1/5/10

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3, το σήκωσαν μέσα στο Ρέντη οι Βασίλισσες!!


 Βραδιά Παναθηναϊκής περηφάνειας η σημερινή, από το πιο πετυχημένο τμήμα του τεράστιου Συλλόγου μας, μαζί με το αντρικό μπάσκετ, τα τελευταία χρόνια.
 Ο Αυτοκράτορας του γυναικείου βόλεϊ, Παναθηναϊκός, κέρδισε για πλάκα μέσα στο Ρέντη τον αιώνιο πελάτη, τον «σκούπισε» με 3-0 στις νίκες και μετά το κύπελλο κατέκτησε και το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν, φτάνοντας το 6ο συνεχόμενο και 22ο στην ιστορία του (7 Πανελλήνια και 15 Εθνικά πρωταθλήματα) και παράλληλα σημειώνοντας το 5ο νταμπλ τα τελευταία έξη χρόνια!

 Και το φετινό ήταν το πιο γλυκό απ' όλα. Γιατί φέτος για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός έπαιξε στους τελικούς με μειονέκτημα έδρας. Και παρ' όλα αυτά ο... δυνάστης του ελληνικού βόλεϊ κέρδισε τον «αιώνιο» αντίπαλό του μέσα στην έδρα του και μάλιστα δύο φορές κατακτώντας τον τίτλο με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφήνοντας στους... ανύπαρκτους τις δηλώσεις και τα όνειρα!

 Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου μάλιστα, ο οποίος παρεμπιμπτόντως, δυστυχώς ανακοίνωσε μετά το ματς την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό για οικογενειακούς λόγους, πήραν το αψονινό ματς... χωρίς να ιδρώσουν! Δια περιπάτου πήραν τα δύο πρώτα σετ, για να ακολουθήσει μια χαλαρότητα που επέτρεψε στις γηπεδούχες να μειώσουν σε 1-2 και να πάρουν το τέταρτο και πιο εντυπωσιακό σετ για το 1-3. Ένα σετ που οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τις πράσινες να ξεφεύγουν με 2 και πιο σπάνια με 3 (τρεις φορές όλες κι όλες, 14-17, 16-19, 17-20), αλλά να μη χάνουν το προβάδισμα μετά το 14-13, μέχρι το τελικό 26-28 και τους έξαλλους πανηγυρισμούς από τις Αμαζόνες!

 Και απόψε, σούπερ στο σκοράρισμα ήταν οι Ντουμιτρέσκου, Μόλναρ, για να ακολουθήσουν η Τομάσεβιτς, Χατζηνικολάου και φυσικά πολύ καλές ήταν η Μυλωνά στην υποδοχή και η Κουτουξίδου στο μοίρασμα του παιχνιδιού. Πολλά μπράβο βέβαια σε όλες τους για αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία τους, που μεγαλώνει τη δυναστεία του Παναθηναϊκού στο γυναικείο βόλεϊ!!

 Τα σετ: 20-25, 17-25, 25-20, 26-28.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:


 ΟΣΦΠ (Γ. Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 5π.(2 άσοι, 3/4 επ.), Τένεβα 14 (14/33 επ., 77% υπ.), Κόλεβα 17 (17/43 επ.), Χαντάβα 19 (1 άσος, 17/31 επ., 53% υπ., 1 μπλοκ), Νικολαΐδου 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Βλάχου (λ- 75% υπ.) / Χούντα.
 
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 3π. (1 άσος, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 21 (1 άσος, 20/31επ.), Μόλναρ 24 (22/34 επ., 71% υπ., 2 μπλοκ), Τομάσεβιτς 15 (1 άσος, 10/21επ., 62% υπ., 4 μπλοκ), Τζανακάκη 5 (3/9 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 12 (2 άσοι, 6/11 επ., 4 μπλοκ), Μυλωνά (λ- 75%) / Παπαγεωργίου 1, Χατζηνίκου 1 (1/2 επ.), Σαπαρέφσκα.


 * Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τάκης Φλώρος δήλωσε μετά το ματς: «Ο στόχος μας ήταν να ολοκληρώσουμε τη σειρά των τελικών στο τρίτο παιχνίδι και το πετύχαμε. Κλείσαμε τη χρονιά με πλήρη επιτυχία. Δυστυχώς, όμως,  δεν μπορώ συνεχίσω και τέταρτη σεζόν στον Παναθηναϊκό. Σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με υποχρεώνει να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη».

 * Απολαύστε τις τρομερές -για μία ακόμη φορά- δηλώσεις της τεράστιας αρχηγού, Ρούξι Ντουμιτρέσκου: «Είχαμε βάλει στόχο να σηκώσουμε μία φορά το πρωτάθλημα στην έδρα του Ολυμπιακού και το καταφέραμε. Τον τίτλο τον αφιερώνουμε στον φροντιστή μας και στον υπέροχο κόσμο του Παναθηναϊκού. Από όσο ξέρω η ιστορία γράφεται με τους τίτλους, που παίρνει μια ομάδα και όχι με το ποια θέση κατακτά στην κανονική περίοδο. Εδώ είμαστε εμείς και αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερες. Εμείς είμαστε περαστικές. Κάποια στιγμή θα αποχωρήσουμε. Ακόμη και τότε, ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος».

 Τρομερές κουβέντες από μία πραγματικά πολύ μεγάλη αρχηγό!!

 * Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

 * Κοριτσάρες ελάτε αύριο στη φιέστα στο ΟΑΚΑ!!!

 * Είναι φίνα τα κορίτσια!!!!

 * Οι κούπες είναι αμέτρητες Παναθηναϊκέ!!!

 * Και του χρόνου με το Ευρωπαϊκό!!!

 * Πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ Παντοτινέ!!!

 * Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάκη Φλώρο. Μας χάρισε πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια.
 Μακάρι να μην χρειαστεί τελικά να αποχωρήσει από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά υπάρχει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, στο οποίο ο προπονητής του Τριφυλλιού είχε αναφερθεί και στο παρελθόν και που φυσικά είναι λογικό να θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να μπορεί εύκολα να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του όποτε χρειαστεί.

1 σχόλιο:

Skouliki είπε...

μπραβο στα κοριτσια
κλαο μηνα !!