3/7/10

Αργεντινή - Γερμανία 0-4. Για πλάκα οι εκπληκτικοί Γερμανοί διέλυσαν τον θίασο του Ντιέγκο, που κοιμόταν στον πάγκο ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε. Με Παραγουάη ή Ισπανία στους "4".


 Στον σούπερ -χάρις στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων- τρίτο προημιτελικό που διεξήχθει στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" του Κέιπ Τάουν η Γερμανία παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας διέλυσε την αστεία Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα και προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός ακόμη παγκοσμίου κυπέλλου.
 Όντας Αργεντινόφιλος με έτσουξε ο διασυρμός αυτός της Αλμπισελέστε, όμως δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ σε αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική σχολή της Γερμανίας. Πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες προκρίσεις σε προημιτελικά και ημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων παγκοσμίως και που παρόλα αυτά σχεδόν ΠΟΤΕ δεν βρίσκεται μεταξύ των αρχικών μεγάλων φαβορί στοιχηματικά, σε αντίθεση με την Αγγλία για παράδειγμα, που ποτέ δεν φτάνει ψηλά, όμως σχεδόν κάθε φορά προσφέρεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί. Περίεργα πράγματα...

 Σε ακόμη ένα Μουντιάλ, η Γερμανία δεν ξεκίνησε ως φαβορί. Μάλιστα με απόντα τον Μίκαελ Μπάλακ αλλά και τους πιτσιρικάδες που επέλεξε ο Λεβ, τα πράγματα φαίνονταν δύσκολα για τη Νασιονάλμάνσαφτ. Όμως οι πιτσιρικάδες αυτοί βγάζουν μάτια, ειδικά οι Μίλερ, Οζίλ κάνουν μεγάλο Μουντιάλ και η Γερμανία βρίσκεται ήδη στους "4", για 3η σερί διοργάνωση, ρίχνοντας μάλιστα 4 γκολ σε Αγγλία και Αργεντινή!
 Από την άλλη η Αργεντινή έμεινε εκτός τετράδας για μία ακόμη φορά από το 1990 στην Ιταλία...

 Μόλις στο 3' ο Μίλερ με κεφαλιά έκανε το 0-1 και η Αργεντινή άργησε πολύ να συνέλεθει από αυτό το γκολ, βγαίνοντας μπροστά και πιέζοντας τους Γερμανούς μετά το 30'!
 Αλλά και πάλι, με τον Μέσι καλά κλεισμένο από... το κέντρο του γηπέδου, τον Ιγκουαΐν εκτός τόπου και χρόνου, τους Μάξι Ροντρίγκεζ και Ντι Μαρία ελάχιστα πράγματα και τον Τέβεζ μόνο να τρέχει και να προσπαθεί, η Αργεντινή έδειχνε απελπιστική εικόνα.
 Ο Μαραντόνα δεν έκανε καμία αλλαγή στο ημίχρονο (μάλλον δεν θα είδε κάτι άσχημο...) και στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Οι Νοτιοαμερικάνοι πίεζαν αλλά οι Γερμανοί ήταν καλοστημένοι και όχι μόνο δεν κινδύνευσαν σοβαρά, αλλά έφτασαν στο 0-2 στο 69' όταν μετά από υπέροχη ομαδική ενέργεια ο Κλόζε χρίστηκε σκόρερ. Τα πάντα τελείωσαν κάπου εκεί, με την Αργεντινή να μοιάζει ανίκανη να γυρίσει τέτοιο ματς, τον Μαραντόνα να κοιμάται βαθιά στον πάγκο και την Γερμανία να κάνει πια ότι θέλει στο γήπεδο παίζοντας χωρίς αντίπαλο.
 Στο 74' ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε εκπληκτική ατομική ενέργεια και εδωσε ωραία πάσα στον Φρίντριχ για το 0-3, ενώ ο Μίροσλαβ Κλόζε με το 2ο προσωπικό του γκολ στον αγώνα ολοκλήρωσε τον γερμανικό θρίαμβο στο 89' με το 0-4!

 Ο Κλόζε έφτασε τα 4 γκολ και πάει για 1ος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ έχει πλέον 14 γκολ σε Μουντιάλ, φτάνοντας τον Γκερτ Μίλερ στην 2η θέση, ενώ απέχει μόλις ένα από τον Ρονάλντο που είναι στην κορυφή με 15!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Αργεντινή (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι (70’ Παστόρε), Χάιντσε, Ντεμικέλις, Μπουρδίσο, Μασκεράνο, Ντι Μαρία (75’ Αγουέρο), Μάξι Ροντρίγκεζ, Τέβεζ, Μέσι, Ιγκουαΐν.

 Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (72’ Γιάνσεν), Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (77’ Κρόος), Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (84’ Τροχόφσκι).


 * Η Αργεντινή, όπως και η Βραζιλία άλλωστε, πλήρωσε την ανυπαρξία προπονητή. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών δυστυχώς από προπονητική δεν σκαμπάζει μία. Το καλό κλίμα που είχε δημιουργήσει δεν έφτανε για να κάνει Ομάδα ένα σύνολο από μεγάλα ονόματα όπως είναι η Αργεντινή, και τίποτα περισσότερο. 
 Η Γερμανία είναι ΟΜΑΔΑ, ενώ ο low profile προπονητής της προχωράει μεθοδικά, δίχως μεγάλα λόγια αλλά με πολύ δουλειά. Οι πιτσιρικάδες που επέλεξε τον δικαιώνουν απόλυτα, ειδικά ο Μίλερ και ο Οζίλ πάνε εξαιρετικά και η Νασιονάλμάνσαφτ παίζει με σύστημα, οργάνωση, πειθαρχία (όπως πάντα άλλωστε) και δίκαια φτάνει στους "4" για μία ακόμη φορά.

6 σχόλια:

Laplace είπε...

Καλησπερα φιλε
οπως το γραφεις: * Η Αργεντινή, όπως και η Βραζιλία άλλωστε, πλήρωσε την ανυπαρξία προπονητή.

ξενερωσα τελειως..κοιμηθηκε στον παγκο..ηταν 75' κ ακομα περιμενε..τι περιμενε δεν ξερω..
ελεος!

τρομερη η γερμανια..ελπιζω να μην το παρει(να το σηκωσει η ολλανδια)

KitsosMitsos είπε...

Το μόνο που με χάλασε ήταν η φάτσα της Μέρκελ να πανηγυρίζει. Όλα τα άλλα καλά :-)

KANTHAR0S είπε...

Η ανάρτηση και ειδικά η υποσημείωση είναι όλα τα λεφτά!

Ομάδα Αργεντινή δεν υπήρχε. Προπονητής Μαραντόνα δεν υπάρχει. Αντίθετα η Γερμανία φωνάζει παρών για μια ακόμη φορά.

Καλησπέρες!

Mike είπε...

Laplace ετσι ειναι δυστυχως..
Χωρις προπονητη ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. Τρανη αποδειξη Βραζιλια, Αργεντινη, οι μεγαλυτερες ομαδες!

Κι εγω Ολλανδια στηριζω πλεον, μετα τους αποκλεισμους Ιταλιας, Αργεντινης.

Mike είπε...

KitsoMitso πραγματικα η Μερκελ δεν αντεχεται..!
Για μενα οχι ολα καλα, μιας και υποστηριζω Αργεντινη...
Παντως την παραδεχομαι τη Γερμανια, δε νομιζω οτι μπορει καποιος ουδετερος να κανει αλλιως...

Mike είπε...

Κανθαρε, να εισαι καλα.

Νομιζω οτι καπως ετσι ειναι τα πραγματα. Εξω οι θιασοι, οι ανυπαρκτοι και τα μεγαλα ονοματα, στους "4" οι ΟΜΑΔΕΣ με ταλεντο, δουλεια, τακτικη και σωστη λειτουργια (Γερμανια, Ολλανδια, Ουρουγουαη).