27/6/10

Γερμανία - Αγγλία 4-1. Στο πλέον αναμενόμενο ματς των "16" οι Γερμανοί διέλυσαν τους τραγικούς Άγγλους, ενώ η ιστορία έπαιξε ακόμη ένα παιχνίδι με το ακυρωθέν γκολ της Αγγλίας!


 Στο πλέον αναμενόμενο ματς της φάσης των "16", στο "Φρι Στέιτ Στέιντιουμ" του Μπλουμφοντέιν η Γερμανία διέλυσε την Αγγλία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "8" του Μουντιάλ και το βράδυ θα μάθει τον αντίπαλό της από τον αγώνα Αργεντινή - Μεξικό.
 Προσωπικά αντιπαθώ τόσο τους Άγγλους όσο και τους Γερμανούς, αλλά ποδοσφαιρικά προτιμώ τα πάντσερ. Θεωρούσα πριν το ματς (το είχα γράψει κιόλας) ότι η Αγγλία ήταν οριακά το φαβορί εξαιτίας της απουσίας ενός ηγέτη από την πλευρά των Γερμανών. Από την μία έλειπε ο Μπάλακ κι απ' την άλλη υπάρχουν ο Τέρι, ο Τζέραρντ, ο Λάμπαρντ, ο Ρούνεϊ. Εκεί είχα ποντάρει στο σημερινό ματς...
 Φυσικά είχα επισημάνει ότι ένα πάγιο δεδομένο στο ποδόσφαιρο είναι ότι οι Γερμανοί απαγορεύεται να ξεγράφονται ανεξάρτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Και σήμερα, απέναντι στα διαφημισμένα ονόματα της ομάδας του Καπέλο, οι πιτσιρικάδες της Γερμανίας φάνηκαν πολύ περισσότερο, έπαιξαν σαν ΟΜΑΔΑ και έφτασαν δίκαια στον μεγάλο θρίαμβο, παρά τα -επίσης δίκαια- παράπονα των Άγγλων για τα λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Λάμπαρντ.
 Οι Άγγλοι οι οποίοι πλήρωσαν σε αυτή τη διοργάνωση την κάκιστη αμυντική λειτουργία τους, δέχτηκαν την πιο βαριά ήττα τους σε Μουντιάλ, ενώ είναι μόλις η 3η φορά που αποκλείονται πριν τα προημιτελικά σε 13 συμμετοχές! 

 Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν μακράν ότι καλύτερο έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ!
 Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά αλλά η Γερμανία προηγήθηκε στο 20' όταν από βολέ του Νόιερ η μπάλα πέρασε απ' όλη την -αλλού για αλλού- άμυνα των Άγγλων και ο Κλόζε ξέφυγε από την πίεση του Άπσον και με προβολή νίκησε τον Τζέιμς για το 1-0. Υπέροχη ενέργεια από τον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος έφτασε τα 2 γκολ σ' αυτό το Μουντιάλ και τα 12 συνολικά φτάνοντας τον Πελέ, ενώ 13 έχει ο Ζιστ Φοντέν, 14 ο Γκερτ Μίλερ και 15 ο Ρονάλντο!
 Στο 32' η άμυνα της Αγγλίας πρόδωσε ξανά τον Καπέλο και ο Μίλερ που πήρε ωραία πάσα απ' τον Κλόζε πέρασε ψύχραιμα στον Ποντόλσκι και ο τελευταίος έκανε το 2-0!
 Η Αγγλία βγήκε μπροστά και έδειξε ικανή να σκοράρει αλλά κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι με αυτή την άμυνα δεν θα έτρωγε κι άλλα γκολ! Στο 37' ο Τζέραρντ σέντραρε, ο Νόιερ έκανε κακή έξοδο και ο Άπσον με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ένα λεπτό μετά ο Λάμπαρντ με ωραίο πλασέ κρέμασε το Νόιερ κι έκανε το 2-2, όμως ο Ουρουγουανός διαιτητής και ακόμη χειρότερα ο επόπτης δεν είδαν ότι η μπάλα πέρασε ξεκάθαρα και κατά 1 μέτρο την γραμμή και δεν κατοχύρωσαν το γκολ της ισοφάρισης για τους Άγγλους. Ένα γκολ που ήδη συζητιέται και θα συζητιέται σίγουρα τα επόμενα χρόνια. Ένα γκολ με το οποίο η ιστορία 44 ολόκληρα χρόνια μετά τιμωρεί την Αγγλία. Τότε, στο Μουντιάλ της Αγγλίας το 1966 με γκολ που δεν πέρασε ποτέ την γραμμή οι Άγγλοι έπαιρναν το παγκόσμιο κύπελλο απέναντι στους Γερμανούς! Και σήμερα με γκολ που πέρασε καθαρά τη γραμμή αλλά δεν κατοχυρώνεται δεν ισοφαρίζουν και στη συνέχεια διασύρονται με 4-1 από τους Γερμανούς και αποκλείονται από το Μουντιάλ!

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν και πάλι ο Λάμπαρντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Αγγλία συνέχιζε να πιέζει αλλά η άμυνα πίσω ήταν για γέλια. Ο Καπέλο δεν έκανε τίποτα για αυτό και η Γερμανία χτύπησε με δύο σεμιναριακές αντεπιθέσεις, με τον Μίλερ στο 67' και το 70', έφτασε στο 4-1 και πήρε μία "ερεθιστική εκδίκηση", όπως αναφέρει η Bild!
 Ο Τζέραρντ έχασε τετ α τετ στο 80' και το τελικό αποτέλεσμα έστειλε την Γερμανία θριαμβεύτρια στους "8" και τη Αγγλία σπίτι της απογοητευμένη σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μερτσεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (83' Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Μίλερ (72' Τροχόφσκι), Κλόζε (72' Γκόμεζ).

 Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Ντεφόε (71' Χέσκεϊ), Ρούνεϊ.


 * Η Γερμανία ήταν ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης, ενώ η Αγγλία ήταν για τα μπάζα. Οι πιτσιρικάδες των Γερμανών παίζουν μπάλα ενώ τα μεγάλα ονόματα των Άγγλων δεν τράβηξαν καθόλου. Ο Ρούνεϊ έκανε ένα κάκιστο Μουντιάλ αλλά ακόμη χειρότεροι ήταν οι Τζέραρντ, Λάμπαρντ, οι οποίοι ως παίχτες κέντρου όφειλαν να τροφοδοτούν τον στράικερ της Μαν. Γιουνάιτετ. Πολύ λίγος και ο Τέρι που δεν μπόρεσε να διευθύνει την άμυνα της ομάδας του Καπέλο. Λίγα πράγματα και απ' τον αντικειμενικά μεγάλο προπονητή Φάμπιο Καπέλο που δεν βοήθησε με τα συστήματα και τις αλλαγές του.
 Απολύτως δίκαια η Γερμανία στους "8" και πάμε για Αργεντινή - Γερμανία, εκτός αν ο Μαραντόνα πάθει καμιά ζημιά απόψε...

 * Είπα ότι η Γερμανία πέρασε δίκαια και αυτό είναι αναμφισβήτο, όπως επίσης ότι καλύτερα για το ποδόσφαιρο που αποκλείστηκαν οι Άγγλοι. Άλλο αυτό όμως και άλλο το πεντακάθαρο γκολ που τους ακυρώθηκε. Με 2-2 στο ημίχρονο η ψυχολογία θα ήταν σαφώς με τους παίχτες της Αγγλίας στην επανάληψη και ίσως βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Κι επειδή πολλές φορές έχουμει δει παρόμοιες φάσεις κι έχουν αλλοιωθεί αποτελέσματα κατ' αυτές, θα πρέπει επιτέλους να βοηθήσει η τεχνολογία -και- το ποδόσφαιρο. Είτε με microchip στην μπάλα, είτε με την επιτόπια χρήση video θα πρέπει να σταματήσουν τέτοια διαιτητικά "εγκλήματα"...

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
συμφωνω απολυτα με το σχολιο σου..
τρομερη η γερμανια...ελπιζω η αργεντινη να καταφερει να την περασει..

Mike είπε...

Καλησπερα φιλε, κι εγω Αργεντινη θελω, αυτην υποστηριζω αλλωστε. Δεν ξεγραφω τους Γερμανους, που απ' τη μεση και μπροστα ειναι φωτια, αλλα νομιζω οτι η Αργεντινη αν βρεθει σε μεγαλη μερα δυσκολα αντιμετωπιζεται...