22/3/10

Ο Παναθηναϊκός παίρνει νταμπλ, αλλά χάνει δύο φορές από Αυτόν τον ΟΣΦΠ... Γιατί ρε μάγκες;;


 Στο μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό με 0-1 και την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έχανε μέσα στην Τούμπα από την ΑΕΚ με επίσης 0-1, κάτι που αφήνει τη διαφορά ΠΑΟ - ΠΑΟΚ στους 5 βαθμούς, ενώ ο ΟΣΦΠ ξαναπέρασε 2ος, στο +1 από τον Δικέφαλο του Βορρά και -4 απ' το Τριφύλλι.
 Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, ο Παναθηναϊκός είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό πρωταθλητής. Και ακόμη καλύτερα, αν όλα πάνε κατευχήν, θα κάνουμε το νταμπλ, στο οποίο θα χτίσουμε την Αυτοκρατορία των επόμενων χρόνων, τον Παναθηναϊκό που όλοι ονειρευόμαστε.

 Που δυστυχώς όμως δεν είδαμε -ούτε- απόψε. Για το πρωτάθλημα είχαμε πει πολλές φορές πως έχει τελειώσει και ότι το σημερινό ντέρμπι βαθμολογικά δεν είχε μεγάλη σημασία. Η νίκη παρόλα αυτά ήταν επιτακτική. Γιατί με μία νίκη στο ντέρμπι δηλώνεις πραγματικά Παρών και έτοιμος να διαδεχθείς τον μέχρι πρότινος πρωταθλητή, στο θρόνο. Γιατί με νίκη στο ντέρμπι αποδεικνύεις ότι είσαι καλύτερος και μόνο με νίκη τελειώνεις οριστικά τον "χειρότερο ΟΣΦΠ της δεκαετίας".
 Τώρα όμως τους δίνουμε κάθε δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι, αφού μας κερδίσανε δυο φορές, αυτοί μόνοι τους χάνουν το πρωτάθλημα...

 Βέβαια εγώ να πω εδώ, ότι το πρωτάθλημα παίζεται σε 30 αγωνιστικές και όχι σε 2 ή 4 ματς και άρα σε βάθος 30 αγώνων, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, έπαιξε καλύτερα, μάζεψε περισσότερους βαθμούς και άρα είναι ΔΙΚΑΙΟΣ πρωταθλητής.

 Σήμερα όμως δεν τα κατάφερε. Ναι, ήμασταν πολύ καλύτεροι και Ναι, ήμασταν πολύ άτυχοι ή καλύτερα, αυτοί ήταν απίστευτα κωλόφαρδοι. Μέχρι το 0-1, ο Παναθηναϊκός είχε 2 δοκάρια, τετ α τετ, κεφαλιές και κανά δυο σουτ μακρινά για να ανοίξει το σκορ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία καλή στιγμή με τον Ντάτολο! Μετά το 0-1 είχαμε και τρίτο δοκάρι, αλλά μετά το 0-1, για να είμαστε δίκαιοι και ο Ολυμπιακός είχε πια φάσεις για περισσότερα γκολ.

 Όμως με συγχωρείτε αλλά προσωπικά ΔΕΝ μπορώ να σταθώ στην τύχη/ατυχία. Δεν μπορώ να τα ρίξω όλα στην τύχη. Ο Παναθηναϊκός έχασε 2η φορά από το πτώμα του Ολυμπιακού και ο Νιόπλιας συγκεκριμένα δεν έχει πάρει ακόμη ντέρμπι: Ισοπαλία με ΑΕΚ και ήττα από ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, ισοπαλία με Άρη και ήττα από ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη!

 Νιόπλιας και παίχτες καταφέρανε για ακόμη μία φορά να ξενερώσουν 65000 οπαδούς. Που έκαναν sold out σε 8 ώρες (μέγα ρεκόρ!), που ήταν μέσα στο ΟΑΚΑ μία ώρα(!) πριν τη σέντρα του αγώνα, που έχουν δεχτεί πολλά κρύα ντουζ καθόλη τη σεζόν, που όμως δεν σταμάτησαν να στηρίζουν αυτή την ομάδα, βρισκόμενοι δίπλα της όπου κι αν αγωνιζόταν.
 Θα πρέπει να ντρέπεστε ΟΛΟΙ σας, που για μία ακόμη φορά πικρένετε αυτό τον υπέροχο κόσμο. Δεν πήρατε ένα ματς, στο οποίο οφείλατε να δώσετε απαντήσεις και αποδείξεις. Όλη τη σεζόν έχουμε κουραστεί από τα λόγια σας, τις συνεντεύξεις και τις υποσχέσεις σας. Και δυστυχώς πολύ λίγα από αυτά τα κάνατε πράξεις.
 Χάσατε ένα ματς, όπου τα ΠΑΝΤΑ ήταν με το μέρος σας. Η βαθμολογία, η ψυχολογία, η έδρα, το διαφαινόμενο νταμπλ, και 65000 οπαδοί που δεν σας άφησαν στιγμή φέτος. Και παράλληλα, ο αντίπαλος έχει τα χάλια του, παίχτες που δεν βγάζουν 90λεπτα, υπηρεσιακό προπονητή. Όλα μαζί σας. Και τί κάνατε; Τα σκατώσατε για μία ακόμη φορά. Να θυμίσω μόνο ότι θυσιάστηκε η ευκαιρία για Ευρωπαϊκή διάκριση για δύο ματς. Της Τρίπολης και το σημερινό. Και ΔΕΝ το πήρατε. Άρα πήγε τσάμπα και η Ευρώπη... Ίσως απλά να ΜΗΝ μπορείτε. Κάποιοι από σας. Βγείτε να το πείτε και ας πάτε στην ευχή, για να βρούμε και μεις την ηρεμία μας.

 Πρέπει νομίζω να δούμε κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Ο αγαπημένος σε όλους μας Καραγκούνης ΔΕΝ μπορεί άλλο. Τί να κάνουμε δηλαδή. Τα χρόνια πέρασαν και του χρόνου ο "Τυπάρας" θα είναι μόνο για το ρόστερ. Παίχτες όπως Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Μπιάρμσιρ, Σαριέγκι, Κλέιτον, Πετρόπουλος και κατά δεύτερο λόγο Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Καντέ, Ρουκάβινα ίσως να ΜΗΝ κάνουν για τον Παναθηναϊκό και την βαριά φανέλα του μεγαλύτερου Ελληνικού Συλλόγου.
 Για πολλοστή φορά θα πω ότι η πρώτη μεταγραφή που επιβάλλεται να γίνει είναι ενός ή δύο κεντρικών αμυντικών. ΜΕΤΑ ας φέρουν όσους άλλους Σισέ θέλουν. Αλλά πρώτα σέντερ μπακ.
 Και για να πάμε στον Νίκο Νιόπλια. Να τον ευχαριστήσουμε πολλές φορές για όσα έχει προσφέρει στον Σύλλογο σα παίχτης, αλλά σαν προπονητής ΔΕΝ κάνει ρε παιδιά. Έχουμε βαρεθεί τόσα χρόνια να έρχεται στην Παιανία ο κάθε ρούκι προπονητής να κάνει το "αγροτικό" του. Έλεος...
 Είναι πολύ λίγος, ενώ θα ξανατονίσω το γεγονός ότι ΔΕΝ πήρε ούτε ένα ντέρμπι. Αντίθετα, ο Χενκ Τεν Κάτε σε όλα τα ντέρμπι που έπαιξε στον ενάμιση χρόνο έχασε μόνο ένα...

 Δεν ξέρω, ίσως με την απομάκρυνση του Ολλανδού να προλάβαμε δυσάρεστες καταστάσεις. Πάντως ο Νιόπλιας νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως ΔΕΝ κάνει για προπονητής του Παναθηναϊκού.
 Ας αναλάβουν ορισμένοι τις ευθύνες τους επιτέλους. Κύριε Νικόλα Πατέρα σε στηρίξαμε από την αρχή και εξακολουθούμε να το κάνουμε. Μην μας λες όμως ότι δεν χρειαζόμαστε αμυντικούς, μην μας φέρνεις τον Νιόπλια για προπονητή, μην κάνει γραφικές δηλώσεις.

 Παίρνουμε το νταμπλ, αλλά για μένα αδέλφια η χρονιά είναι αποτυχημένη. Δύο ήττες από ΟΣΦΠ και αποκλεισμός στο Europa League από Σταντάρ Λιέγης.
 Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σωστός προγραμματισμός το καλοκαίρι και ΟΛΟΙ μαζί, γιατί εννοείτε πως μένουμε δίπλα στην ομάδα, να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό των ονείρων μας.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σεϊταρίδης (67 Γκάμπριελ), Κατσουράνης, Σιμάο (70΄Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (79΄Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

 ΟΣΦΠ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (46' Ζαβλάκοφ), Ραούλ Μπράβο, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος (56' Ντάρμπισιρ), Λούα Λούα, Ντάτολο (63 Όσκαρ), Μήτρογλου.


 * Μία κοπέλα, υπεύθυνη security του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου έχασε δύο δάχτυλα μετά από κροτίδα που εξερράγει στο χέρι της (νόμιζε ότι ήταν καπνογόνο και πήγε να το πετάξει). Αφού πω περαστικά στην κοπέλα, μα καλά, πόσο ΖΩΑ είναι τελικά μερικοί;; Τόσο μαλάκες πια; Και πέραν της άτυχης κοπέλας, η αστυνομία αναφέρει πως 42 άτομα είχαν εγκαύματα και μικροτραυματισμούς, 24 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο...
 Ντροπή και πάλι ντροπή. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

1 σχόλιο:

lt.aldo raine είπε...

διαφωνώ για νιόπλια...πρέπει να μείνει.
σίγουρα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ότι το φοβήθηκε.
όμως είναι πολύ λίγο καιρό και δεν έχει καν σίγουρο μέλλον...οποτε προσπαθεί να πάει στα σίγουρα.
το να αλλάζουμε προπονητή κάθε τρίμηνο δεν βγάζει πουθενά.
και ο 10kate ήρθε σαν μεγάλος προπονητής και το μονο που κατάφερε είναι να καταστρέψει κάποιους παιχταράδες.

για τον καραγκούνη συμφωνώ απόλυτα...άμα ήταν ο νίνης χθες μέσα...πάρτι θα έκανε με τα πτώματα.