27/3/10

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός, 3-2 σετ τον ΟΣΦΠ!


 Μετά από έναν εκπληκτικό τελικό, που διεξήχθει στο Τροκαντερό και θύμισε σε πολλά τον αντίστοιχο περσινό, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-2 σετ τον ΟΣΦΠ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο βόλεϊ, ενώ έχει και το πάνω χέρι για το πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο.
  Παράλληλα οι πράσινοι πήραν εκδίκηση από τον "αιώνιο αντίπαλό" τους, για τον περσινό χαμένο τελικό, που είχε διεξαχθεί επίσης στο κλειστό του "Τάε κβο Ντο", με θεατές μαθητές, όπως και σήμερα και ο οποίος είχε κριθεί επίσης στο τάι μπρέικ!

 Σήμερα, αν και βρέθηκε πίσω με 0-1 και 1-2 στα σετ, ο Παναθηναϊκός με τεράστια ψυχικά αποθέματα, με αυτή την μοναδική Παναθηναϊκή ψυχή, γύρισε το ματς ισοφαρίζοντας δυο φορές. Αλλά ακόμη και στο τάι μπρέικ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0, ενώ έφτασε και σε τρία ματς μπολ, πριν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να ισοφαρίσει εκ νέου και με το πρώτο δικό του ματς μπολ, να φτάσει στην κατάκτηση του 5ου σετ (18-16) και κατ' επέκταση, του κυπέλλου Ελλάδος!

 Το πρώτο σετ ο Ολυμπιακός το πήρε σχετικά εύκολα με 25-20, έχοντας το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα. Με τον ίδιο εύκολο τρόπο ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο σετ, κατακτώντας το με 25-22.
 Το τρίτο σετ ήταν συναρπαστικό. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 13-6. Ο Παναθηναϊκός όμως έκανε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 8-2, με το οποίο μείωσε στον πόντο, 15-14! Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τη διαφορά να πηγαίνει στο -5 (23-18), για το τελικό 25-22 και το 2-1 στα σετ για τον ΟΣΦΠ.
 Στο τέταρτο σετ, το οποίο οι πράσινοι έπρεπε να πάρουν για να μείνουν στη διεκδίκηση του κυπέλλου, μίλησε η περήφανη πράσινη καρδιά! Ένα γρήγορο σχετικά +6 (14-8) έθεσε τις βάσεις για το 2-2 στα σετ, κάτι που πραγματοποιήθηκε, με το τελικό 25-23 να διαγράφεται χάρις στην υπεροχή των Σαμικά και Αγκάμεζ (ψηφίστηκε MVP του τελικού) έναντι του μονοδιάστατου παιχνιδιού του Ολυμπιακού, που ως συνήθως έπαιζε αποκλειστικά με Μίλκοβιτς (κατά τα άλλα σούπερ ματς από τον Σέρβο).
 Στο τάι μπρέικ, το 3-0 και 5-2 δεν πτόησε τον Παναθηναϊκό, που με πραγματική ψυχή πρωταθλητή, άντεξε σε τρία ματς μπολ του ΟΣΦΠ, προσπέρασε με 17-16 και αμέσως έκανε το 18-16 με μπλοκ του μεγάλου αρχηγού, Σωτήρη Πανταλέοντα, ο οποίος έδωσε τα πάντα σε αυτό το ματς!
 
 Θα ήταν άδικο πάντως να ψάξουμε για παίχτες που ξεχώρισαν, αφού όλοι τους παίξανε με μεγάλο πάθος, για ένα κύπελλο που τόσο πολύ ήθελαν και θέλαμε όλοι μας. Για έναν τίτλο, που τα τελευταία χρόνια έλειπε από τον Παναθηναϊκό και ο οποίος θέτει τις βάσεις για νέα Πράσινη Αυτοκρατορία και στο βόλεϊ!

 ΟΣΦΠ - Παναθηναϊκός 2-3

 Τα σετ: 25-20, 22-25, 25-22, 23-25, 16-18

  * Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του μέλους του Δ.Σ της ΕΟΠΕ Δημήτρη Λιοσάτου.

  * Το πρώτο κύπελλο του Καζάζη!
  Το 2004 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σήμερα ο Στέλιος Καζάζης, επιστρέφοντας στο «Τριφύλλι» το οδήγησε σε έναν ακόμα τίτλο, αυτό του Κυπέλλου. Ένα Κύπελλο που έλειπε από την συλλογή του ως προπονητής, καθώς ως παίκτης έχει κατακτήσει τέσσερα.

 *  Πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ!!!!

 *  Το έχουμε ξαναπεί. Φέτος είναι ΟΛΑ Πράσινα! Μετά τα κύπελλα στο βόλεϊ, ανδρών και γυναικών, θα ακολουθήσουν και τα πρωταθλήματα, ενώ σειρά παίρνουν τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ! 
 Και οι γαύροι θα μείνουν με τη χαρά στο... πόλο!

 * Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ Παντοτινέ!!!!!

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Ματσάρα ! Κορυφαίο παιχνίδι !
Και στο τέλος πράσινο το Κύπελλο !

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε Mike
πολυ καλος αγωνας,δικαιος νικητης ο Παο μας!
με την νικη σημερα!

Mike είπε...

tzonako, Laplace καλησπερες

Ματσαρα εγινε πραγματικα, το σηκωσαμε με σουπερ ανατροπη και καταθεση ψυχης. Αυτος ειναι ο ΠΑΟ που ονειρευομαστε!

Μακαρι να συνεχιστουν τα πανηγυρια και σημερα και στο τελος της χρονιας να πανηγυριζουμε ΠΑΝΤΟΥ!