2/7/10

Ολλανδία - Βραζιλία 2-1. Με σούπερ ανατροπή απέναντι στη Σελεσάο οι Οράνιε πετάνε την ταμπέλα των losers από πάνω τους και βλέπουν τελικό!


 Σε έναν πολύ ωραίο πρώτο προημιτελικό, στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ" του Πορτ Ελίζαμπεθ η Ολλανδία με εκπληκτική ανατροπή απέναντι στη μεγάλη Βραζιλία πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση στους "4" του Μουντιάλ και πλέον βλέπει τελικό, αφού θα αντιμετωπίσει το νικητή του Ουρουγουάη - Γκάνα!
 Η Βραζιλία μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε μόλις στο 10' με εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Φελίπε Μέλο στον κενό χώρο και ωραίο πλασέ του Ρομπίνιο στην κίνηση. Ένα λεπτό μάλιστα νωρίτερα ο Ρομπίνιο πέτυχε τέρμα αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι Βραζιλιάνοι με το υπέρ τους 1-0 κυκλοφορούσαν ωραία τη μπάλα, ενώ κάλυπταν και τους χώρους με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να κάνουν ωραίους συνδυασμούς μεν, αλλά να μην δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Ζούλιο Σέζαρ.
 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ολλανδία ήταν εκείνη που ξεκίνησε επιθετικά. Και όπως έγινε στο πρώτο μέρος, είχαμε πάλι γρήγορο γκολ για τους Οράνιε αυτή τη φορά και το 1-1. Στο 53' συγκεκριμένα, ο Ρόμπεν κέρδισε φάουλ, με τον Σνάιντερ έπαιξαν το 1-2 και ο MVP του αγώνα, Γουέσλι Σνάιντερ σέντραρε, ο Σέζαρ έκανε λάθος έξοδο και ο Μέλο με γυριστή κεφαλιά σημείωσε αυτογκόλ για την ισοφάριση των Ολλανδών!
 Από το 1-1 και μετά η Βραζιλία εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Σαν να μην περίμεναν το γκολ, σαν να δέχτηκαν μία σφαλιάρα οι Βραζιλιάνοι και να μην μπορούσαν να συνέλθουν. Η μεγαλύτερη ζημιά για τη Σελεσάο ήρθε στο 68' με το 2-1 από τον Σνάιντερ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρόμπεν και γύρισμα με τον κεφάλι του Κάιτ και το τελειωτικό χτύπημα έδωσε ο Μέλο στο 73' πατώντας τον πεσμένο Ρόμπεν και αντικρύζοντας την κόκκινη κάρτα από τον Ιάπωνα διαιτητή. Ο Φελίπε Μέλο που με την δική του εκπληκτική μπαλιά έγινε το 1-0 έμελε να γίνει ο μοιραίος της Βραζιλίας.
 Στα τελευταία λεπτά η Βραζιλία ήταν ακόμη πιο ακίνδυνη, ενώ η Ολλανδία είχε τις ευκαιρίες να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ, αλλά οι παίχτες του Φαν Μάαρβικ προτίμησαν να κλέψουν λίγο χρόνο από το να επιτεθούν γρήγορα.

 Το τελικό 2-1 για την Ολλανδία σαφώς και είναι απολύτως δίκαιο με τους Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ (δυστυχώς χάνει τον ημιτελικό λόγω καρτών) να κάνουν σπουδαία δουλειά στο κέντρο, τον Ρόμπεν να κάνει εξίσου καλό ματς, όσο είχε δυνάμεις από τον τραυματισμό του και τους Κάιτ, Σνάιντερ να κάνουν τρομερό ματς και να ξεχωρίζουν για τους θριαμβευτές.
 Προσφέρεται πλέον μία μεγάλη ευκαιρία στους Οράνιε να αποτινάξουν την ταμπέλα των losers από πάνω τους, εάν καταφέρουν και προκριθούν στον μεγάλο τελικό απέναντι σε Ουρουγουάη ή Γκάνα. Ήδη βρίσκονται στους "4" για πρώτη φορά μετά το 1998 (είχαν αποκλειστεί από τη Βραζιλία) και 4η συνολικά στην ιστορία τους, ενώ οι Βραζιλιάνοι για 2ο σερί Μουντιάλ μένουν εκτός ημιτελικών (το 2006 στη Γερμανία ε΄5χαν αποκλειστεί από τη Γαλλία). Απολύτως δίκαια αφού πρέπει να έχουν μία από τις πιο μέτριες ομάδες στην ιστορία τους. Πλέον θα ετοιμαστούν κατάλληλα για το Μουντιάλ του 2014 που θα διοργανώσουν οι ίδιοι, όπου φυσικά δεν θα θέλουν με τίποτα να αποτύχουν...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίελ, Χάιτινγκα, Όιγερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι (85’ Χούντελαρ), Σνάιντερ, Ρόμπεν.

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος (62’ Ζιλμπέρτο Μέλο), Λούσιο, Ζουάν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ντάνιελ Άλβες, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο (77’ Νιλμάρ).

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
επικο ματς,τρομερη ανατροπη!
υποστηριζω ολλανδια μαζι με αργεντινη κ θελω να τις δω στον τελικο..να εχουμε επαναληψη του τελικου του 1978 κ να το παρει η καλυτερη ομαδα..
δικαια περασε η ολλανδια.. πολυ δουλεμενη ομαδα

KANTHAR0S είπε...

Για μένα φταιεί ο Ντούνγκα. Φτάσαμε στο σημείο που οι ομάδες χρειάζονται βοήθεια από τον πάγκο. Απαιτείται σωστό κοουτσάρισμα.

Ο Ντούνγκα τα έκανε όλα στραβα. Στο δεύτερο μέρος πετούσαν αετό. Δεν ρίσκαρε όσο έπρεπε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Γενικώς αργούσε να πάρει αποφάσεις.

Μου έβαλε και αυτόν τον ανεκδιήγητο παιχτη και δικιάωσε για μία ακόμη φορά όλους αυτούς που λέγανε ότι παίχτης Φελίπε Μέλο δεν υπάρχει.

Δεν φρέσκαρε την ομάδα. Ρε λακαμά Ντούνγκα δεν το έβλεπες από τον πάγκο; Μου φαίνεται ότι πίστευε ότι θα το γυρνούσε απλά και μόνο λόγω των εμπνέυσεων κάποιων παιχτών. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Μου δείχνει ότι η ομάδα δεν είναι δουλεμένη.

Δεν αρκεί η ποιότητα ως μονάδες. Το επιθυμητό είναι να υπάρχει ποιότητα ως σύνολο και σήμερα η Βραζιλία πετούσε αετό.

Σειρά έχει η Ουρουγουάη!