21/1/10

Με Ντιναμό Μόσχας στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός



 Τη Ντιναμό Μόσχας θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην πρώτη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ. Οι πράσινοι, αν καταφέρουν να προκριθούν σε βάρος των Ρώσων, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Ζενίτ Καζάν.

 Δύο Ελληνορωσικές μονομαχίες λοιπόν για τους "12" του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ζενίτ Καζάν, αντίπαλος του ΟΣΦΠ είναι σίγουρα πιο δύσκολη ομάδα απ' τη Ντιναμό, καθώς πρόκειται για τη νέα ανερχόμενη δύναμη του Ρωσικού βόλεϊ. Βέβαια πρόκειται για μια νέα και άπειρη ομάδα, αν και στα 10(!) μόλις χρόνια ζωής, έχει ήδη κατακτήσει 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Ρωσίας!

 Απ' την άλλη η Ντιναμό Μόσχας (ομάδα που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στους ομίλους) δεν τα πάει καλά στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο είναι πολύ έμπειρη ομάδα, ενώ διαθέτει και μεγάλους βολεϊμπολίστες στο ρόστερ της, με σπουδαιότερο τον Αμαράλ Ντάντε, παλιό γνώριμο του Τριφυλλιού. που ακούγεται συχνά πυκνά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό!

 Το καλό για τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τον "αιώνιο αντίπαλό" του, είναι ότι το πρώτο ματς θα το δώσει στη Ρωσία, ενώ θα παίξει τη ρεβάνς για την πρόκριση στη Γλυφάδα. 9, 10, ή 11 Φλεβάρη τα πρώτα ματς με τις ρεβάνς να γίνονται μία εβδομάδα μετά, στις 16, 17, ή 18.

 Το final four διεξάγεται στο Λοτζ της Πολωνίας, στις 11 και 12 Απριλίου. Η οικοδέσποινα Σκρα Μπελσάτοφ έχει περάσει ήδη στο final four, χωρίς αγώνες.

Tα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα:
Τρεντίνο (Ιταλία)-Κνακ Ροζελάρε (Βέλγιο)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)-Ασέκο Ρεζόβια Ρτσέστοφ (Πολωνία)
Φριντριχσάφεν (Γερμανία)-Τιρόλ Ίνσμπρουκ (Αυστρία)
Ατς Βόλεϊ Μπλεντ (Σλοβενία)-Ματσεράτα (Ιταλία)
Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός
ΟΣΦΠ-Ζενίτ Καζάν (Ρωσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: