13/1/10

Όλντεμπουργκ - Παναθηναϊκός 64-67



 Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, με νίκη μέσα στη Γερμανία επί της Όλντεμπουργκ με 67-64. Ωστόσο, προκρίθηκε σαν δεύτερος από τον 4ο όμιλο, αφού η Ρεάλ κατάφερε να πάρει το διπλό στην Ιταλία επί της Μιλάνο και να καπαρώσει την πρωτιά του ομίλου. Οι Ιταλοί μάλιστα ήταν μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα, με τη Ρεάλ να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Βέβαια, από κει και μετά δεν ξαναέχασε το προβάδισμα μέχρι το τελικό 66-75.

 Ο Παναθηναϊκός, χωρίς τους Σπανούλη, Διαμαντίδη και Πέκοβιτς, τρεις πολύ σημαντικές απουσίες, αλλά έχοντας απέναντι του μια ανίσχυρη αν και μαχητική ομάδα, έκανε το χρέος του, δεν "τσαλάκωσε" το γόητρο του και έφυγε απ' τη Γερμανία με το ροζ φύλλο αγώνα.
 21 πόντους για τους Πρωταθλητές σημείωσε ο Μάικ Μπατίστ.


Τα δεκάλεπτα: 10-20, 25-33, 49-50, 64-67.  

Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:


Όλντεμπουργκ (Κρούνιτς): Σκέκιτς 4, Στράουτς, Φόστερ 15 (2), Μαϊστόροβιτς 12 (1), Χάιν, Γκάρντνερ 2, Πόλντινγκ 19 (4), Κάρτερ 7 (2), Μπούμτσε Μπούμτσε 5.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 3 (1), Μπατίστ 21, Φώτσης 7 (1), Νίκολας 14 (4), Τσαρτσαρής 2, Καλάθης 10, Σερμαντίνι 2, Γιασικεβίτσιους 2.

 * Στην επόμενη φάση, στο Top 16 ο Παναθηναϊκός θα έχει ως μεγάλο αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Εβλεπα αυτο το ματς με μεγάλο ενδιαφέρον.
Εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση που καταφέρνει η ομάδα να νικάει ακόμα και οταν δεν βρίσκει εντελώς τα καλά της πατήματα και εχει απουσίες βασικών.
Βέβαια η έννοια "βασικός" δεν υπάρχιε και πολύ σε ομάδα του Ομπράντοβιτς αφου ο καθένας οταν κληθεί να παίξει ειναι και βασικός.
Καλά θα πάνε στη συνέχεια αρκει να εχουν υγεία και δεν μ αρέσει που ακούω όλο για τραυματισμούς.

Mike είπε...

Σωστο αυτο που λες Τζονακο, οτι σε ομαδα του Ζελικο δεν υπαρχουν "βασικοι" αλλα απ' την αλλη ελειπαν Σπανουλης, Διαμαντιδης, Πεκοβιτς. Τρεις σουπερ παιχτες και βασικοτατα εργαλεια στον φετινο Παναθηναϊκο!

Με τους τραυματισμους φετος τι να πω... Τωρα χανουμε και Τσαρτσαρη για 1,5 μηνα!