31/8/10

Μάγκας αποδεικνύεται ο Φρέιτας που «άδειασε» την transfer list, γλυτώνοντας τον ΠΑΟ από ανεπιθύμητους παίχτες. «Πράσινος» ο Πλεσίς!


 Τελικά απεδείχθει μεγάλος μάγκας ο Κάρλος Φρέιτας! Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής ήρθε στον ΠΑΟ στα τέλη Ιουνίου και αντιμετωπίστηκε αμέσως με δυσπιστία (λογικό ως ένα σημείο, αφού αποτέλεσε αποκλειστική επιλογή Τζίγκερ) και ειρωνία απ' τους... ειδήμονες.
 Όμως απόψε, στο... παρά ένα της ολοκλήρωσης της μεταγραφικής περιόδου ο Φρέιτας κατάφερε να «διώξει» και τους εναπομείναντες ανεπιθύμητους παίχτες που υπήρχε φόβος να παραμέινουν στην ομάδα.
 «Πακέτο» στη Μαριτίμο έστειλε ο Φρέιτας τους Μελίσση και Μάντζιο. Ο πρώτος πήγε με τη μορφή δανεισμού, μιας και έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο, ενώ ο δεύτερος ουσιαστικά θα μετεγγραφεί στην πορτογαλική ομάδα, μιας και ο Έλληνας στράικερ θα πάρει τις 600.000 ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιο του με τους πράσινους, οι οποίοι θα διατηρήσουν ποσοστό μεταπώλησης 25%. Το συμβόλαιο του, που λήγει το καλοκαίρι του 2011 και άρα ο Μάντζιος λέει οριστικά αντίο. Καιρός ήταν!
 Νωρίτερα το καλοκαίρι είχαμε ξεφορτωθεί και τους Δάρλα (Αρλ, μεταγραφή), Μόρις (Απόλλων Λεμεσού, μεταγραφή), Γκαλίνοβιτς (Καβάλα, δανεικός), Μουν (Λαμόντβιλ Γκόλντεν Άροους, δανεικός), Γκάμπριελ (Γκρέμιο, δανεικός), ενώ τις τελευταίες ώρες έφυγαν και οι Μπιάρσμιρ (Ρόζενμποργκ, δανεικός), Κλέιτον (Μέταλουργκ Ντόνετσκ, μεταγραφή)!

 Μιλάμε για 9(!) άσχετους/παραλίες/τσάμπα θέση ξένου παίχτες, απ' τους οποίους ο ΠΑΟ γλυτώνει και τα συμβόλαια, αλλά κυρίως γίνεται εκκαθάριση στο ρόστερ. Μόνη μαλακία η παραχώρηση του Ντέιβιντ έναντι 600.000€ στη Φλαμένγκο και δευτερευόντως του Ρουκάβινα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

 Τρομερή δουλειά λοιπόν του Φρέιτας, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι έγινε και κάτω από άσχημες συνθήκες. Όταν έχεις τόσους παίχτες στην transfer list και βροντοφωνάζεις «δεν τους θέλω!», είναι λίγο δύσκολο να έρθει ομάδα με πρόταση. Είναι λογικό ο όποιος ενδιαφερόμενος να περιμένει να μείνει ο παίχτης ελεύθερος! Παρ' όλα αυτά η «μαγκιά» του Πορτογάλου έγινε, γλυτώσαμε από όλους αυτούς και πλέον μένει μόνο ο Λεοντίου (πολύ κοντά σε Ηλιούπολη) και οι τρεις μικροί (Φέτσης, Μαχλελής, Σταμπολζίεφ), που πάνε για δανεικοί, για να μείνει το υπόλοιπο ρόστερ, στο οποίο προστίθεται ο Πλεσίς + τουλάχιστον μία ακόμη μεταγραφή.

 Ο Πλεσίς λοιπόν είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟ για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος, που είχε προταθεί και απασχολήσει έντονα τον ΟΣΦΠ, είναι αριστεροπόδαρος, έπαιζε στη Λίβερπουλ, ενώ ξεκίνησε από πιτσιρικάς στην προ-εξαετίας τρομερή Λυών και έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές Γαλλίας. Μία κίνηση που έχει σα λογική την επιστράτευση Κατσουράνη ως στόπερ, δίπλα στον Μπουμσόνγκ και τον Πλεσίλ μπακ απ των Σίλβα, Σιμάο στα χαφ.

 Σήμερα πάντως είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών και μετά, μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη είναι για τους ελεύθερους, οι οποίοι ωστόσο δεν θα μπορούν να δηλωθούν στην Ουέφα για τους ομίλους του Champions League. Γι' αυτό, αν όντως έχει κλείσει κάποιος επιθετικός, θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τις ανακοινώσεις. Ο Παναθηναϊκός πάντως χρειάζεται επειγόντως 2 παίχτες σε θέσεις στόπερ και φορ και παίρνει 2 (Γκαρσία, Πλεσίς) που παίζουν αλλού. Οπότε, ας ελπίσουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνει και... η κανονική μεταγραφή.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

Πολυ καλες οι εξελιξεις αδελφε..περιμενουμε το φορ σημερα

καλήμερα

Mike είπε...

Καλημερα φιλε, μαγκας ο Φρεϊτας, καλος ο Πλεσις, αλλα θυμιζει... Γκαρσια. Παιζει σε αλλη θεση απ' αυτες που θελαμε αμεση ενισχυση!
Μακαρι σημερα να ανακοινωθει επιθετικος, γιατι απο χθες το βραδυ φημολογειται απο ορισμενους οτι τελειωσαν οι μεταγραφες μας...