27/4/10

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3, μπρέικ τίτλου με το καλημέρα στους τελικούς!!!


 Η στιγμή που περιμέναμε από την αρχή της σεζόν. Από την 1η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος και την κόκκινη αλητεία στο Ρέντη, όπου πανηγύριζαν στο μπουρδελολίμανο σαν τρελοί που μας κέρδισαν τις... έφηβες, ζούσαμε για απόψε. Για την ώρα δηλαδή των τελικών με τον «αιώνιο πελάτη» και το μπρέικ τίτλου στο Ρέντη ή ακόμη περισσότερο το σήκωμα της κούπας εκεί μέσα!

 Για την ώρα έγινε το πρώτο, αν και κάνοντας το 2-0 την Πέμτπη στο Μετς μπορεί να πραγματοποιηθεί και το 2ο σενάριο! Ο Παναθηναϊκός λοιπόν με πραγματική καρδιά πρωταθλητή, αν και «εξαφανισμένος» στα πρώτα δύο σετ, γύρισε με ακόμη μία εκπληκτική ανατροπή το ματς, άλωσε το «Μελίνα Μερκούρη» και έκανε για μία ακόμη φορά μετά τον τελικό κυπέλλου στο Ρέθυμνο, τον Νικολάκη, τις ερυθρόλευκες και τους... 60 «πιστούς» να χάσουν τον ύπνο τους!

 Τι κι αν στα 2 πρώτα σετ δεν υπήρχαμε στο τάραφλεξ του Ρέντη; Τι κι αν μοιάζαμε υπνωτισμένοι; Τι κι αν η Μόλναρ έπαιζε μόνη της χωρίς καμία βοήθεια από τα άλλα μεγάλα μας ατού; Τι κι αν παρόλο που είχαμε καλά ποσοστά στην υποδοχή ήμασταν κάκιστοι σε άμυνα και επίθεση; Τι κι αν όλα αυτά συνετέλεσαν στο να προηγηθεί ο Ολυμπιακός με 2-0 σετ σχετικά εύκολα εκμεταλλευόμενος τα πολλά δικά μας λάθη, την μεγάλη του υπεροχή στο μπλοκ και την εξαιρετική του υποδοχή μετά από δικές μας κακές επιθέσεις;

 25-17 έληξε το πρώτο σετ πανεύκολα για τις γηπεδούχες με τις πράσινες απλά να παρακολουθούν. Στο δεύτερο σετ άλλαξε ελαφρώς η εικόνα, με τον Ολυμπιακό να προηγείται ξανά με μεγάλη διαφορά, αλλά τον Παναθηναϊκό να αντιδράει προς το τέλος, μαζεύοντας το σκορ για το 25-22 και το 2-0 υπέρ των ερυθρολεύκων.

 Και κάπου εκεί, με τα περιθώρια να έχουν στενέψει καλά για τον Τάκη Φλώρο και τους πράσινους κορίτσαρους, στο τρίτο σετ, δίχως αύριο για τις αμαζόνες, οι πρωταθλήτριες φώναξαν παρών. Η Μόλναρ δεν έπαιζε πια μόνη της, με τις Ντουμιτρέσκου και Χατζηνικολάου να ανεβάζουν κατακόρυφα τα ποσοστά τους στο σκοράρισμα, τη στιγμή που από τις γηπεδούχες έπαιζε μόνη της η Κόλεβα με κάποιες βοήθειες από την Τένεβα. Η Μυλωνά εξακολουθούσε να βγάζει άμυνες και η Τομάσεβιτς ανέβασε πολύ την υποδοχή των φιλοξενούμενων. 1-3, 4-8, 5-10, 6-13, 7-16 με τη διαφορά συνεχώς να ανεβαίνει μέχρι το 18-25 για το 1-2 στα σετ.
 Ο Παναθηναϊκός είχε επιστρέψει για τα καλά. Στο ίδιο ανεβασμένο ρυθμό συνέχισαν τα κορίτσια και στο τέταρτο σετ. 2-5, 5-8, 12-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και 12-17 με ακόμη ένα μπλοκ για να γείρει η πλάστιγγα για τα καλά, μέχρι το 21-25 για το 2-2.

Με την ισοφάριση φαινόταν βλέποντας το ματς (Novasports 1) ότι θα γίνει η ολοκληρωτική ανατροπή. Με το βόλεϊ να είναι κατά πολύ άθλημα ψυχολογίας και ειδικά στις γυναίκες η ψυχολογία να μετράει περισσότερο, ο Παναθηναϊκός με την Κουτουξίδου στο σέρβις ξεκίνησε στο τάι μπρέικ με ένα εκπληκτικό 0-4!
 Στο 4-8 άλλαξαν πλευρές, η διαφορά μεγάλωσε αντί να μειωθεί και το άνετο 8-15 έφερε την μεγάλη, Παναθηναϊκή ανατροπή για το 2-3 στα σετ, το μπρέικ τίτλου στο πρώτο κι όλας τελικό, το 0-1 στις νίκες και τον Αυτοκράτορα -και- του γυναικείου βόλεϊ Παναθηναϊκό να κάνει το πρώτο, μεγάλο βήμα για την κατάκτηση ενός από τα πλέον μάγκικα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, για το 6ο συνεχόμενο και παράλληλα για να φτάσει στο φετινό νταμπλ!

 Σούπερ ματς από την Μόλναρ με 24 πόντους, εντυπωσιακό ανέβασμα από το 3ο σετ και μετά οι Ντουμιτρέσκου, Χατζηνικολάου με 16 πόντους έκαστη. Σούπερ και οι Μυλωνά, Τζανακάκη αμυντικά, αλλά και η Κουτουξίδου σαν πασαδόρος.

 Τα σετ: 25-17, 25-22, 18-25, 21-25, 8-15.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


 ΟΣΦΠ(Γ. Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 3π.(2 άσοι, 1/3 επ.), Τένεβα 19 (1 άσος, 13/29 επ., 64% υπ., 5 μπλοκ), Κόλεβα 26 (3 άσοι, 22/48 επ., 1 μπλοκ), Χαντάβα 7 (6/25 επ., 55% υπ., 1 μπλοκ), Νικολαΐδου 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ), Νικούλη 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ), Βλάχου (λ- 68% υπ.) / Χούντα.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 2π. (2 άσοι), Ντουμιτρέσκου 16 (2 15/33επ., 1 μπλοκ), Μόλναρ 24  (20/35 επ., 58% υπ., 4 μπλοκ), Τομάσεβιτς 11 (9/29επ., 61% υπ., 2 μπλοκ), Τζανακάκη 9 (7/14 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 16 (1 άσος, 11/18 επ., 4 μπλοκ), Μυλωνά (λ- 67%) / Παπαγεωργίου,  
Χατζηνίκου, Σαπαρέφσκα.

 * Την Πέμπτη λοιπόν στις 20:00 στο Μετς είναι το 2ο ματς, με τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 3. Υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί, να αποθεώσουμε τους κορίτσαρους και να τις σπρώξουμε στο 2-0 που θα μας φέρει μια ανάσα από τον τίτλο.

 * Πότε;;; Ποτέ!!!!
   Ποτέ δεν θα κοιτάξετε στα μάτια τον Αυτοκράτορα!!

 * Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!

 * Μόνο εμείς τέτοιες ανατροπές. Κανείς άλλος!!!

 * Είναι φίνα τα κορίτσια!!!!

 * Την Πέμπτη ΟΛΟΙ Μετς, να μην λείπει κανείς!!!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μιας και ήρθα ως εδώ. Αντε να σου πω μια καλησπέρα Μάικ.

Μακάρι να πάνε καλά τα κορίτσια μας.
Φιλιά Πολλά!!

Mike είπε...

Σιγουρα θα πανε, αλλα περιμενουν και την στηριξη του κοσμου, εστω και την τελευταια στιγμη...

Καλο βραδυ.