12/9/10

ΗΠΑ - Τουρκία ο σημερινός μεγάλος τελικός του Mundobasket. Εύκολη πρόκριση σε βάρος της Λιθουανίας πήραν οι Αμερικανοί, τρομερή ανατροπή στον άλλο συγκλονιστικό ημιτελικό με τη Σερβία έκαναν οι Τούρκοι!


 Στους χθεσινούς ημιτελικούς του Mundobasket τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο πολύ όπως τα περιμέναμε. Οι Λιθουανοί δεν μπορούσαν με τίποτα να επαναλάβουν τη μεγαλειώδη εμφάνιση με την Αργεντινή και κυρίως τα τρομακτικά ποσοστά ευστοχίας και πολύ φυσιολογικά ηττήθηκαν απ' τους ανώτερους Αμερικανούς με 89-74, αν και το πάλεψαν ακόμη κι όταν η διαφορά έφτασε στους 19.
 Σήμερα στις 19:00 οι Λιθοανοί θα παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο τη Σερβία που χθες έφτασε μια ανάσα απ' τον τελικό, όμως ένα μοιραίο λάθος στο τέλος έδωσε την πρόκριση στους Τούρκους.
 Οι διοργανωτές έπαιξαν με τρομερό πάθος και παρόλο που η Σερβία ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κατόρθωσαν να φτάσουν στην πολύ μεγάλη ανατροπή, να ισοφαρίσουν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα και εν τέλει να κερδίσουν το ματς και να πανηγυρίσουν τη μεγάλη πρόκριση στον αποψινό τελικό, αφήνοντας παράλληλα τους Σέρβους να... κλαίγονται ως συνήθως και να παραπονιούνται για τη διαιτησία...
 Ο Τουντσερί ντύθηκε Τούρκογλου στο τέλος και με lay up έκανε το 83-82, ενώ ο Ερντέν έκοψε εντυπωσιακά τον Βελίτσκοβιτς στην επόμενη φάση και έστειλε την Τουρκία στον μεγάλο τελικό!
 Ο Τουντσερί προηγουμένω είχε πετύχει και 8 πόντους σε 90'' βάζοντας τους Τούρκους μπροστά στο σκορ (76-75) για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχορνο, στο 37'!
 Τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ήταν εκπληκτικά! Ο Ερντέν με καλάθι-φάουλ μείωσε σε 80-81, έχασε όμως τη βολή στα 15''. Ο Βελίτσκοβιτς έκανε με σουτ το 81-82 στα 4,3''. Ο Τάνιεβιτς πήρε τάιμ άουτ και η επαναφορά για τους Τούρκους απ' τη σέντρα. Ο Τούρκογλου πήρε τη μπάλα, την έδωσε όμως στον αμαρκάριστο Τουντσερί, ο οποίος βρήκε χώρο προς το καλάθι για το 83-82, μισό δευτερόλεπτο πριν τη λήξη!
 Τραγικό λάθος των Σέρβων που άφησαν ελεύθερο παίχτη... Τάιμ άουτ πήρε ο Ίβκοβιτς, η επαναφορά απ' τη σέντρα έγινε με ωραία κομπίνα, με πολύ ψηλή πάσα για τον Βελίτσκοβιτς, ο οποίος σηκώθηκε στον αέρα και πέταξε τη μπάλα εμπρόθεσμα, όμως ο Ερντέν σηκώθηκε και τον έκοψε θεαματικά, για να τελειώσει ένας τρομερός ημιτελικός, που στέλνει την διοργανώτρια Τουρκία στον αποψινό τελικό με τις ΗΠΑ (21:30, ΕΤ1)!


 * Αμερικανοί και Τούρκοι φτάνουν στον τελικό ως αήττητοι και οι δύο, απολύτως δίκαια. Την καλύτερη ομάδα έχουν οι πρώτοι, τρομερή ψυχή οι δεύτεροι.

 * Με «ηγέτη» τον Τεόντοσιτς η Σερβία δεν πάει πουθενά. Καλός παίχτης αλλά δεν είναι για τα δύσκολα. Άκου ηγέτης ο loser! χαχαχα!

 * Η Αργεντινή δυστυχώς ξύπνησε αργά. Αφού έχασε με κάτω τα χέρια απ' τη Λιθουανία, κέρδισε εύκολα τη Ρωσία χθες και σήμερα πήρε την 5η θέση αφήνοντας 6η την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία...

4 σχόλια:

Laplace είπε...

Καλησπερα αδελφε

θα διαφωνησουμε..ε ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ στον τελικο!αλλο μουντομπασκετ βλεπουμε αδελφε?

δικαια? με προκαθορισμενη ΒΑΤΟΤΑΤΗ κληρωση?
δικαια με διαιτησια 95-5 υπερ τους σε καθε ματς?
την σερβια την απεκλεισαν ΑΔΙΚΑ..τρομερη σφαγη χθες..κ σιχαινομαι τους σερβους αλλα το σωστο να το λεμε..

παντως μιλαμε για το πιο αστειο αθλημα αυτο το μπασκετακι..
μια ζωη στο μπασκετ οι διοργανωτες να πηγαινουν ψηλα ασχετως αν ειναι καφενεια ή αν σερνονται..
αηδια..μονο στο μπασκετ αυτα τα αισχη..σε κανενα αλλο ομαδικο αθλημα δεν γινεται τετοια σφαγη υπερ του διοργανωτη ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

καλη εβδομαδα να εχεις φιλε

Mike είπε...

κοιτα, νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος. Φανερα ειχαν με το μερος τους τη διαιτησια, αλλα οχι και 95-5 ρε συ...
Στο μεταξυ μας ειχαμε εχθρικη διαιτησια, αλλα αν η Ελλαδα ηταν στα καλα της ΔΕΝ θα εχανε!
Χθες οι Σερβοι εκαναν τη μαλακια της ζωης τους στο τελος.. Πιο πριν σπρωχτηκαν οι Τουρκοι ναι, αλλα ειχαν τρομερη ψυχη και οπως σωστα λες σε καθε Μουντομπασκετ αυτα γινονται, δυστυχως...

Καποιοι κοπτονται για το καλο του μπασκετ και δεν αναφερουν αυτο το γεγονος που επισημαινεις, οτι δλδ σε καθε διοργανωση ευνοειται ο γηπεδουχος..

Παντως με εξαιρεση τις Λιθουανια, Αργεντινη κανεις αλλος δεν με επεισε, για να επαιρνε τη θεση της Τουρκιας στον τελικο...
Εσενα σου αρεσε καποιος αλλος;

Επισης καλη εβδομαδα.

Laplace είπε...

oχι φιλε,μονο σερβια-λιθουανια-αργεντινη

αλλα αν το παρει η τουρκια το μονο που θα απομενει θα ειναι να διαλυθει το μπασκετ :P

μια εντελως ανυπόληπτη μπασκετικα χωρα να παιρνει το παγκοσμιο μονο κ μονο επειδη φιλοξενει την διοργανωση?
αυτο δεν θα γινοταν ποτε σε ενα μουντιαλ..

περιμενω να δω πως θα παιξει αποψε ο διαιτητης..δεν ξερω αν τους παιρνει να σφαξουν τις ΗΠΑ...

Mike είπε...

ευτυχως δεν το πηρε... και η 2η θεση παντως ειναι πολυ τιμητικη!
Αυτο με τους διοργανωτες πρεπει να αλλαξει οντως, γιατι ειναι κριμα για το ιδιο το αθλημα..