13/1/10

Στους "8" του κυπέλλου hellas online ο ΠΑΟ, 2-1 τον Πιερικό στο 93'!





 Με τα χίλια ζόρια και τον... ξεχασμένο και πριν από λίγες μέρες προ των πυλών της εξόδου απ' την Παιανία, Σίλβα Κλέιτον, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πιερικού με 2-1 στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους "8" του κυπέλλου hellas online.
 Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κακοί. Κανείς από τους αναπληρωματικούς που χρησιμοποιήθηκαν από τον Νίκο Νιόπλια δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα. Οι Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Κλέιτον (παρά το γκολ), Τζιόλης δεν έκαναν τίποτα, ενώ το αμυντικό δίδυμο Σαριέγκι - Μπιάρσμιρ πάλι είχε προβλήματα. Ο Λέτο αντίθετα ήταν ίσως ο μοναδικός που έδειξε κάτι, που είχε μία κινητικότητα στο παιχνίδι του.
 Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νιόπλιας προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Έξω Λάζαρος και Πετρόπουλος. Μέσα Νίνης και Σισέ. Μάλιστα 15' μετά ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Καραγκούνη να περνάει στη θέση του Τζιόλη. Πλέον, από τη μέση και μπροστά ο Παναθηναϊκός είχε: Κατσουράνη, Καραγκούνη, Νίνη, Λέτο, Σισέ. Παιχταράδες δηλαδή!
 Και αυτό δεν άργησε να φανεί. Οι γηπεδούχοι άλλαζαν πιο εύκολα και σωστά τη μπάλα, πίεσαν τον αντίπαλό τους, ενώ κατάφεραν να δημιουργήσουν και αρκετές φάσεις για γκολ. Χωρίς να πιάσει κάποια εξαιρετική απόδοση, τουλάχιστον δεν είχε το χάλι του α' ημιχρόνου!
 Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά, μπορεί να χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις (το 2ο προσωπικό του Κλέιτον!) για να πάρει τη νίκη - πρόκριση επί του Πιερικού, όμως τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός -και- απόψε έδειξε μαχητικότητα και αγωνιστικότητα μέχρι το τέλος.
 Το κύπελλο άλλωστε πάντοτε υπήρξε ο θεσμός των εκπλήξεων, πόσο μάλλον όταν τα ματς είναι νοκ-άουτ και όχι διπλοί αγώνες.

 Κουτσά στραβά λοιπόν τα καταφέραμε, αν και νομίζω ότι και παράταση να παίζαμε θα ερχόταν το γκολ και η πρόκριση. Ο στόχος επετεύχθει πάντως, που δεν ήταν άλλος απ' την πρόκριση στους "8" και τη διατήρηση του καλού ψυχολογικού κλίματος ενόψη της πολύ δύσκολης συνέχειας με τα δύο μεγάλα ματς απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ... μετά τον Πανθρακικό.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Τζιόλης (60' Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Κλέιτον, Λέτο, Πετρόπουλος (46' Σισέ).

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης (65' Κωνσταντινίδης), Γιαζιτζόγλου, Παστός, Τασίδης, Πέντα (78' Τσιτλακίδης), Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς, Κοντεών, Γκουγκούλιας (85' Όλγουιν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: