24/3/10

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1


 Στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου hellas online ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ με 3-1 στο ΟΑΚΑ και έκανε το πρώτο, σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό και παράλληλα ακόμη ένα βήμα προς το νταμπλ. Μάλιστα αν οι πράσινοι ήταν πιο προσεκτικοί στο τέλος, όπου δέχτηκαν το γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, με το 3-0 θα ήταν ήδη στον τελικό.
 Αν και θεωρώ ότι και με το 3-1 πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να μην πάρουμε την πρόκριση μέσα στα Γιάννενα.

 Ο Νιόπλιας, έχοντας απ' τη μία το πρόβλημα με τις πολλές απουσίες και από την άλλη τον... τελικό του πρωταθλήματος την Κυριακή στο Περιστέρι, αλλά κυρίως ψάχνοντας ένα σκορ πρόκρισης απ' το πρώτο ματς, δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Συγκεκριμένα, ο Γκάμπριελ ξεκίνησε αντί του Σεϊταρίδη και ο Νίνης αντί του Λέτο. Οι υπόλοιποι 9 ήταν οι ίδιοι που έπαιξαν και στο ντέρμπι, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστούν και κόντρα στον Ατρόμητο.

 Ο Παναθηναϊκός εμφανώς πεσμένος ψυχολογικά από την ήττα της Κυριακής ξεκίνησε μουδιασμένος τον αγώνα. Προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κώτσιου στο 14' αλλά εξακολούθησε να είναι υποτονικός. Ο Νίνης, ο καλύτερος του γηπέδου, εκμεταλλευόμενος την κακή απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενουμένων (και πάλι ο Κώτσιος), μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου.
 Στην επανάληψη, ο Λέτο μπήκε ορεξάτος στο ματς, όπως και ο Κλέιτον, αντί των Καραγκούνη, Νίνη.
 Ο Αργεντινός δημιούργησε κάποιες φάσεις, τελικά όμως ο Βύντρα κέρδισε πέναλτι, ο Σισέ (που είχε και δοκάρι νωρίτερα) ψάχνοντας φανερά ένα γκολ ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε, πήρε όμως το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 3-0 στο 84'. Ωστόσο ο ΠΑΣ στις καθυστερήσεις σκόραρε με τον αρχηγό του, τον Κούσα, με κεφαλιά από κοντά, με το κλασικό φετινό ερώτημα για τον Παναθηναϊκό: "πού ήταν η άμυνα";
 Είπαμε, λίγη υπομονή ακόμα, να πάρουμε το νταμπλ και το καλοκαίρι να γίνει ο σωστός προγραμματισμός.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Γκάμπριελ (81' Μπιάρσμιρ), Βύντρα, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (59' Λέτο), Νίνης (66' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

  ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Κώτσιος, Κούσας, Στάθης (68' Κανακούδης), Βάντερσον, Ανδράλας, Κασναφέρης, Αράς, Ντιμπαλά, Μιχαλόπουλος (46' Μπουχάν/60' λ.τρ. Τζάνης), Κοντογουλίδης.

 * Περίπου 6000 οπαδοί βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

 * Πρωτάθλημα κια Κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Μην βιαζόμαστε, υπομονή και ψυχραιμία.
Τωρα να μη χάσουν 2-0 στα Γιάννενα κι αποκλειστούν και ενα καλό ματς στο Περιστέρι και όλα θα πάνε καλά !

Mike είπε...

Αδερφε με τοσα που εχουμε δει απο αυτους δεν εχεις αδικο...
Προεχει το ματς της Κυριακης, που δεν θα ηταν υπερβολη εαν ελεγα, πως προκειται για το σημαντικοτερο ματς της ομαδας μας εδω και πολλα χρονια!

Καλο βραδυ.