματς τελείωσε στο ημίχρονο. Σε διάστημα 9' ο Παναθηναϊκός πέτυχε 3 γκολ και σφράγισε με εμφατικό τρόπο τη νίκη. Στο 35' ο Κατσουράνης με ωραία σέντρα βρίσκει τον Σπυρόπουλο σε θέση φορ και ο αριστερός μπακ κάνει με πλασέ το 0-1. Στο 39' και πάλι ο Κατσούρ βρίσκει ωραία με μακρινή μπαλιά τον Σισέ και ο Γάλλος παιχταράς με ωραίο διαγώνιο σουτ κάνει το 0-2. Στη λήξη του ημιχρόνου ο Κατσουράνης με την 3η του ασίστ στρώνει στον Σισέ, που με διπλή προσπάθεια κάνει το 0-3 τελειώνοντας τον αγώνα!

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά απλώς μείωσε με τον Μπούντιμιρ σε 1-3 μετά από μπέρδεμα του κεντρικού διδύμου στο 55', για να γράψει το τελικό 1-4 ο ίδιος ο Κατσουράνης στο 77'  από κοντά.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ορφανός (52΄ Χρυσοφάκης), Τζούνιορ (71΄ Καρέλης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (85΄ Βερπακόφσκις), Ρομάνο.

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας):
Τζόρβας, Σαριέγκι (80΄ Σιμάο), Μπουμσόνγκ, Σισέ, Λέτο (62΄ Μαρίνος), Γκαρσία (74΄ Δημούτσος), Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

 * Καλή εμφάνιση και επιβλητική νίκη μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα που συνοδεύονταν από κακές εμφανίσεις.

 * Πολύ πικραμένος μετά τον αγώνα ο Νίκος Νιόπλιας φαίνεται να δήλωσε: "Θα προσπαθήσω να συναντηθώ με τον πρόεδρο και να του αναγγείλω ότι δεν θέλω να είμαι ξανά προπονητής στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί στις 22 Αυγούστου να είμαστε η καλύτερη ομάδα, να είμαι ο καλύτερος προπονητής και στις 22 Σεπτεμβρίου να είμαι ο περίγελος".

 * Όμως τελικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανακάλεσε την απόφασή του μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του Νικόλα Πατέρα αλλά και προτροπή του Τζιμπρίλ Σισέ!
Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Κώστας Αντωνίου: «Πρέπει όλοι να λάβουμε υπόψη ότι πολλές φορές οι συνθήκες που δημιουργούνται, κυρίως έξω από την ομάδα, είναι σε ανθρώπινο επίπεδο εξαιρετικά δύσκολες ή όταν ένας άνθρωπος νιώθει μέσα από δημοσιεύματα ότι αυτό το παιχνίδι ή το επόμενο είναι το τελευταίο του, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η πίεση είναι πάρα μεγάλη, αλλά εν πάση περιπτώσει. θεωρούμε ότι το θέμα έχει λήξει. Πρέπει να διαχειριζόμαστε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Στην αγωνιστική πίεση ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά και από εδώ και πέρα η εμφάνιση εδώ ήταν μια εμφάνιση ομάδος που είναι πρωταθλήτρια, εμείς είμαστε πρωταθλητές και θα παίζουμε για να κερδίσουμε τα παιχνίδια».


* Δική μου αίσθηση είναι ότι σωστά μένει τελικά ο Νιόπλιας στον πάγκο της ομάδας. Και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Ακολουθεί ένας αγωνιστικός γολγοθάς ως γνωστόν, με τα τρία μεγάλα ντέρμπι στη σειρά (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ) και ενδιάμεσα τη διπλή αναμέτρηση με τη Ρούμπιν Καζάν. Σαφέστατα λοιπόν μία αλλαγή προπονητή σε αυτό το σημείο δε νομίζω ότι θα βοηθούσε στο ελάχιστο. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα ξεκινήσουμε επιτέλους την αντεπίθεση μας. Σε αντίθετη περίπτωση να φύγει ο Νιόπλιας την ίδια στιγμή της -ενδεχόμενης- αποτυχίας.

 * Η στάση του πάντως όσο κι αν προερχόταν από πίκρα δεν μου άρεσε. Απ' το "δεν θέλω να κάτσω άλλο στον πάγκο του Παναθηναϊκού" θα προτιμούσα το "θέτω εαυτόν στη διάθεση του προέδρου".
 Όπως και να ΄χει είναι εξαιρετικά αμφίβολο το εάν θα βγάλει τη χρονιά ο Κοζανίτης τεχνικός...


8 σχόλια:

Laplace είπε...

ουτε εμενα μαρεσε η σταση του φιλε..ουτε η σταση του πατερα..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΓΜΤ..εντελως καφενειακες καταστασεις..ουτε σε καφενειο δεν εχουμε αυτες τις σουρεαλιστικες σκηνες

Unknown είπε...

Αν είναι να έρθει Μπάγιεβιτς προτιμώ Νιόμπλια.
Η ομάδα πρέπει να επανέλθει δυναμικά αυτό πιστεύω. Να δούμε. Καλή βδομάδα

Mike είπε...

Laplace ναι το ολο σκηνικο ειναι για γελια. Ομως ξαναλεω καλυτερα που μενει λογω δυσκολου προγραμματος..
Βεβαια αυτο ειναι παραλληλα και ρισκο, αφου περυσι δεν πηρε κανενα μεγαλο ματς..

Mike είπε...

bear για την ωρα συνεχιζουμε με Νιοπλια. Παντως οπως φαινεται το πραγμα οχι για πολυ ακομα..
Ας παμε καλα στη συνεχεια και βλεπουμε.
Επισης.

Panathinaikos Press είπε...

http://panathinaikos-press.blogspot.com/2010/10/blog-post_4706.html

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ 2003 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΙΣ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Mike είπε...

η Λεωφορος θα ηταν πολυ καλη προοπτικη φιλε!

lt.aldo raine είπε...

μακριά από τον Μπάγιεβιτς!!!!! μια χαρά είναι ο νιόπλιας! άμα άφηνε και κάποιους στον πάγκο θα ήταν ακόμα καλύτερος.

όσο για το γήπεδο που είναι και το πιο σημαντικό θέμα! η λεωφόρος δεν κάνει. 30 χιλιάδες? ακόμα και τα 40 λίγα είναι. το γεγονός ότι σε πολλά παιχνίδια δεν μαζεύουμε πάνω από 30...είναι άσχετο! μην ξεχνάμε ότι οι οπαδοί που είναι εκτός αθηνών...δεν μπορούν να κατεβαίνουν κάθε εβδομάδα. με ένα τέτοιο γήπεδο...τους στερείς και το δικαίωμα των 10-15 παιχνιδιών την σεζόν.

Mike είπε...

aldo θα κριθει ο Νιοπλιας απ' το δυσκολο προγραμμα που ερχεται.

Η Λεωφορος ειναι καλη προοπτικη, αλλα εχει αγκαθια. Θα δειξει..