17/1/10

Χαλαρά ο Παναθηναϊκός 2-0 τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ και +7 απ' τους ανύπαρκτους!



 Εύκολα και απλά ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ουραγού και πεσμένου ουσιαστικά Πανθρακικού με 2-0 στο ΟΑΚΑ και αύξησε τη διαφορά στους 7 βαθμούς απ' τους ανύπαρκτους, που απόψε τσίμπησαν βαθμό στην Καβάλα και γλίτωσαν την τρίτη σερί ήττα μετά από εκείνες με Άρη, ΑΕΚ!

 Ο Παναθηναϊκός μπορεί να αγωνίστηκε χωρίς τους Σισέ, Λέτο και Κατσουράνη, ωστόσο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον σαφώς υποδέεστερο Πανθρακικό να φτάσει στη νίκη, την κατάκτηση των 3 βαθμών και να κάνει ακόμη ένα βήμα για το πρωτάθλημα, μετά και τη νέα γκέλα του "αιωνίου" από την Καβάλα!

 Ο αρχηγός του Τριφυλλιού, Γιώργος Καραγκούνης, με πραγματική γκολάρα άνοιξε το σκορ στο 26' και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε ξανά μετά από καιρό, στο 40', για να σφραγίσει την νίκη των γηπεδούχων. Πολύ μεγάλη μπάλα δεν έπαιξε ούτε απόψε ο Παναθηναϊκός, ωστόσο σήμερα, οι πράσινοι τρέξανε, πίεσαν τον αντίπαλο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να φτάσει στο 4-0 ή το 5-0!

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Καραγκούνης για τους νικητές που μετά από αρκετό καιρό που... περπάταγε μες στο γήπεδο, σήμερα έτρεξε αρκετά, γύριζε και στην άμυνα και βοηθούσε, ενώ μοίραζε ωραία τη μπάλα μπροστά. Πολύ καλός ήταν και ο Βύντρα, αρχοντικός ξανά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Καντέ, με ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις!

Καλή εμφάνιση λοιπόν, εύκολη νίκη και +7 πια απ' τον δεύτερο ΟΣΦΠ. Ένα ακόμη βήμα έγινε σήμερα για το πρωτάθλημα, αλλά φυσικά έχουμε δρόμο ακόμη. Το πρωτάθλημα κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό θα κριθεί στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα παίξει δύο πολύ μεγάλα ματς με Άρη, στη Θεσσαλονίκη, και ΑΕΚ ως τυπικά γηπεδούχος και φυσικά το σούπερ ντρέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ενδιάμεσα υπάρχει και το "εύκολο" ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Τρία δύσκολα παιχνίδια λοιπόν, στα οποία εάν καταφέρουμε να κάνουμε 1 νίκη και 2 ισοπαλίες, έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Νίνης, Πετρόπουλος (62' Κλέιτον).

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Ντζόκιτς, Μπελέκ, Κλεμέντ, Κανωτίδης, Ρομπέρ, Κασάρ, Φαγιάρδο (67' Παπουλής), Αργυρίου, Λόπες, Καζάκης.

 * Την ερχόμενη Κυριακή, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στον πρώτο από μια σειρά τεσσάρων αγώνων "φωτιά" που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα βγάλουν τον φετινό πρωταθλητή! Παράλληλα με το Άρης - ΠΑΟ φυσικά υπάρχει και το ντέρμπι ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ και νέα ανακατάταξη στη βαθμολογία μοιάζει πιθανή!

 * Γενέθλια έχει σήμερα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, που κλείνει τα 45 του χρόνια.

1 σχόλιο:

Mike είπε...

Μια διορθωση μονο οσον αφορα το προγραμμα. Πριν το ντερμπι της Τουμπας, παιζουμε με Λαρισα και Καβαλα, ενω η Λιβαδεια ειναι αργοτερα.