5/9/10

Τελικά τους Ισπανούς μάλλον δε θα τους κερδίσουμε ποτέ... Αντίο είπε η Ελλάδα απ' το Μουντομπάσκετ, αντίο είπε και ο Διαμαντίδης απ' την Εθνική!


 Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ. Απέναντι στο κακό μας δαίμονα, την Ισπανία, που έκανε δύο ήττες στη φάση των ομίλων, που δεν είχε τους Γκαζόλ και Καλντερόν, που δεν έπαιξε κανένα τρομερό μπάσκετ, η Εθνική μας ομάδα, αν και προσπάθησε πολύ, εν τέλει ηττήθηκε με 80-72 και αποκλείστηκε πολύ νωρίς από το Mundobasket της Τουρκίας, στο οποίο είχαμε κατέβει με υψηλούς στόχους..
 Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ότι αποχωρεί από την Εθνική, έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, ο Ζήσης ήταν επίσης πολύ καλός, αλλά δυστυχώς οι επιλογές του Καζλάουσκας, η τρομερά κακή βραδιά του Σπανούλη, τα λίγα πράγματα απ' τους Φώτση, Μπουρούση, το μπλακάουτ που πάθαμε ξανά απέναντι στην άμυνα ζώνης, ο πάγκος των Ισπανών και η εξώφθλαμα υπέρ τους διαιτησία συνηγόρησαν για το τελικό 80-72, την πρόκριση των Ισπανών στους «8» και τον πρόωρο αποκλεισμό της Ελλάδας.

 Το ματς ήταν πολύ καλό, η Ελλάδα προηγήθηκε νωρίς με 6 (17-11), όμως οι Ισπανοί βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν το ματς και να προηγηθούν στο δεκάλεπτο (22-19). Με άμυνα ζώνης στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά πήγε στους 7 (28-21), αλλά η Ελλάδα με μπροστάρη το Ζήση μείωσε στον πόντο (28-27). Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 8, για να κλείσει το ημίχρονο στο -6 (37-31). Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο Διαμαντίδης και Ζήσης ήταν ασταμάτητοι και έφεραν τούμπα το ματς (45-51) στο 27'! Προβάδισμα όμως που δεν κρατήσαμε, αφού οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τη λήξη του 30λεπτου 52-51. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Μήτσος πλεόν έπαιζε μόνος του, η Ισπανία έσφιξε την άμυνά της, η άμυνα ζώνη τους ήταν εμπόδιο για μία ακόμη φορά, οι αναπληρωματικοί μαζί με το Ναβάρο έκαναν μεγάλη ζημιά στο σκοράρισμα και η διαφορά έφτασε τους 10 πόντους (67-57) 2' πριν τη λήξη του αγώνα. Η Ελλάδα δεν είχε πλέον καθαρό μυαλό, υπήρχε εκνευρισμός, τα λάθη γίνονταν όλο και περισσότερα και το τελικό 80-72 έστειλε την Ελλάδα σπίτι της και την Ισπανία στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, η οποία μετά από ένα τρομερό ντέρμπι που πήγαινε πόντο πόντο κέρδισε στο τέλος την Κροατία με 73-72.

 Τα δεκάλεπτα: 19-22, 31-37, 51-52, 72-80.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Ισπανία (Σκαριόλο): Φερνάντεθ 14 92), Ρούμπιο 6 (6ασ.), Ναβάρο 22 (5/5δίπ., 2/5τρίπ., 6/6β.), Λόπεθ 5 (1), Ρέγες 6, Βάσκεθ 6, Γιουλ 9 (1/4τρίπ.), Γκασόλ 4, Μουμπρού 3 (1), Γκαρμπαχόσα 5 (1).
 
 Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 2, Ζήσης 16 (8/12δίπ., 0/3τρίπ., 4ρ.), Σπανούλης 12 (4/5δίπ., 1/5τρίπ., 1/2β., 3ασ.), Καλάθης 1, Φώτσης 12 (3/6τρίπ., 7ρ.), Περπέρογλου (0/3τρίπ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (3/3δίπ., 3/5τρίπ., 1/4β., 4ρ.), Σχορτσιανίτης 13 (5/8δίπ., 3/6β., 4ρ.).


 * Μετά το τέλος του αγώνα που σήμανε και τον πρόωρο αποκλεισμό μας απ' το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, έκλεισε κι ένας μεγάλος κύκλος στο ελληνικό μπάσκετ, αφού ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Εθνική ομάδα.
«Ενημέρωσα τους συμπαίκτες μου. Τους ευχαρίστησα, γιατί ζήσαμε απίστευτες στιγμές μας. Κάποια πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν. Έχουμε ζήσει και επιτυχίες και αποτυχίες, αλλά το συναίσθημα της επιτυχίας μετράει παραπάνω».
Για τις στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του στην Εθνική τόνισε «κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, και την επόμενη σεζόν πήραμε τη δεύτερη θέση στον κόσμο. Μπορούμε όμως συνολικά να βρούμε πολλές καλές στιγμές
», είπε ο Μητσάρας, που πλέον συνεχίζει μόνο με την Τριφυλλάρα, ενώ για το περιβόητο ματς τη Ρωσία είπε: «σίγουρα σε επηρεάζουν όσα λέγονται. Ο στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είναι παιχνίδια στρατηγικής. Δεν ήμασταν βέβαια απόλυτα συγκεντρωμένοι με την Ισπανία. Σέβομαι τον Μπλατ, αλλά δεν συμφωνώ με τις δηλώσεις του. Δουλεύουμε 1,5-2 μήνες και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει αυτή τη στιγμή».

* Αποχωρεί λοιπόν ο μεγάλος ηγέτης αυτής της φουρνιάς σπουδαίων παιχτών, ο πιο ολοκληρωμένος μπασκετμπολίστας που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα και ο 2ος καλύτερος μετά τον αξεπέραστο Νίκο Γκάλη και ακόμη κι αν ακολουθήσουν κι ο Φώτσης κι ο Παπαλουκάς, η Ελλάδα έχει πολλά νέα παιδιά με πολύ ταλέντο, για να στελεχώσουν την επόμενη ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στις αυριανές μεγάλες διοργανώσεις.

4 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα φιλε!
ευχαριστουμε τον μητσαρα για οσα μας προσέφερε..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΞΕΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ!!
ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!!
ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΙΩΣ!!
ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΣ!!!

ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!!
ΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΜΩΣ , ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ!!!

ΝΑΥΤΗΣ13

Mike είπε...

Και ειναι τοσα πολλα Laplace!
Πραγματικος Ηγετης!
Στον ΠΑΟ τωρα, εχει να προσφερει πολλα ακομη!

Mike είπε...

Ναυτη 13 δεν εχεις αδικο για αυτο που λες για την Εθνικη. Σιγουρα η γενικη λειτουργια αλλα και τα τελευταια γεγονοτα (Σπανουλης, Σερβοι, Καζλαουσκας κλπ) τον επηρεασαν. Θα μπορουσε να παιξει και στο επομενο Ευρωπαϊκο, αλλα δε βαριεσαι... ολα τα ωραια εχουν ενα τελος.

Σε εμας θα δωσει και θα παρει πολλα ακομη!