25/4/10

Κυπελλούχος Ελλάδας 2010 ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Άρη στον τελικό του ΟΑΚΑ. Το κάναμε το νταμπλ!!!




 Τα καταφέραμε!!! Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μία ονειρεμένη χρονιά. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του πιο αντρίκειου και δίκαιου μαζί με εκείνο του 2004 τα τελευταία 13 χρόνια, η ομαδάρα μας έφτασε και στην κατάκτηση του κυπέλλου για να πανηγυρίσουμε έτσι το νταμπλ, αλλά και να βάψουμε καταπράσινη τη φετινή σεζόν!



 Σε ένα καλό τελικό που όπως και αναμενόταν κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Άρη με 1-0 χάρις σε ένα τρομερό γκολ του Σεμπαστιάν Λέτο στο 63' και σήκωσε το κύπελλο hellas online μέσα στο ΟΑΚΑ, για να ολοκληρωθεί έτσι μία καταπράσινη και απολύτως πετυχημένη σεζόν με την κατάκτηση του νταμπλ!

 Χωρίς εκπλήξεις έστησε την ομάδα ο Νίκος Νιόπλιας. Ο "Κάρα" έμεινε στον πάγκο λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε τις τελευταίες μέρες, αν και καλά να ήταν νομίζω ότι πάλι θα ξεκινούσε ο Νίνης. Ο Κατσουράνης έπαιξε και πάλι στόπερ δίπλα στον Καντέ, ο Βύντρα δεξί μπακ και ο Σπυρόπουλος αριστερό, με τον Τζόρβα φυσικά στο τέρμα. Ο Σιμάο σε ρόλο κόφτη, με δίπλα του και σαφώς σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Νίνης έπαιξε στον άξονα, πίσω από τον προωθημένο Σισέ, ενώ κινούταν και από τα δεξιά όταν ο "Σάλπι" από θέση δεξιού εξτρέμ πήγαινε στην περιοχή. Αριστερό εξτρέμ ήταν ο χρυσός σκόρερ και MVP του τελικού, ο Λέτο.

 Ο Σεμπαστιάν Λέτο λοιπόν φυσικά και είναι ο MVP του Παναθηναϊκού και του τελικού. Πέραν του γκολ που μας έδωσε την κούπα ο Αργεντινός παιχταράς ανέλαβε πολλές επιθέσεις είτε από αριστερά είτε απ' τον άξονα και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Άρη. Με διαφορά ο πιο δραστήριος παίχτης του Παναθηναϊκού. Σας γαμάει ο Λέτο!!!

 Από κει και πέρα ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι έκανε ένας ακόμη παιχταράς. Ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Με πραγματικά ηγετική εμφάνιση κατατρόπωσε τους χαφ του Άρη, κρατούσε εκπληκτικά την μπάλα, μετέδιδε την ψυχραιμία στους συμπαίκτες του, μοίραζε σωστά το παιχνίδι, ένας πραγματικός αρχηγός, μία τεράστια μορφή!
 Και ο τρίτος κατά σειρά διακριθείς ήταν ο Σεντρίκ Καντέ. Ένας παίχτης που άκουσε ουκ ολίγα όταν ήρθε στην ομάδα, αφού βιαστήκαμε να τον κρίνουμε από τα πρώτα ματς. Παιχνίδι με παιχνίδι ο κεντρικός αμυντικός από το Μάλι έχει δέσει με την ομάδα και δείχνει ότι δεν είναι κακός παίχτης. Κάθε άλλο. Με τον περίφημο "βράχο" δίπλα του θα ανέβει ακόμη ένα επίπεδο πάνω. Σήμερα, με εξαίρεση την φάση του 2' όπου έχασε την κεφαλιά στην μεγάλη περιοχή, ήταν αλάνθαστος με πάρα πολλές καλές τοποθετήσεις και απομακρύνσεις είτε με το κεφάλι είτε με τα πόδια και μάλιστα βγήκε νικητής από αρκετές προσωπικές μονομαχίες.

 Κατά τ' άλλα ο Τζόρβας όποτε χρειάστηκε έδωσε το παρών με μια δυο καλές αποκρούσεις, ο Σπυρόπουλος με τον Βύντρα ήταν σε μέτρια βραδιά, ο "Κατσούρ" καθοδηγούσε από πίσω με την εμπειρία του, ο Νίνης έκανε δουλειά, αλλά έφαγε κλωτσιές, κουράστηκε και δίκαια αντικαταστήθηκε, ο Σιμάο έκοψε αρκετές φορές στο κέντρο και έτρεξε ως συνήθως, ο Σαλπιγγίδης ήταν ίσως ο πιο αρνητικός -και μάλλον στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού-, ο Σισέ επίσης βρέθηκε σε κακή βραδιά, δεν πήρε βέβαια και πολλές μπάλες.
 Όσο για τις αλλαγές, ο Καραγκούνης μπήκε ορεξάτος και βοήθησε επιθετικά αλλά και στα μαρκαρίσματα, ο Μαρίνος για το νεαρό της ηλικίας του και την ελάχιστη εμπειρία του τα πήγε μια χαρά, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε για 12-13' και δεν πρόλαβε να κάνει κάτι.

 Και φυσικά μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας. Ένας άνθρωπος που είχε ακούσει ουκ ολίγα, ξέσπασε με το τέλος του αγώνα και σαν μικρό παιδί έτρεξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει με τους παίχτες του.
 «Αν πάρουμε το κύπελλο θα λέτε ότι το πήρε ο Παναθηναϊκός, ενώ αν το χάσουμε θα λέτε ότι το πήρε ο Κούπερ απ' τον Νιόπλια» ήταν το παράπονο του τεχνικού των πρασίνων τις τελευταίες μέρες και νομίζω ότι δεν είχε κι άδικο...
 Και σήμερα ο Νίκος Νιόπλιας επικράτησε και στη μάχη των προπονητών του Έκτορ Κούπερ. Ενός προπονητή που δικαίως έχει χαρακτηριστεί loser, αφού φτάνει σε μεγάλους τελικούς και δεν καταφέρνει να σηκώσει κούπα!
 Ο Νιόπλιας λοιπόν έκανε σωστό στήσιμο της ομάδας και ακόμη έκανε σωστές αλλαγές στα κατάλληλα σημεία. Εσωτερική αλλαγή δεν χρειάστηκε να κάνει αφού όλοι έκαναν καλά την δουλειά τους, ενώ δεν υπήρχε ατομικό πρόβλημα από κάποιον παίχτη του Άρη. Αντίθετα ο Κούπερ, ενώ κι αυτός έστησε σωστά την δική του ομάδα δεν έκανε καλό κοουτσάρισμα. Άφησε αδικαιολόγητα μέσα στο παιχνίδι τον Μεριέμ, τον χειρότερο ίσως του αγώνα, μέχρι το 66' όταν κι έβαλε τον Χαβίτο, ενώ άργησε να ρισκάρει βάζοντας τον Αντού στο 83'. Επίσης τελείωσε το ματς με τον Κάμπορα, τον αμέσως χειρότερο μετά τον Μεριέμ, που στη θέση του θα μπορούσε να βάλει τον Τζόνσον.

 Ο Νιόπλιας λοιπόν επικράτησε του Κούπερ, ο Παναθηναϊκός του Άρη και η Τριφυλλάρα έφτασε στο νταμπλ που τόσο πολύ θέλαμε όλοι μας, για το οποίο τόσο πολύ αγωνιστήκαμε όλοι από εκείνη την 13η Απριλίου του 2008..!

 Οι συνθέσεις του τελικού:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας) 4-2-3-1: Τζόρβας, Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (65' Μαρίνος), Σαλπιγγίδης (62' Καραγκούνης), Λέτο (79' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

 Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ) 4-4-2: Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Νασούτι, Πρίττας, Νάφτι (74' Φερνάντεζ), Κάλβο (83' Αντού), Μεριέμ (66' Χαβίτο) Κόκε, Κάμπορα.

 * Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

 * Δεν θα πάρεις κύπελλο ποτέ, αρειανέ αρειανέ!

 * Η Πράσινη Αυτοκρατορία τώρα χτίζεται. Με συνεχή δουλειά, 2-3 προσθήκες μόνο (11άδας) το καλοκαίρι, ενωμένη και δυνατή διοίκηση και φυσικά τον κόσμο δίπλα στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα να φτάσει εκεί που τον ονειρευόμαστε!

 * Το κύπελλο είναι αφιερωμένο και στον Ανδρέα Καραπίττα, το νεαρό αγγελούδι που έφυγε απ' τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, προλαβαίνοντας λίγες ώρες πριν να δει από κοντά το ίνδαλμά του, Σωτήρη Νίνη. Καλό σου ταξίδι Ανδρέα...

 * Με αυτό το κύπελλο ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 17 (σε 29 τελικούς), ενώ έχει 20 πρωταθλήματα και 8 νταμπλ!!

 * Δύο κούπες φέτος για τον Παναθηναϊκό που έλειπαν από την ομάδα, αλλά κυρίως από δύο παιδιά, τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, πραγματικά μεγάλους ποδοσφαιριστές και οπαδούς του Παναθηναϊκού, που έπαιξαν στο εξωτερικό σε ιστορικούς συλλογους και σήκωσαν Euro με την Εθνική Ελλάδος. Και ειδικά ο "Κάρα" που έπαιξε και τόσα χρόνια στην ομάδα ήταν κρίμα να μην πανηγυρίσει κάποιον τίτλο!
 Και φυσικά μεγάλη στιγμή και δικαίωση αποτελεί η κατάκτηση του νταμπλ και για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στα 32 του ήρθε στην Ελλάδα και πολλοί βιάστηκαν να τον «τελιώσουν». Αυτός όμως ο τεράστιος ποδοσφαιριστής και υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου έδωσε τις δικές του απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, όπου και φυσικά είναι από τους MVP του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν και πιστώνεται σε αυτόν σε μεγάλο βαθμό το νταμπλ, που κι ο ίδιος ήθελε πάρα πολύ.

 * Οι βάσεις μπήκαν, το νταμπλ ήρθε και πάνω σε αυτή τη χρονιά θα χτίσουμε την Γιγάντωση του Παναθηναϊκού!!!

8 σχόλια:

Laplace είπε...

Τελεια βραδια!με 4-5 προσθηκες του χρονου να εκτοξευτουμε!
καλο βραδυ Mike!

Mike είπε...

Ακριβως. 2-3 θελει ενδεκαδατους και 2-3 ακομη για ροστερ σε περιπτωση που φυγουν πολλοι..

Και θα ειμαστε ετοιμοι για μεγαλα πραγματα!
Καλο βραδυ.

KANTHAR0S είπε...

Κερδισε η πιο ποιοτικη ομαδα. Τίποτα λίγοτερο, τίποτα περισσότερο.

Unknown είπε...

Ετσι Μάικ!!
Ακόμα δεν έχω κοιμηθεί από την χαρά!!

Mike είπε...

Κανθαρε καπως ετσι ειναι, απλα αναφερθηκα στον Νιοπλια γιατι η αληθεια ειναι πως δεχθηκε λιγο αδικη επιθεση απο ολους μας και κυριως απ' τον Τυπο.

Mike είπε...

bear ενταξει, να κρατησουμε ομως μερικες δυναμεις για την απονομη του πρωταθληματος και την φιεστα της Κυριακης στη Λεωφορο!!

Skouliki είπε...

mpravo παιδια !!!
αν και ο αρης το ηθελε πολυ αλλα !!
αξια το πηρατε

Mike είπε...

Ευχαριστουμε :p