28/4/10

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 60-80, πέτυχαν το ρεκόρ των 25 νικών - 1 ήττας στην κανονική περίοδο οι πράσινοι!


 Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για την κανονική περίοδο στην Α1 των ανδρών. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν από το Βενετόκλειο της Ρόδου επικρατώντας του τοπικού Κολοσσού με 80-60 και παράλληλα πέτυχαν τον μεγάλο τους στόχο φτάνοντας στο εκπληκτικό ρεκόρ των 25 νικών και 1 ήττας, εκείνης στο ΣΕΦ, στη κανονική περίοδο!
 Απόδοση που αποτελεί την κορυφαία στιγμή του Παναθηναϊκού στην Α1, που ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ του ΟΣΦΠ από πέρυσι όπου επίσης έκανε 25-1 με μοναδική ήττα στο ΟΑΚΑ. Βέβαια στο τέλος εμείς χαμογελάσαμε σηκώνοντας την κούπα του πρωταθλήματος, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος!
 Παράλληλα με το τρομερό 25-1, ο Παναθηναϊκός σημείωσε ακόμη μία πολύ μεγάλη επίδοση. Έφτασε τις 21 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, με την τελευταία του ήττα να είναι από τις 29 Νοεμβρίου του 2009 από τον ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ, για την 5η αγωνιστική!

 Ο Παναθηναϊκός σήμερα στην Ρόδο εμφανίστηκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πρώτα 20 λεπτά οι παίχτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν πολύ άστοχοι επιθετικά, ενώ ήταν και πολύ χαλαροί στην άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Κολοσσός να παίζει ελεύθερα (χωρίς βαθμολογικό κίνητρο) και να κάνει όσο μπορεί το παιχνίδι του, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 35-36 με το τρίποντο του Νίκολας στη λήξη του ημιχρόνου.
 Στο δεύτερο 20λεπτο όμως οι πρωταθλητές πάτησαν γκάζι. Έσφιξαν πολύ αμυντικά, πίεζαν πολύ τους γηπεδούχους, και στην επίθεση βρήκαν τις λύσεις που δεν είχαν στο α' ημίχρονο. Αφού έτρεξε ένα γρήγορο επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τελικό 60-80 και τη νίκη που του έδωσε το πολυπόθυτο 25-1, για το οποίο ο Δημήτρης Ιτούδης μιλούσε όλη την τελευταία εβδομάδα!

 Ο Κολοσσός από την πλευρά του τερμάτισε στην τιμητική 6η θέση, σημειώνοντας την καλύτερη πορεία της ιστορίας του.

 Τα δεκάλεπτα: 12-15, 35-36, 42-61, 60-80.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 4, Παντελιάδης 3, Αυγενικός, Δανάς, Ζάρας 8(2), Μανωλόπουλος 13(1), Ασημακόπουλος 5, Ντόζιερ 7, Παππάς 10(2), Τσάμης 4, Ληβισιάνος, Μοντς 6.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι, Τέπιτς 4, Σπανούλης 9(1), Περπέρογλου 9(1), Μπατίστ 7, Φώτσης 12(2), Γιασικεβίτσιους 7, Νίκολας 5, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 17, Καλάθης 6.


 * Η κανονική περίοδος τελείωσε, τα πλέι οφ αρχίζουν άμεσα. Το Σάββατο, πρωτομαγιά, ο 1ος Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον 8ο Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, με το δευτερο ματς να γίνεται στη Νέα Σμύρνη τη Δευτέρα. Η σειρά των προημιτελικών κρίνεται στις 2 νίκες. Αν χρειαστεί τρίτο ματς (πολύ δύσκολο) θα διεξαχθεί και πάλι στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη.

 * ΟΣΦΠ - Άρης, Μαρούσι - Κολοσσός και Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ τα άλλα τρία ζευγάρια.

4 σχόλια:

tzonakos είπε...

Ειπαμε, πάμε με φόρα !
Δεν μας σταματάει τίποτα !

Mike είπε...

Τερμα τα αστεια, ξεκινουν τα πλεϊ οφ. Μπορουμε να παμε τρενο μονο με νικες μεχρι τελος!

Unknown είπε...

Θα τα γαμήσουμε όλα. χεχεχεχε
Αν και ποδοσφαιρόφιλος, όσα περισσότερα μαζέψουμε τόσο καλύτερα.
Καλησπέρα Μάικ

Mike είπε...

bear παντου!!

Ολα πρασινα φετος!
Εχω ξαναπει πολλες φορες, ο Παναθηναϊκος δεν χωριζεται σε τμηματα, ειναι Ενιαιος!

Καλο βραδυ.