4/9/10

Ελλάδα - Γεωργία 1-1, γκέλα για την Εθνική, που την Τρίτη θα ψάξει το βαθμό στην Κροατία, για να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση στο Euro 2012


 Δυστυχώς η Εθνική μας δεν ξεκίνησε καλά το μαραθώνιο για την πρόκριση στο Euro του 2012. Στο επίσημο ντεμπούτο του Σάντος στον πάγκο, η Ελλάδα έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με τη Γεωργία και πέταξε 2 βαθμούς απ' αυτούς που εξ αρχής υπολόγιζε για δικούς της.
 Την Τρίτη μάλιστα πάει στην Κροατία για να παίξει το πιο δύσκολο και σημαντικότερο ματς, απέναντι στους Κροάτες, όπου με ήττα χάνει πολύ έδαφος, ενώ έστω με ισοπαλία μένει ζωντανή για την πρωτιά στον όμιλο. Να θυμίσω ότι ο 1ος προκρίνεται απευθείας στα τελικά, ενώ ο 2ος θα δώσει αγώνα μπαράζ.

 Η Ελλάδα χθες ήταν κακή. Βέβαια είναι το θέμα του νέου προπονητή και της δικής του αγωνιστικής φιλοσοφίας που περνάει στους παίχτες (4-4-2 ο Σάντος, αντί του 4-3-3 του Ρεχάγκελ), που σίγουρα θέλει χρόνο για να φανεί. Όσοι περίμεναν στη γωνία για να βρίσουν το νέο προποητή, ή να «θυμηθούν» ξαφνικά τον προκάτοχό του, είναι αστείοι και ανάξιοι σχολιασμού. Ο Σάντος θα κριθεί σε βάθος χρόνου, μη τον βγάλουμε στη σέντρα απ' το πρώτο άσχημο αποτέλεσμα. Άλλωστε είναι και η πρεμιέρα που πάντα κρύβει εκπλήξεις. Εκπλήξεις που είχαμε σε πολλά γήπεδα χθες: Η Γαλλία ηττήθηκε με 0-1 απ' τη Λευκορωσία στο Παρίσι, η Πορτογαλία ήρθε ισόπαλη 4-4(!) με την Κύπρο, η Σλοβενία ηττήθηκε εντός έδρας απ΄ τη Β. Ιρλανδία, η Ρουμανία ήρθε 1-1 εντός με την Αλβανία, ενώ η Ιταλία έφτυσε αίμα για να περάσει απ' την Εσθονία (1-2).

 Το θέμα λοιπόν είναι απλά ότι δεν ήμασταν καλοί. Αιφνιδιαστήκαμε με το γρήγορο γκολ, αλλά απ' το 3' είχαμε όλο το ματς μπροστά μας, για να αντιδράσουμε. Το ημίχρονο έφυγε τσάμπα και στο δεύτερο, ενώ μπήκαμε πολύ δυνατά στην αρχή, ρίξαμε γρήγορα το ρυθμό και μετά το 1-1 (γκολάρα Σπυρόπουλου) πιέσαμε ξανά, χάσαμε 3-4 ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς έμεινε το 1-1.
 Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι αξίζαμε τη νίκη επειδή είχαμε 2-3 φάσεις παραπάνω απ' τον αντίπαλο. Με τη Γεωργία παίζαμε! Αυτές τις «μικρές» ομάδες τα προηγούμενα χρόνια -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- τις είχαμε. Και επιβάλλεται να τις κερδίζεις, αν θέλεις να προκριθείς.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Σεϊταρίδης (70' Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (59' Νίνης), Γκέκας.

 Γεωργία (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Χιζανισβίλι, Γκόγκουα (87' Μερεμπασβίλι), Κιρκβέλια, Ιασβίλι (54' Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60' Γκελασβίλι).

 

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
εννοειται πως δεν αξιζαμε την νικη κ παιξαμε χαλια..

απορω πως επελεξαν τον σαντος..με τι κριτηρια εγινε η επολογη αυτου του προπονητη..

Mike είπε...

δεν ξερω γιατι τον επελεξαν, ομως απ' τη στιγμη που ειναι στον παγκο, γνωμη μου ειναι πως πρεπει να του δωσουμε χρονο..
Μην ξεχναμε οτι στον ΠΑΟΚ τον πρωτο χρονο ηταν για διωξιμο... και τη δευτερη χρονια φανηκαν τα αποτελεσματα...