1/5/10

Ατλέτικο Μαδρίτης - Φούλαμ ο τελικός του Europa League που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στο Αμβούργο



Ατλέτικο Μαδρίτης - Φούλαμ λοιπόν θα είναι ο τελικός του Europa League στις 15 Μαΐου στην "HSH Nordbank Arena" του Αμβούργου.
 Το Αμβούργο που θα ήθελε να βρίσκεται στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στην έδρα του, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά αλλά έπεσε πάνω στην τρομερή φέτος Φούλαμ. Οι Άγγλοι φτάνοντας μέχρι τον τελικό έχουν ήδη πραγματοποιήσει μία εκπληκτική σεζόν και μένει να δούμε αν θα σηκώσουν και το τρόπαιο απέναντι στην σαφώς ανώτερη Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ισπανοί από την πλευρά τους να θυμίσω ότι στα προκριματικά του Champions League του καλοκαιριού απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό για να μπουν στους ομίλους και πολλοί βιάστηκαν να τη βγάλουν άσχετη, επειδή είχε ξεκινήσει χάλια στο ισπανικό πρωτάθλημα, βγάζοντας έτσι το μεγάλο κόμπεξ τους απέναντι στην Τριφυλλάρα. Φυσικά τώρα δεν ξέρουν που να κρυφτούν!


 Η Ατλέτικο λοιπόν μπήκε στους ομίλους του Champions League, όπου τα πήγε χάλια. Τσέλσι και Πόρτο έκαναν πάρτι, με τους Ισπανούς να βγαίνουν τελικά τρίτοι σε βάρος του ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο ισοβάθμισαν. Στο Europa League, η Ατλέτικο ξεκίνησε από την νοκ-άουτ φάση των "32". Απέκλεισε την Γαλατασαράι με ισοπαλία στη Μαδρίτη και "2" στις καθυστερήσεις στην Τουρκία. Στους "16" απέκλεισε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με δύο ισοπαλίες και τα εκτός έδρας γκολ, ενώ στους "8" βγήκε νικήτρια από τον ισπανικό εμφύλιο κόντρα στη Βαλένθια, και πάλι με δύο ισοπαλίες και τα ίδια σκορ: 0-0 εντός έδρας και 2-2 εκτός!
 Για να φτάσει στον προχθεσινό μεγάλο ημιτελικό με την Λίβερπουλ. Νίκη με 1-0 στο "Βιθέντε Καλντερόν" και γλυκιά ήττα με 2-1 στην παράταση του "Άνφιλντ" με το γκολ του Φορλάν. Το "Άνφιλντ" μπορεί να «κατηφόριζε» στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, αλλά η Ατλέτικο στάθηκε όρθια και πήρε δίκαια τη μεγάλη πρόκριση.



 Η Φούλαμ απ' την άλλη τρέλανε κόσμο με τη φετινή της πορεία, η οποία άρχισε από τα μακρινά play offs του Europa League!
 Πρώτος αντίπαλος η ρωσική Άμκαρ. Η Φούλαμ κέρδισε στο πρώτο ματς του Λονδίνου με 3-1, αλλά μικρές λεπτομέρειες στη ρεβάνς θα μπορούσαν να είχαν γράψει εντελώς διαφορετικά την ιστορία!
 Η Άμκαρ κέρδισε 1-0 αλλά έχασε ένα σωρό ευκαιρίες και κάλιστα να είχε ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και να απέκλειε την τωρινή φιναλίστ!
 Ήταν όμως και το μοναδικό ματς στο οποίο η Φούλαμ ήταν τυχερή. Γιατί σε όλη την μετέπειτα πορεία της έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας. Έχοντας ως μεγάλη δύναμη την έδρα της, το «Κρέιβεν Κότατζ», η Φούλαμ κέρδισε μέσα εκεί την Βασιλεία και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και έφερε ισοπαλία με τη Ρόμα. Εκτός, έχασε μόνο στη Ρώμη, δύσκολα, είχε ξεκινήσει με το "χ" στη Σόφια, ενώ το μεγάλο "2" στη Βασιλεία ουσιαστικά την έστειλε στους "32". Εκεί έκανε το πρώτο μεγάλο "μπαμ", αφού απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου, Σαχτάρ Ντόνετσκ, με νίκη στο Λονδίνο και "χ" στην Ουκρανία! Στους "16" ακολούθησε μία πραγματικά επική ανατροπή. Απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Γιουβέντους, οι Λονδρέζοι έχοντας ηττηθεί στο Τορίνο με 3-1, στη ρεβάνς, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2', γύρισαν το ματς και φτάνοντας στο εντυπωσιακό 4-1 διέλυσαν τη Γιούβε και πήραν πανηγυρική πρόκριση για τους "8". Επόμενος «άθλος» για τους Άγγλους ήταν ο αποκλεισμός της Βόλφσμπουργκ. Με δύο νίκες πέταξαν έξω και τους Γερμανούς δείχνοντας πλέον πραγματικά ασταμάτητοι. Για να φτάσουμε στον προχθεσινό ημιτελικό με το Αμβούργο. Μετά το 0-0 στη Γερμανία όλοι πλέον έχρισαν ως φαβορί για τον τελικό τη Φούλαμ. Το Αμβούργο που ήθελε πέρα από οτιδήποτε άλλο να φιλοξενήσει τον τελικό, προηγήθηκε στο Λονδίνο στο ημίχρονο με 0-1. Όμως η Φούλαμ πραγματοποιώντας ακόμη μία ανατροπή κέρδισε με 2-1 και απολύτως δίκαια και θριαμβευτικά έφτασε στον τελικό!


 * Πολλά μπράβο στη Φούλαμ για την εκπληκτική της πορεία μέχρι τον τελικό. Και καλό θα ήταν να παίρνουμε κανά παράδειγμα από τέτοιες περιπτώσεις και να σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση της αν δεν επιλέγαμε το ματς της Τρίπολης αντί εκείνου με τη Σταντάρ Λιέγης... Γιατί η εκπληκτική φετινή σεζόν θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη με μία παρουσία σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης...

 * Στον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στην Ισπανία έφτασε Γερμανική ομάδα και στο τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στην Γερμανία έφτασε Ισπανική!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: