31/8/10

Απίστευτη ματσάρα το ΗΠΑ-Βραζιλία, χωρίς εκπλήξεις η 3η αγωνιστική σε 1ο, 2ο όμιλο


 Ένα συγκλονιστικό ματς είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε χθες για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Οι ΗΠΑ όχι μόνο φάνηκαν τρωτές, αλλά μετά από μία τρομερή ματσάρα, κέρδισαν με μεγάλη δόση τύχης στα τελευταία 2' τους Βραζιλιάνους με 70-68!

 Η Βραζιλία από την αρχή του αγώνα πήρα τα ηνία στο σκορ, ενώ αιφνιδίασαν όλο τον κόσμο ακολουθώντας το γνώριμο απίστευτα γρήγορο παιχνίδι των Αμερικανών! Ο Ρούμπεν Μανιάνο απ' ότι φάνηκε είχε διαβάσει πολύ καλά τους αντιπάλους του και προσάρμοσε το παιχνίδι της ομάδας του πάνω τους. 
 Το πρώτο ημίχρονο είχε διακυμάνσεις στο σκορ, με τη Βραζιλία όμως να κρατάει για περισσότερη ώρα το προβάδισμα. Σπλίτερ (απίστευτος παίχτης), Μπαρμπόσα, Βινίτσιους, Μασάδο και Χουέρτας οδηγούσαν τη Βραζιλία σε μία τεράστια επιτυχία. 46-43 έληξε το ημίχρονο για τους Βραζιλιάνους, που όμως προηγήθηκαν και με 8 δύο φορές!
 Στην επανάληψη οι ΗΠΑ αφενός έσφιξαν κι άλλο την άμυνά τους, αφετέρου άρχισαν να σκοράρουν πλην του Ντουράντ (19π. στο 20λεπτο!) και οι Μπίλαπς, Ρόουζ, Όντομ.
 Δυστυχώς για τη Βραζιλία ο Χουέρτας αποσύρθηκε με 4 φάουλ στα μισά του δεκαλέπτου και οι ΗΠΑ κατάφεραν να προσπεράσουν, για να κλείσουν τελικά το 30λεπτο στο +2 (61-59).
 Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι άμυνες έγιναν ακόμη πιο σφιχτές, αλλά τα πάρα πολλά λάθη και απ' τους δύο ήταν η κύρια αιτία για το πολύ μικρό σκοράρισμα.
  Το ματς ήταν ντέρμπι και οι δυο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, με τις ΗΠΑ να διατηρούν μικρό προβάδισμα. Τα τελευταία 2' ήταν συναρπαστικά:
 Οι ΗΠΑ πήγαιναν στο +4, η Βραζιλία μείωνε στο καλάθι και σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις για την κάθε ομάδα χάθηκαν τρομερές ευκαιρίες, ειδικά ελεύθερα σουτ τριών πόντων για τους Βραζιλιάνους.
 Ο Μπαρμπόσα μείωσε σε 70-68 μισό λεπτό πριν τη λήξη, ο Μπίλαπς αστόχησε σε τρίποντο στα 11'' και η Βραζιλία έχασε την απίστευτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε για να πάρει το ματς. Ο Χουέρτας μπήκε μέχρι μέσα, πήρε φάουλ απ' το Ντουράντ στα 3'', αλλά η κωλόμπαλα τον πούλησε αφού μπήκε και βγήκε απ' τη στεφάνη! Μιλάμε ότι θα ήταν καλάθι και φάουλ που θα έδινε το ματς στη Βραζιλία!
 Ο Χουέρτας αστόχησε απ' τη γραμμή του φάουλ, αφού η πρώτη βολή βρήκε στη στεφάνη, ενώ στη δεύτερη αστόχησε ηθελημένα, για να πάρει ο ίδιος το ριμπάουντ, όμως κλείστηκε στη γωνία. Πρόλαβε ωστόσο να γυρίσει στο Μπαρμπόσα, που πρόλαβε να σουτάρει από κοντά, αλλά η... πουτάνα η μπάλα πούλησε ξανά τους Βραζιλιάνους, αφού πάλι μπήκε-βγήκε, για να τελειώσει έτσι ένα συγκλονιστικό ματς!

 Η Βραζιλία εξέπληξε ευχάριστα με την απόδοσή της, ενώ ήταν η πρώτη ομάδα σε αυτό το τουρνουά που έφτασε τους Αμερικανούς -στην κυριολεξία- στα όρια τους. Απ' την άλλη οι ΗΠΑ έκαναν το 3χ3, αλλά για πρώτη φορά έδειξαν ότι είναι τρωτοί με ομάδες ανταγωνιστικές, που μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό τους για 40'.

 Στα άλλα ματς του 2ου ομίλου, η Σλοβενία νίκησε την Κροατία με 91-84 και το Ιράν την Τυνησία 71-58.
 Στον 1ο όμιλο η Αργεντινή έκανε το 3χ3 κερδίζοντας την Αγκόλα 91-70, η Σερβία κέρδισε εύκολα 112-69 την Ιορδανία, ενώ η Αυστραλία έκανε περίπατο απέναντι στη Γερμανία (78-43), που τη βρήκε κουρασμένη απ' τις δύο παρατάσεις που έπαιξε απέναντι στη Σερβία.

 * Στα σημερινά ματς του 3ου ομίλου ξεχωρίζει φυσικά το ματς της Εθνικής μας με την Τουρκία για την πρωτιά στον όμιλο (21:00) και το Ισπανία - Λιθουανία για τον 4ο (21:00).

2 σχόλια:

Laplace είπε...

τρομερη ματσαρα φιλε που στο τελος το εχασαν οι βραζιλιανοι απο καθαρη βλακεια τους..

σημερα ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΦΑΞΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ θα γινει μεγαλο ματς..

καλησπερα

Mike είπε...

Ματσαρα με τα ολα της, καθαρη αυτοκτονια των Βραζιλιανων στο τελος..
Δυστυχως η Εθνικη δεν επαιξε καθολου καλα χθες..